Mamici de septembrie - octombrie 2007 (38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Bravo, Annisia pt bebe Yannis! Ma bucur ca e bine!
Sim, multumesc frumos! Rezolvat! Vai, ce dolofan e Stefan al tau! Bravos!
Dani, faini papucei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

quote:
Originally posted by teodoran

IN alta ordine de idei , am citi pe net ca de acum incolo treb sa-l simtim pe bb de 10ori in interval de o ora. Mi se pare ciudata, nu cumva in interval de o zi. Ce sa zic al meu e puturos rau, daora nopatea ma "termina", in rest ziua e cumintel. Ar trebui sa-mi fac griji?

28+ Alex
http://bd.lilypie.com/qZ8Fp2.png

Citez Penny Simkin, Ann Keppler – Sarcina, nasterea si nou-nascutul – ghid complet

Numaratoare miscarilor fetale

Urmarirea miscarilor bb-lusului o scurta perioada de timp in fiecare zi, in stadiile finale ale sarcinii, furnizeaza informatii valoroase4 despre sanatatea si confortul bblusului.
Bbelusii care se dezvolta bine in uter au mai multe perioade active, de trezie, in timpul zilei. Au si perioade de liniste, de parka ar dormi, caracterizate printr-omlipsa a activitatii.
Chiar daca bebelusii sanatosi isi pot reduce putin activitatea catre sfarsitul sarcinii, incetinirea marcata a activitatii semnifica de obicei o problema.

Cel mai sigur mod de a urmari activitatea bebelusului este de a aloca o per de timp in fiecare zi pt a va concentra asupra acestuia, numarand la propriu de cate ori se misca. Miscarile fetale pot fi scurte (o lovitura sau o valurire) sau lungi (o miscare continua de freamat, vanzoleala). Numarati o miscare atunci cand se termina printr-o pauza clara, fie si scurta. Sughiturile nu trebuiesc numerate.

METODA NUMARATORII PANA LA 10

Incepand cu implinirea saptamanii 28, numarati miscarile fetale in fiecare zi,, in mare pe parcursul aceluiasi interval de timp (dimineata, pranz, dupa-amiaza).

Alegeti o perioada in care bebelusul este in mod normal active. Gasiti o pozitie confortabila si evitati sa faceti lucruri care v-ar distrage atentia. Metoda consta in cronometrarea timpului cat ii ia bebelusului sa se miste de 10 ori.

Lucrul cel mai important in aceasta cronometrare este nu in ce fel se comporta bebelusul dv in comparative cu alii, ci daca activitatea lui se incetineste fata de comportamentul obisnuit, conform consemnarilor in tabelul pe care il veti face.

Daca bebelusul nu se misca deloc in perioada de timp pe care ati alocat-o, e posibil sa doarma. Asteptati sa se treeasca, apoi incepeti cronometrarea.

Tabelul cuprinde urmatoarele coloane:
Data, Ora inceperii, Ora celei de-a 10 miscari, Timp total

Alinus 23s cu Iulius
Foto cu iubirea mea secreta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Andries

mi-a fost mila doar de moaca deznadajduita a farmacistei, nu de afacerea farmacia Donna
si mult mai mila de buzunarul meu, desigur

Sim, Annisia, felicutari pt vestile bune:)

fetelor, eu sunt in butoi rau de tot, nu va plictisesc cu problemele, dar nu-s in apele mele.
daca nu mai intru pana vineri, imi iau acuma la revedere pt vreo 3 sapt asa, ca plec din bucuresti.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

am lipsit o vreme din cauza de probleme la rinichi, infectie urinara si asemenea, 2 internari in spital. dar pana la urma s-au rezolvat toate cu bine, trebuie doar sa am grija la spate si sa beau muuuult lichid pe zi.
astazi am fost si la ecograf, si dupa toate masuratorile efectuate (eu nu stiu cum le intelegti voi pe toate, ca eu nu prea inteleg mare lucru) se pare ca avem un bebe mai ceva ca la carte, zicea doctorul ca rar are parte de asa rezultate perfecte. am luat-o si pe alexia azi cu noi, si tot ce a retinut ea din jumate de ora de ecografie este ca, o citez: bebe se simte bine, are degete si stomac.
iar verdictul este de data asta 100%, asa ca puteti sa ne adauati si nou un carucior roz, caci este fetita. numele mai incolo, ca inca nu ne-am hotarat.

pupici pe burtici

26+ si Alexia (07.10.2002) www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiciDe2007 spune:

Gata, Missy. Am adaugat un carucior roz. Felicitari pt bebelina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Annisia, Sim, da' ce 'facuti' sunt voiniceii vostrii. Am studiat si eu un grafic cu cresterea bebelinilor, si ai vostri sunt dolofani. Parca si la ultimele ecografii erau ei mai maricei, nu?

Da' voi ce papati? ca vreau si eu sa nasc un bebe mare

Sim IR-urile astea de care tot vorbiti voi, ce sunt ? sunt cumva indicii arterelor uterine?

