Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 24
Miutza spune:
'neata, zuzelor! eu sunt un pic ingrijorata, pana acum am avut toate simptomele -greata, ameteli, stare de lesin, somnolenta, miros ff puternic- insa azi m-am trezit ok, ca niciodata, nu greata, nu stare din aia ca acum-acum mi se poate face greata, nu ametita, nimic! doar sanii sunt un pic grei, atat. mi-e teama ca s-a oprit bebe din evolutie, data trecuta asa am patit insa era sarcina destul de inaintata, 15 sapt cand am scapat de simptome si eu ma bucuram crezand ca e normal. acum abia am intrat in sapt 9 ufff cred ca ma duc la eco luni sau marti, daca ajungem cu bine pana atunci.
voi ati patit asa ceva si totusi bebe sa fie ok??? multumesc anticipat pt raspuns. va pup.
9+
Miutza
gattasalvaje spune:
Din cate stiu eu ( intrebat medicul de familie ) complexul TORCH ( toxoplasma , rubeolla, citomegalovirus , herpes ) nu se face gratuit nicaieri . Mie mi-a dat trimitere si am facut gratuit sangele si urina ( care includea HIV si VDRL ) si am platit TORCH si alte analize pe care le-am cerut eu in mod special ( TSH si T4 - pt tiroida ).TORCH m-a costat aprox. 4 milioane la Matei Basarab.
Este bine sa-ti faci TORCH pt ca , in caz ca ai vreo infectie cu unul din astia , recomandarea oricarui medic va fi intreruperea de sarcina , deci riscul de avort sau malformatii este f. mare
10+
stancutza spune:
quote:
Originally posted by gattasalvaje
Zuzele , voi cum va descurcati cu greturile , ca eu azi am culminat , am vomitat de vreo 5 ori , cum inghiteam ceva , cum fuga.Nu stiu daca pot lua ceva pt asta , doctorita mea de familie mi-a zis ca pot lua emetiral , dar nu prea imi vine...
Toata ziua , vecinii mei au facut prajeli , mirosea de te trasnea , ba a mici , ba a pui prajit , ba a ceapa prajita ...am stat cu prosopul la nas toata ziua ca sa nu mai simt mirosurile. Eu nu m-am mai atins de carne din saptamana a 6 a , deci inchipuiti-va ce chin.
Acum l-am trimis pe pisi al meu sa-mi ia o pizza ca mi-era pofta.Sper sa pot manca ceva din ea.
Va pup si va doresc o noapte racoroasa.10+
gatta, te inteleg foarte bine. si eu ma feresc de mirosuri ca de altceva... si eu mai vomit de cateva ori pe zi / seara...ma bucur macar ca la serviciu nu mi se intampla, sau cel putin pana acum am reusit sa ma stapanesc! si eu care speram ca inspre saptamana a 11-a sa se mai potoleasca greturile...ma cam termina psihic, nu sunt buna de nimic acasa, si la dush abia ma tarasc. plus ca nu imi mai place nici cum miroase casa noastra, d'apai alte case / persoane!
cred ca am postat ceva legat de greturi pe pagina 13 sau 14 a acestui capitol. eu incerc sa am tot timpul ceva in stomac, daca e lichid cu atat mai bine - macar il versi mai usor. pe mine de la varsaturile repetate ma ustura gatul si limba, iti dai seama ca in conditiile astea nu mai pot manca orice...dar putin muschi / pastrama de vita (cateva feliute pe zi) pot manca. de asemenea, in fiecare dimineata ma strofoc sa mananc un ou moale, dat fiind ca in rest nu prea am de unde sa iau proteine - si e important.
si mie imi recomandase doctorita mea emetiral dar nu cred ca am reusit vreodata sa il retin in stomac asa ca nu am mai luat.
ce mai functioneaza la mine este sa ma uit la cate un film care imi place mult (adica sa revad filme care mi-au placut) si, absorbita de actiune, sa uit ca mi-e rau ...
hai curaj - asta imi spun si mie - nu mai e mult si o sa ne simtim mai bine!
stancutza
8+
stancutza spune:
quote:
Originally posted by nadina
Buna ziua dragi burtici.
