Col scurt 1,4 cm, inchis=cerclaj? Help

Col scurt 1,4 cm, inchis=cerclaj? Help | Autor: tzuc

Link direct la acest mesaj

Dupa 2 eco morfologice la doi medici diferiti, unul dr. Pop Adrian care mi-a zis de colul f. scurt, medicul meu care imi urmareste sarcina nu a zis nimic de dimenisunea colului, ci doar ca este inchis.

care sunt riscurile cu un col asa scurt si inchis? am sarcina de 21s si 5 zile.

nu am gasit nimic pe net despre un col asa scurt.

va rog daca ati trecut prin asa ceva sa-mi spuneti parerea voastra ca sunt tare speriata.

Va multumesc pentru eventuale raspunsuri.

21s+, cu codite

"Fiecare om se afla in inchisoarea sa, dar fiecare poate obtine dreptul de a se elibera. Sa nu te opresti niciodata sa te zbati" Buddha

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Ioana spune:

Tzuc cred ca-i nevoie de cerclaj. Mi se pare foarte mica lungimea colului...doctorul care ti-a facut masuratorile nu ti-a facut si o recomandare, ceva? Sfatul meu este sa insisti, sa intrebi clar si raspicat...eu asa cred ca ai nevoie de cerclaj!
Sper sa afli raspunsul corect si sa iei decizia cea mai buna Multa sanatate si pupici fetitei cu codite

11+
Poze Laura
Puiul nostru drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Tzuc, ai idee de ce e asa de scurt? Ai cumva contractii? Muncesti mult, stai in picioare, faci efort fizic?
Cel mai bine e sa vorbesti cu dr tau, daca eco are dreptate e intradevar un col scurt pt 21 de sapt. Pe mine m-a pus doctorul la repaus la 15 sapt, colul era de 2cm.
Statul la orizontala ajuta cel mai mult, ca sa nu pui presiune pe col. Si cerclajul, bineinteles, e o solutie buna.
Bafta multa si sanatate,

Anto 36 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuc spune:

Laura pai dr. Pop care mi-a facut eco astazi si a vazut cat este de scurt colul mi-a recomandat urgent sa discut cu dr. meu si repaus la pat si cerclaj. Numai ca sunt intrigata de faptul ca dr. meu care imi urmareste sarcina, dr. Varlas Valentin d ela Filantropia mi-a facut pana acum 7 eco, inclusiv vineir eco morfologica si nu mi-a zis nimic de col scurt.

Maine merg la el sa discut serios si cred ca-l schimb, mi-a scsazut increderea in el de tot, mai ales ca dr. Pop este un ecograist ff bun.

te pup si sarcina usoara si BB sanatos.

21s+, cu codite

"Fiecare om se afla in inchisoarea sa, dar fiecare poate obtine dreptul de a se elibera. Sa nu te opresti niciodata sa te zbati" Buddha

Mergi la inceput

Antoanela23 nu fac efort deloc, am munca de birou, adevarat ca stau 8 ore pe zi pe scaun.
Tocmai ca sunt socata ca nu am avut dureri de burta, contractii sau altceva, ma simt excelent si am avut o sarcina super din toate punctele de vedere, ma vedeam mergeand la servici pana in ultima zi inainte de nastere.

Maine la 8:30 ma intalnesc cu dr. meu..el nu stie ca am fost la alt dr si am facut eco, o sa faca o fata lunga..dar nu-mi pasa..o sa-l shimb, important este acuum sa ma asigur ca nu-i niic un pericol cu BB.