Stiam eu ceva de la voi ca e bine sa fie in jur de 5.
La mine Indice artera uterina stanga 0,7 si Indice dreapta 0,9.
L-am intrebat pe ecografist daca e bine si a zis ca nu sunt probleme. Si cred ca dr mea nu a dat prea mare importanta, a trecut doar asa cu vcederea. Tu ce zici? E bine?

Alinus 23s cu Iulius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanacris28 spune:

Salutare!
Am si eu o intrebare pt fetele cu carnet: pana cand e voie cu condusul?
Ca mie medicul mi-a spus ca n-ar fi bine, ca emotiile condusului nu fac bine copilului. De altfel, acum o luna, am vrut sa plec acasa la parinti, adica la aproape 700 km departare si nu mi-a dat voie. Deci cum e si cu calatoriile astea, ca vad ca voi toate va faceti planuri la mare, la munte....... vreau si eu.....Medicii vostri ce v-au spus in legatura cu calatoritul?
Si celor care va plangeti de kg cam multe, mi-e teama ca o sa ma alatur si eu, ca tare bine mai mananc........ , dupa ce la inceputul sarcinii, chiar nu aveam aproape deloc pofta de mancare. Ei, mi-e si frica sa ma cantaresc.....iar de obosit, obosesc rapid, abia pot sa fac curatenie, de care de cand sunt insarcinata, sunt foarte obsedata!

marunzika felicitari pt fetita si, cel mai important, sa fie sanatoasa, mancacioasa si frumoasa Sincer, tare mi-ar placea sa vin si eu cu vesti de-astea la voi, ca si eu si taticu tare ne dorim fetita....dar bineinteles, sanatos sa fie!!!!!
Gata, la plimbare, ca innebunesc de caldura!
Va pup, mai vb!

Cristina 24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

quote:
Originally posted by alinus_25

Annisia, Sim, da' ce 'facuti' sunt voiniceii vostrii. Am studiat si eu un grafic cu cresterea bebelinilor, si ai vostri sunt dolofani. Parca si la ultimele ecografii erau ei mai maricei, nu?

Da' voi ce papati? ca vreau si eu sa nasc un bebe mare

Sim IR-urile astea de care tot vorbiti voi, ce sunt ? sunt cumva indicii arterelor uterine?

Stiam eu ceva de la voi ca e bine sa fie in jur de 5.
La mine Indice artera uterina stanga 0,7 si Indice dreapta 0,9.
L-am intrebat pe ecografist daca e bine si a zis ca nu sunt probleme. Si cred ca dr mea nu a dat prea mare importanta, a trecut doar asa cu vcederea. Tu ce zici? E bine?

Alinus 23s cu Iulius

Da, Stefanel a fost mereu mai maricel. Nu cred ca e vorba de ce pap, cred ca seamana cu noi . Oricum, sunt si eu uimita de cele 1800 grame ale lui.
IR-urile sunt indicii de rezistenta ai arterelor uterine. Poate vrei sa spui ceva de 0.5, nu de 5. Ai vazut ca interpretarea lor se face in functie de varsta sarcinii. Daca dr ti-a zis ca e OK, inseamna ca e bine.

Sim 29+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Sim, abia astept sa vad si eu grasunul meu. Nu voiam eco la Herghe, la el am programare pe 12 iulie, la 33 de sapt, facuta de acum 2 luni. Problema este daca el anuleaza nu am nimic de rezerva si nici nu gasesc. Voiam la orice medic ecografist. La Iosup nu merg din pricina intamplarilor de aici, ci stii ca am eu superstitia dupa scandalul cu pliul. Deci vreau la orice clinica si orice medic, o eco pe 12 sau 13 iulie cand sunt in Buc, si o eco acum. Cea de acum pentru ca am tot avut niste contractii dubioase si as vrea sa vad cum e colul. In plus BB Andrei e cam linistit de cateva zile si vreau sa ma linistesc si eu.

Eu scriu mai rar pentru ca nu prea am timp, finalul de zi la birou a fost foarte stresant si aglomerat. Acasa m-a luat Alex de buna sa ma duca la piscina si m-am dus desi nu aveam nici un chef. Pana am udat gradina, pana ne-am facut baile de seara, uite cat e ceasul. In principiu sunt bine, mai putin niste contractii ciudatele, dar rare. Azi m-am umflat rau, cum nu am mai vazut de vreo 3 saptamani. Inca am pernita aceea la glezne. Si cam asta...

Aaa, sa nu uit. Am si eu obsesia mea. Mai e cineva care scapa pe ea cateva picaturi? Pe langa ca am nevoie des si brusc la baie, uneori simt cum scap cateva picaturi. Uneori se intampla cand ma ridic in picioare, alteori si in mers. Nu reusesc deloc sa controlez problema, si nici nu am cum, ca e fractiune de secunda. I-am zis si lui Badiu si a zis ca nu vor fi pb dupa nastere, dar nu pare sa fie o solutie pentru acum.

Rox 29+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonaiani spune:

Roxana, am inteles ca e posibil sa 'scapam' cateva picaturi datorita efortuluii. Mi s-a intamplat si mie la un moment dat, cand am stranutat ...
27+

Mergi la inceput