Varsat de vant sau doar o toxiinfectie alimentara?

Varsat de vant sau doar o toxiinfectie alimentara? | Autor: fecian

Link direct la acest mesaj

Salutare tuturor

Am si eu o intrebare fetelor: stiti cumva cum se manifesta exact varsatul de vant la adulti?
Nu stiu de ce dar tare mi-e frica sa am asa ceva.Eu nu am facut nici una din bolile copilariei si tare nu as vrea sa le am acum.
In schimb de vreo 3 zile ma doare rau capul, mananc putin(ieri si alaltaieri am mancat doar o data pe zi).
Chestia care m-a speriat e ca mi-au aparut niste pete mici rosii pe corp, deocamdata nu multe, dar destule. Deocamdata nu ma mananca sau ceva...
Poate sa fie si o toxiinfectie alimentara...nu arunc posibilitatea...

Insa nu stiu deloc cum e cu varsatul de vant si nici netul nu ma lamureste.

Daca ma voi simti la fel de rau si maine voi merge la doctor(nu pot sa ma duc la doctor decat daca dupa 3 zile tot ma simt rau...).

V-am pupat pe toti

Felicia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Varicela este insotita de cefalee, dar eruptia nu este sub forma de pete, ci initial bubite rosiatice care se transforma in pustule de 3,4 mm pline de lichid. In trei zile ajung deja sa aiba cruste negre, senzatia este tare neplacuta, prurit, poate dureri de stomac, febra, etc.
Rujeola se manifesta, din cate imi amintesc eu, sub forma de eruptie marunta in special pe abdomen, de mici dimensiuni cu aspect de piele ingrosata.
In ambele cazuri este nevoie de regim alimentar, mai mult alimente in stare lichida sau semi solida, usor digerabile. Pot fi tamponate (zonele cu eruptie) cu mixtura mentolata care mai amelioreaza senzatia de mancarime si arsura.

Mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Saru'mana pentru ajutor.
Oricum s-a rezolvat. Era doar o toxiinefctie minora care s-a rezolvat. Am ramas doar cu durerea de cap care persista. Dar o sa treaca si asta
M-am speriat degeaba.
Imi pare rau ca v-am deranjat cu asa stupizenie...

Felicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu stiu daca ai copii dar, daca nu ai inca si n-ai facut nici o boala a copilariei, ar fi bine sa te vaccinezi contra unora, cum ar fi rubeola si varicela ca sa nu le faci cumva in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

quote:
Originally posted by Cristina_C

Nu stiu daca ai copii dar, daca nu ai inca si n-ai facut nici o boala a copilariei, ar fi bine sa te vaccinezi contra unora, cum ar fi rubeola si varicela ca sa nu le faci cumva in sarcina.

Mersi de sfat Cristina. Asa am sa fac.

Felicia

Mergi la inceput