Dr, Pop, cel care mi-a zis de col scurt azi, a zis ca nu-i o regula sa fie contractii dureroase si ca pericolul exista si ca trebuie sa stau in repaus total. oFFF exact ce nu-mi doream...dar pt. BB fac orice..asta este

va tin la curent cu ce zice maine medicul meu.

mercic de mesaj

21s+, cu codite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Este foarte bine ca mergi maine la ginecolog. Cerclajul nu se face daca ai contractii, mai ales ca interventia poate declansa mici sangerari si contractii.
In primul rand repaus cat mai mult, stat pe scaun la birou la un unghi mai mare de 90 de grade,eu stateam cu burta complt sub birou si nu ridica ceva mai greu de 2 kg. No-spa relaxeaza uterul si nu se mai contracta dar de obicei se recomanda un medicament pentru col. Eu am luat o doza mare de Alilestrenol (contine progesteron), parca 6 comprimate pe zi dar mai sunt si alte medicamente cu efect similar.
Cred ca informatii de folos poti gasi la subiectul despre Contractii nedureroase.

Otilia si Ana Maria (18.12.2004)
www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Filmulete Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Tzuc, are dreptate dr Pop.
La mine colul s-a scurtat din cauza contr, dar stiu ca nu e singura cauza, uneori se scurteaza de la sine, parca se numeste "incompetenta cervicala".

Bafta la dr, sa ne spui ce ai facut,

Anto 36 cu siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aylin_tarcan spune:

tzuc, si parerea mea este ca e un col foarte scurt, ca trebuie sa incetezi cu serviciul, sa stai la orizontala si sa iei no spa. contractiile nedureroase nu e musai sa le percepi. eu le percepeam doar daca stateam cu mana pe burtica si apasam. si atunci remarcam ca e burta tare. dar in rest nu aveam nicio alta senzatie.

in ceea ce priveste doctorul, schimba-l. iti trebuie cerclaj.

anto e un model pentru noi toate.

Aylin, 30+

pozici

atat de mari suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Dr. Pop este un ecografist f. bun, dupa parerea mea cel mai bun!
Schimba-ti medicul sau macar programeaza-te la o consultatie la un alt doctor ginecolog bun.

Bafta!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Tzuc

Ma alatur si eu celor care iti spun ca dr. Pop este un ecografist foate bun. Datorita faptului ca el mi-a salvat ultima sarcina eu sustin ca este cel mai bun. Deci...cauta si un second opinion.

Vezi ca ti-am trimis un PM cu parerea mea despre Varlas (nu vreau sa arunc umbre de indoiala pt ca am prea putine date ca sa imi pot sustine public parerea)

Iar riscurile cu un col asa de scurt, chiar si inchis sunt acelea de a pierde sarcina sau de a naste prematur.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

Mergi la inceput

Va multumesc pentru mesajele vostre si sustinere
Am fost la dr. meu astazi si am vorbit cu el, a reactionat bine la faptul ca am mai facut inca o ecografie morfologica, nu s-a suparat.
Mi-a facut 2 ecografii endovaginale pe doua aparate ecograf diferite (unul Siemens si unul cu D....am uitat cum se numeste) si o eco scurta pe burta numai la col s-a uitat.

La ambele ecografii colul are 3cm si mi-a aratat si mie pe ecran masuratoarea. A zis ca este ok dimensiunea, colul este inchis bine si nu este nici un risc si ca nu am de ce sa-mi fac griji. In concluzie nu trebuie cerclaj sau sa-mi dea alte recomandari ca repaus la pat sau altceva. M-a asigurat cu o batatie pe umar ca totul este bine si ca ne vedem peste 2 saptamani cand trebuie sa fac dozare de anticorpi de grup sangvin la 24s.

A avut o parere personala despre dr. Pop pe care i-o respect, dar asta nu ma face sa fiu inca sceptica si sa ma gandesc; oare care are dreptate ?

Concluzia este ca dupa ce am citit pe aici si ce mi-au zis alte fete la celalalt subiect, acum sunt inca in ceata, ideea este ca eu ma simt bine, nu am dureri, contractii sau altceva si ma gandesc la orice pas facut ca este posibil sa risc.

Unde sa ma mai duc sa mai cer o parere doar pentru verificare col si sa nu mai platesc o caciula de bani pe eco?

va multumesc din suflet pentru sustinere

21s+, cu codite

Mergi la inceput