*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (70)
Raspunsuri - Pagina 28

ella_74 spune:
quote:
Originally posted by chiquitita
Va multumesc! Pediatra mi-a zis sa ii dau debridat ca regleaza tranzitul intestinal. Fetita mea e constipata, face cu supozitor la 3 zile, e un chin...
Chiqui +Livia
incearca cu ceai de musetel si daca nu face, atunci da-i lactulose sirop; astea sunt sfaturile pediatrei mele, ca si noi am patit ca o zi intreaga bebe n-a facut si se inrosea , era agitat si nimic; supozitorul pastreaza-l ca ultima solutie fiindca se obisnuieste cu el si n-o sa mai faca fara.
, mamica de David
www.flickr.com/photos/7556221@N02/?saved=1" target="_blank">poze David

ralucami spune:
N-am plecat inca! Am zis ca intai manac ceva si apoi ma apuc voiniceste de treaba!
Kid in legatura cu masajul: e prea mic inca. Aici am vazut ca sunt cursuri de masaj pt bebe (e chiar ingramadeala mare la asa ceva) , dar crede-ma ca nu am vazut pe nimeni cu bebe de 1-2luni.
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Androix spune:
quote:
Originally posted by chiquitita
Fetelor, mai da cineva DEBRIDAT la copii? Invatati-ma si pe mine cum e cu dozarea ca nu stiu sa il prepar.
Chiqui +Livia
Vezi ca are termen scurt o data ce l-ai facut. Asa ca uite cum faceam eu la Filip, dar asta incepand cu a doua sticla pentru ca nu poti de la prima. imparteam granulele in jumatate si le puneam in alta sticla de debritat pe care o terminasem, dupa ce o spalam si asteptam sa se usuce in interior. Apoi puneam jumatate din cantitatea de apa necesara. Asta pentru ca in cele 2-3 saptamani cat are termen suspensia nu o terminam si aruncam sticla jumate. Evident totul se desfasura okiometric. Si din cate imi amintesc ii dadeam cate o lingurita de suspensie de trei ori pe zi.
Fetelor, n-a mai vorbit nimeni cu Kay?
Andreea, mama de Filip si Georgia

mica0307 spune:
pepsi
sobi
ralucami eu ii fac baita inainte de masa. Singura nu i-am facut pana acum baita ca nu ma descurc sa o si tin, sa ii pun sampon si sa o si clatesc la sfarsit.
A si am uitat sa va spun. Fetita mea se irita f tare de la caldura. Dr mi-a spus sa ii pun in apa de la baita permanganat de potasiu, cateva cristale pana devine rozalie apa. Vreau sa va spun ca s-a curatat pielea super bine, nu mai are deloc iritatie de la caldura.
Nu stiu cine zicea aici ca nu da drumul la aer conditionat, ella parca. Eu dau drumul in celelalte camere si las usile deschise sa fie temperatura constanta in casa. Dr mi-a spus ca pot da drumul la aer conditionat, nu la ea in camera si sa nu fie diferente mari de temperatura intre camere.Mica cu
Maya Alexandra (10 mai 2007)
Poze

ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by ralucami
Voi cum procedati: faceti baie singure la pui? Si cand o faceti: inainte sau dupa ce mananca?
Si o alta intrebare : cum reusiti sa ii faceti pe bb sa ragaie dupa fiecare masa? Eu o bat pe spate 10 min si de multe ori nu obtin nici un rezultat. Bineinteles ca apoi sughitza si pt ca e satula nu mai vrea nici sa suga ca sa ii treaca.
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
Raluca, si mie mi-a fost frica sa-i fac baie prima data dar am reusit! Nu stiu cat de bine l-am spalat, mai ales la gat si ceafa, dar vorba lu' Androix - nu conteaza, ca doar n-o sta in nisip toata ziua!
E adevarat insa ca atunci cand l-am limpezit, fiindca mi-era frica sa nu-l scap - l-am lipit de mine, asa ca turnand apa peste el m-am facut si pe mine fleasca

Eu nu reusesc sa-l imbaiez nemancat, fiindca al meu doarme pana se trezeste plangand de foame, asa ca nu rezista. Dar ii dau un san, apoi il amagesc, ii cant sa mai treaca vremea - apoi ii fac baie rapid si dupa ce-l creia o pauzasc in viteza, il trec la celalalt san, cu care si adoarme.
Cu SUGHITUL, la mine e exact la fel! Nu pot sa-l fac sa ragaie, dar nici nu ma chinui, in cartea mea scrie 1-2 minute (eu scurtez la jumatate, ca lui nu-i place, se inroseste tot). Cand are chef, lasa si sanul din gura, intoarce capul, trage un ragait si continua apoi sa suga, tacticos.
Mi s-a intamplat insa sa-l bat pe spate la sfarsit si in loc de ragait sa inceapa sa sughite

La fel, cateodata incepe sa sughite excat cand adoarme, dupa san...si nici atunci n-am ce sa-i fac. Ca atunci cand are el chef de somn, nu-l pot urni.
Se apre ca cei care au sughitat mult in burta, continua si afara. Eu ma bazez pe cartea asta What to expect the first year care zice ca la copii sughitul nu e nici pe departe suparator ca la adulti, ci tine de maturizarea muschiului diafragm. Deh..
Saraca...tu ai umblat la primarie?