Iata-ne si pe noi la apel. Mi-e si rusine sa ma trec pe lisa voastra cand vad ce eforturi depuneti pentru bebe. La noi a fost mai mult un accident determinat de dereglarea menstrei. Am hotarat (mai mult eu) sa pastram bb desi mai avem o fetita de aproape 5 ani si abia ne ajung banii de la plata la salariu (sau invers). Cu ajutorul lui Dumnezeu ne vom descurca. Sunt in 11 saptamani, DPN 9-10 ianuarie 2008, nu am nici un fel de greturi, doar ametesc usor din cand in cand, probabil niste variatii de tensiune. Inca nu am inceput sa-mi fac analizele si am avut o divergenta cu medicul ginecolog, i-am spus ca nu-mi fac toxoplasma, CMV, listeria si triplu-test pentru ca sunt prea scumpe. Mi-a zis sa-i dau in scris, apoi mi-a gasit un loc unde cica as putea sa le fac mai ieftin. Oricum triplu-test nu fac, pentru ca nu am de gand sa fac aminocenteza. Am 35 de ani si am inteles ca varsta e unul dintre cei mai importanti parametri la triplu-test.
Mandarina mea inca nu intreaba nimic, imi zice doar "mami ce burta grasa ai".
Sper sa ne vedem aici cat mai sanatoase.
Nadina
poze
Nadina,
Te admir si ma bucur mult pentru hotararea ta. O sa vezi ca o sa fie bine, DD iubeste bebeii. O sa va descurcati voi cumva si acest bebe o sa fie o bucurie pentru voi si pentru fetita.
, Stancutza
AngeliquedeS spune:
Tinna S, iarta/ma ca nu am vazut mesajul tau insa era unul din ultimele pe care le aveai moderate si a aparut mult mai tarziu decat al celorlalte fete, abia acum te/am vazut si te/am trecut pe listuta
Primele 10mesaje iti sunt moderate si nu apar in timp real,ma bucur ca nu te-ai suparat fiindca la fel s-a intamplat si cu o alta fata care s-a suparat asa de tare ca nici nu a mai intrat la noi
Bine ai venit, sarcina usoara si bebe sanatos, somnoros si mancacios! 
Nadia, bine ai venit de asemenea! Lasa ca stie Doamne Doamne cum le aranjeaza pe toate, foarte bine ai facut ca ai pastrat puiutzul! Ca sa te trecem pelistuta sa ne dai si data ta de nastere si data ultimei menstruatii.
Ioana, cand aveam sarcina micuta micuta asa ca tine, pana sa aflu ca sunt gravi (eu am aflat abia la 5 saptamani
) aveam exact aceleasi dureri de care spui tu ca eram sigura ca vin uratii. Insa pana la urma tot aceste dureri m-au facut sa banuiesc ca as fi gravi fiindca ma dureau altfel, mai alesdupa ce faceam un efort ceva sau dupa
. oricum nu banuiam ca e bebe pentru ca eu ma pregateam de laparoscopie! Ia NO SPA si stai linistita cat poti de mult!
Pupici,
Angelique
12+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere...
, bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
bb_yasmi spune:
buna zuzelor!!!
ioana, si eu ca si angelique, am aflat la 4,5 sapt de sarcina, dar tot asa aveam dureri ca la ciclu, la inceput nici nu banuiam ca am un bebic in burtik si asteptam uratzii. durerile m-au tinut vreo sapt si au mai aparut de mult ori pe parcursul primului trimestru! ia 1 no spa si stai linistita astfel vei fi alaturi de puiutzu' tau sa se prinda bine in burtik!!
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami
19+ 70%
Yasmina Alisa
poza eco bb si burtik
virgo spune:
GATTASALVAJE , ce vorbesti tu ca herpesul poate da malformatii ? Cine ti-a spus tie chestia asta ? Adica femeile care au herpes nu fac copii , cum adica se recomanda intrerupere !???
De toxo am inteles , rubeola la fel , da' herpesu' ce treaba are , gogule ? Poate vrei sa spui ca herpesul genital e periculos , nu cel simplex de tip I .
Si maica-mea avea herpes cand a ramas cu mine , si cu fratello , si suntem intregi la cap amandoi .
Tinna S. spune:
Buna zuzici!
Angelique, merci mult de urari
, si iti doresc de asemenea un bebic cuminte, sanatos si mancacios
.
Ioana, si eu am patit la fel. Ma durea burta si simteam intepaturi, dar simteam eu totusi ca nu o sa-mi vina ciclul si ca sunt
, desi facusem cu cateva zile inainte 2 teste si iesisera negative. Si pana la urma am avut dreptate! ![]()
Acum nu mai am dureri, mai simt din cand in cand cate ceva in uter, dar e normal, nu, doar e bebe acolo...
