Aftele bucale

Aftele bucale | Autor: bobocel_07

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor, vreau si eu niste raspunsuri despre cum sa scap de aftele bucale.Cine a avut probleme stie cat sunt de dureroase, mai ales pe limba eu am avut si acolo afte in urma carora mi-au ramas semne nu foarte adanci.Sper ca am postat unde trebuie subiectul si sper sa ma ajutati cu sfaturile voastre care pentru mine sunt foarte utile.

alexia_07

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Pentru afte e foarte buna glicerina cu stamicin si glicerina cu propolis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Mie mi-a spus dentistul ca exista un vaccin care dureaza cam 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabela spune:

Eu folosesc cu succes glicerina cu propolis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Eu dau fuga la dentist si mi le arde... ca masura preventiva cica ar exista o solutie aftolizor, dar eu nu am gasit s-o cumpar. De asemenea este buna apa de trandafiri, folosita ca apa de gura.
De obicei aftele apar pe fondul unei imunitati scazute, asa ca ia si niste vitamine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

e la farmacie solutie contra aftelor bucale, costa vreo 3-4 lei, contine si un anestezic usor, lidocaina parca, si e eficienta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Copilasul meu se confrunta cu aceasta problema si din pacate n-am gasit inca o solutie eficienta. Ii pun glicerina boraxata, ca asta mi-a dat la farmacie, ii dau si un sirop cu echinaceea si propolis, ca mi s-a spus ca ar fi pe fond de imunitate scazuta. Acum suntem la a doua sticluta de sirop, dar i-a aparut din nou. Si pe langa astea ii apare periodic si cate un herpes, ne chinuim si cu acela...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

Din cate am inteles eu, se pare ca glicerina boraxata nu prea se mai recomanda. Folositi mai bine glicerina cu stamicin sau cea cu propolis.

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

eu folosesc cu succes tincutra de propolis, ustura cam naspa cand o pui i gura insa e f. buna, si nu trateaza numai efectul ci ataca si cauza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lady_in_red spune:

In general e bine sa fie identificata cu scrupulozitate sursa.Aftele se fac din cauza stresului,a alimentatie necorespunzatoare, etc.In general pentru calmare se folosesc:unguent cu Amlexanox 5% (Aphtasol),solutii cu xylocaina sau lidocaina,colchicina.Trebuie pastrat un regim de igiena a alimentatiei strict: nu mancati prea sarat, prea condimentat, prea fierbinte...Multi pun aparitia pe seama lipsei de vitamina B.Ca tratamente naturiste: echinacea (antiinflamator), smirna (efect antiseptic si antiinflamator), propolisul (efect antiseptic, antiinflamator si anestezic local), galbenelele (efect antiseptic si antiinflamator) si Rheum palmatum (radacina de rubarba - efect antiseptic, antiinflamator si astringent). Partea proasta e ca in general recidiveaza si 100% nu trec niciodata

Karina Iulissa-8ani-Codrin Iulian-1 an si 10 luni-Laura Andreea si Daniel Florin

Mergi la inceput