Bineinteles ca i-am gasit pe amandoi baieti acsa, dormind...

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

eimotto spune:
quote:
Originally posted by kid
chiquitita Mie dr mi-a spus sa ii dau 2ml de doua ori pe zi. Eu pun 2 ml in capacelul gradat pe care il are sticla de debridat, dupa care pun putina apa fiarta si racita si il dau cu lingurita. Seara, cand ii dau si ceai, il pun in ceai.
Citisem intr-o seara pe prospect ca dupa reconstituire suspensia se poate pastra 4 saptamani si ma chiar ma intrebam daca nu ar trebui sa-l dizolv pe tot si sa-i dau 2 ml, dar tot la prima varianta am ramas...
Mai foloseste cineva debridat, ca sunt si eu curioasa cum il prepara
Teodora Anade
Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.dacmotors.ro/xoops/html/modules/myalbum/viewcat.php?cid=39" target="_blank">
Poze cu juniorul meu
Kid - din ce inteleg eu tu nu ai umplut sticluta cu apa fiarta si racita? II pui in capacel praf pana la nivelul de 2 ml? Cred ca nu e bine deloc cum faci tu (cred ca e mult mai concentrat asa)...Daca cumva am inteles gresit imi cer scuze...
Androix - daca iti patentai ideea luai bani acu de la mine

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze

ELTEKA spune:
quote:
Originally posted by kid
Se mai intampla sa se treazeasca din somn urland si nu de foame. E posibil sa viseze urat sau sa se sperie in somn?
Am mai intrebat o data, dar nu mi-a raspuns nimeni, sau nu am vazut eu... face cineva masaj la bebei?
Teodora Anade
www.dacmotors.ro/xoops/html/modules/myalbum/viewcat.php?cid=39" target="_blank">
Poze cu juniorul meu
Sa stii ca si mie mi-a mai tresarit de cateva ori. Il iau in brate si de obicei adoarme imediat la loc...
Masaj- am incercat, dar momentan n-are nervi. Abia apuc sa-l dau cu crema (nici nu reusesc peste tot intotdeauna), ca vrea cel de al doilea san (pe primul l-am dat inainte de baie)..si-l vrea ACUM, ca altfel....
Si pe urma adoarme...
Poate cand o fi mai maricel...
Imi amintesc ca o vecina de-a mea in Romania masa copilul la baie, adica: il punea dezbracat langa cada si-l facea cu mainile (pe care se facuse cu apa si sapun): in felul asta il spala si-l si intindea peste tot/masaj in acelasi timp. Apoi il baga in cada si-l limpezea-gata! Eu n-am incercat chestia, trebuie insa sa ai un prosop sau ceva langa, fiindca de la mainile ude cu clabuc se face balta.
Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

eimotto spune:
Fetelor care dati formula la bb am 2 intrebari:
1. E cineva care da Humana? Daca da, reusiti sa il dizolvati? Ca eu suntbolnava de nervi ca mi se pare ca nu se dizolva ca lumea. Am incercat si asa cum povestesc ei pe cutie (pui 3/4 apa+lapte, agiti si pui restul), am incercat si cu apa calda si cu apa rece si nimic. Si ma nerveaza ca ramane nedizolvat. O fi prea dura apa plata? De aceea s-o vinde si apa speciala pt bb? (oricum nu o sa cumpar apa din aceea...)
2. Eu folosesc apa plata pe care o mai si fierb. Pe langa faptul ca ibricul e acoperit cu piatra pe care abia reusesc sa o curat, am vazut ca pe fundul lui se mai lasa o gramada de particule (or fi mineralele...) Voi fierbeti apa plata pt bibe? Aveti depuneri in ea? Daca nu, ce apa e lipsita de depuneri?
Multumesc
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze

lulu26 spune:
eimotto nu iau apa speciala...apa plata pe care o incalzesc. Noi folosim novalact ar si tot nu se dizolva complet uneori...tb agitat f mult bibe si am obs ca se dizolva mai bine cu apa mai fierbinte, chiar daca dupa tb racit bibe.
Lulu si Alessia Ioana

kid spune:
eimotto Nu ai inteles gresit, asa am facut pana acum. Nu stiu care varianta e mai concentrata, sper sa nu-i fi dat prea mult
Ii dau de o luna si mai am un sfert de sticla. Oare i-am dat prea mult??? Oricum, acum dizolv toata sticla. Multumesc de lamuriri
Mie mi-a recomandat dr sa-i fac masaj de cand avea 2 saptamani, pentru o dezvoltare armonioasa cica. Eu ii dau intai sa manance, pentru ca primul lucru pe care il face cand se trezeste e sa urle de foame si oricum adoarme la san la 5-10 minute, asa ca ii fac putin masaj, la talpi, picioare, burtica, spate cu crema de la sanosan. Intre timp se mai trezeste si mai mananca vreo 2-3 ture si dupa trec la baita.
Pe fata si pe gat i-au aparut niste bubite, am fost la pediatru si a spus ca sunt de la caldura. Ne-a recomandat sa dam cu crema de la mustela. Sper sa treaca curand, mai ales ca duminica viitoare avem botezul
Teodora Ana de
Poze cu juniorul meu