Tina
5+ si
Andrei (6 ani)
gattasalvaje spune:
Draga Virgo ,
Iti reproduc urmatorul articol despre herpes in sarcina :
"Virusul herpes simplex apartine unui grup larg de virusi ADN, care au capacitatea de a supravietui de-a lungul intregii vieti a gazdei, la care pot sa produca infectii recurente; de asemenea au o importanta obstetricala deosebita, datorita efectelor sale nocive asupra produsului de conceptie. Exista 2 tipuri antigenice principale de herpes simplex: tipul 1 si tipul 2; daca initial s-a considerat ca leziunile din sfera genitala ar fi produse numai de tipul 2 iar cele periorale (din jurul gurii) de tipul 1, in prezent se cunoaste ca cel putin ¼ din leziunile genitale sunt produse de tipul 1, care in mod obisnuit, produce leziuni in jumatatea superioara a corpului.
Ceea ce nu se cunoaste inca, este daca riscul neonatal difera in functie de tipul de virus implicat, cercetari recente sugerand ca acestea nu au nici o importanta. Infectia cu herpes simplex in timpul sarcinii implica riscuri materne (nevrite, meningite, meningoencefalite, potential oncogen prin posibila corelatie cu aparitia cancerului de col uterin), cat mai ales riscuri fetale: incidenta crescuta a avorturilor si nasterilor premature, malformatii congenitale rare, dar severe, interesand sistemul nervos central si, in special, herpesul generalizat al nou-nascutului, cu o evolutie foarte grava.
Infectarea transplacentara a fatului este extrem de rara, dar posibila; contaminarea se face de obicei prin contact direct, in momentul nasterii pe cale vaginala, daca mama prezinta leziuni herpetice genitale. Riscul exact de infectare perinatala nu a fost inca stabilit. Femeile cu infectii genitale cu herpes simplex, in prima jumatate a sarcinii, au o incidenta semnificativ crescuta a avorturilor spontane, (fara a se putea preciza cu exactitate daca aceste avorturi au fost determinate de intoxicarea generalizata a mamei sau de transmiterea transplacentara a virusului la fat); infectia materna dupa 20 de saptamani de sarcina, este asociata cu o incidenta crescuta a nasterilor premature si transmiterea directa a virusului herpetic la nou-nascut, aceste riscuri fiind mai mari, in cazurile de infectie primara (daca este prima data cand femeia prezinta infectie cu herpes). In foarte putine cazuri, copiii se pot infecta cu herpes simplex dupa nastere prin contact cu mama care prezint#259; leziuni bucale herpetice.
Tinand cont de toate cele spuse anterior, va recomand o urmarire atenta a sarcinii la medicul ginecolog si investigarea unei posibile infectii herpetice genitale (in cazul in care prezentati doar infectia herpetica bucala riscurile se reduc si se rezuma doar la eventuala transmitere transplacentara, care este considerata rara); orice leziune suspecta va fi recoltata si se va efectua examinarea citologica si orice gravida ar trebuie sa efectueze si un test Papanicolau de rutina, care este util si in depistarea infectiilor asimptomatice.
In trimestrul doi de sarcina, femeile cu risc de a dezvolta o infectie herpetica ar trebui urmarite la intervale cat mai dese. Aceste controale frecvente permit o nastere fara probleme cand infectia herpetica apare la inceputul trimestrului III dar este rezolvata inaintea instalarii travaliului sau permit efectuarea operatiei cezariene in cazul prezentei leziunilor active, prevenind astfel infectarea nou-nascutului.
dr. Ciprian Pop-Began-obstetrica ginecologie-Spitalul Clinic de Obstetrica-Ginecologie Prof. Dr. Panait Sarbu "
Deci riscuri exista , intr-adevar , poate nu este neaparat recomandata intreruperea de sarcina, dar , oricum , este bine sa se stie de existenta acestui virus.
10+
virgo spune:
Eram sigura ca articolul e scris de un medic roman ... strainezia spune cu totul altceva ! Spune sus si tare ca PRIMA infectie cu herpes simplex este cu risc , dar nu puseurile recurente . Eu am herpes de prin scoala primara si singurul avertisment pe care l-am auzit este ca , dupa nastere , sa evit contactul cu bebe in zona reapectiva . Atat .

.Nu stiu daca pot lua ceva pt asta , doctorita mea de familie mi-a zis ca pot lua emetiral , dar nu prea imi vine...
am stat cu prosopul la nas toata ziua ca sa nu mai simt mirosurile. Eu nu m-am mai atins de carne din saptamana a 6 a , deci inchipuiti-va ce chin.