Aftele bucale
Buna fetelor, vreau si eu niste raspunsuri despre cum sa scap de aftele bucale.Cine a avut probleme stie cat sunt de dureroase, mai ales pe limba eu am avut si acolo afte in urma carora mi-au ramas semne nu foarte adanci.Sper ca am postat unde trebuie subiectul si sper sa ma ajutati cu sfaturile voastre care pentru mine sunt foarte utile.
alexia_07
Raspunsuri
filofteia spune:
Eu dau fuga la dentist si mi le arde... ca masura preventiva cica ar exista o solutie aftolizor, dar eu nu am gasit s-o cumpar. De asemenea este buna apa de trandafiri, folosita ca apa de gura.
De obicei aftele apar pe fondul unei imunitati scazute, asa ca ia si niste vitamine.
Dorsilia spune:
e la farmacie solutie contra aftelor bucale, costa vreo 3-4 lei, contine si un anestezic usor, lidocaina parca, si e eficienta
Criss75 spune:
Copilasul meu se confrunta cu aceasta problema si din pacate n-am gasit inca o solutie eficienta. Ii pun glicerina boraxata, ca asta mi-a dat la farmacie, ii dau si un sirop cu echinaceea si propolis, ca mi s-a spus ca ar fi pe fond de imunitate scazuta. Acum suntem la a doua sticluta de sirop, dar i-a aparut din nou. Si pe langa astea ii apare periodic si cate un herpes, ne chinuim si cu acela...
maricar spune:
Din cate am inteles eu, se pare ca glicerina boraxata nu prea se mai recomanda. Folositi mai bine glicerina cu stamicin sau cea cu propolis.
mariavlad
Loma spune:
eu folosesc cu succes tincutra de propolis, ustura cam naspa cand o pui i gura insa e f. buna, si nu trateaza numai efectul ci ataca si cauza.
lady_in_red spune:
In general e bine sa fie identificata cu scrupulozitate sursa.Aftele se fac din cauza stresului,a alimentatie necorespunzatoare, etc.In general pentru calmare se folosesc:unguent cu Amlexanox 5% (Aphtasol),solutii cu xylocaina sau lidocaina,colchicina.Trebuie pastrat un regim de igiena a alimentatiei strict: nu mancati prea sarat, prea condimentat, prea fierbinte...Multi pun aparitia pe seama lipsei de vitamina B.Ca tratamente naturiste: echinacea (antiinflamator), smirna (efect antiseptic si antiinflamator), propolisul (efect antiseptic, antiinflamator si anestezic local), galbenelele (efect antiseptic si antiinflamator) si Rheum palmatum (radacina de rubarba - efect antiseptic, antiinflamator si astringent). Partea proasta e ca in general recidiveaza si 100% nu trec niciodata
Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin