Col scurt 1,4 cm, inchis=cerclaj? Help
Raspunsuri - Pagina 3
irlandeza spune:
Vreau sa va intreb si eu ceva.
Cum se depisteaza daca colul e scurt sau nu? Ma ingrozesc de ce citesc pe forum. Eu cum stiu daca am sau nu? Ca intalinirea cu dr. se face aici pe la 4.5-5 luni, iar pana atunci doar cu medicul de fam.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
11+
darleena spune:
Irlandeza lungimea colului se calculeaza ecografic sau prin control ginecologic.
Doctorul poate sa iti spuna cat e de lung, si daca e inchis sau nu.
Nu stiu in cazul tau cum se procedeaza. Dar zic sa nu te stresezi de pomana. 
19+ si ???
Pana vine bubu

poze bubu mic
irlandeza spune:
Aha. La ecograf. Si la cate saptamani?
Ca eu am facut un eco la 8 sapt. si urmatorul probabil v-a fi la 5 luni , cand vin in Ro. Astia aici , nu fac ecografii prea multe.
Noi 2 singurei
11+
darleena spune:
Pai nu stiu daca la 5 sapt e foarte relevant.
Noi in Ro daca mergem mai des, ne masoara si colul.
El se mai lungeste sau se mai micsoreaza in functie de activitatea mamei - daca femeia e foarte activa,sta mult in picioare, etc - colul se mai scurteaza. Daca stai mult in pat, linistita, se mai lungeste.
Si cel mai important, fiecare femeie este diferita, una poate avea un col mai lung, alta mai scurt.Sub 2 cm este alarmant.
19+ si ???
Pana vine bubu

poze bubu mic
irlandeza spune:
Aha. Mersi mult.Eu deocamdata am stat acasa, de cand am aflat ca sunt insarcinata, cu sarcina toxica, dar in 2 sapt. ma intorc la lucru, si stau cate 7 ore in picioare. Deci e nasol.
Noi 2 singurei
11+
Sabina spune:
Irlandeza, e f imp[ortant sa faco o eco acuma, pana la 14 sapt maxim.
iti masoara pliul nucal si altele, e eco de prim trimestru.
daca nu vrea sa ti-o faca, inventeaza si tu o durere ceva....e f f importanta eco asta!!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
ilenutza spune:
Irlandeza cand ti se scurteaza colul ai dureri sub burta, sau scurgeri, deci un semn exista.Banuiesc ca daca ai probleme te primesc la control, nu?tu trebuie sa fii dr. tau si daca simti ceva in neregula ia masuri!
Ile
34 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 06 sapt. 
www.onetruemedia.com/shared?p=298317a6ed3728312027b9&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Paste 2007
eimotto spune:
Ilenuta te contrazic ref la scurtarea colului. Am doua sarcini la activ si de fiecare data am patit la fel... col scurt si deschis (prima oara depistat la 21 de sapt iar acum la 18-19 saptamani). Nu am avut nici cea mai vaga durere sau scurgere. Nu am facut efort.
Nu vreau sa sperii pe nimeni dar controalele regulate sunt foarte importante. Nu este nevoie neaparat sa se faca ecografie lunar dar vizita la medic lunar este absolut obligatorie oricat de bine te simti.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze