Mamici de septembrie - octombrie 2007 (35)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

alinus25, daca vrei poti merge si la Iliev, am inteles ca e cel mai bun ecografist din iasi. Ghinetz(la sub. "Mamici de iasi" cedeaza programare la dumnealui pe 13 iunie, la ora 17.

Mandarinutza, mersi de raspuns..nu iar fier separat, numai Elevit..am sa intreb si medicul cand ma duc pe 15.06.

Vine bebe
Burtik
Cristina20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Sabina, noi Batista Bebelusului am folosit-o cu Tudor dupa 2 ani. Oricum el n-a racit in primii anu de viata. Acum nu cred ca va fi la fel cu Maria, fiindca va avea cine sa-i aduca racelile.
Tudor a fost in grija dr. Culcer inca de la nastere, asa ca-i cunosc bine metodele de desfundat nasucul. Despre Batista Bebelusului nu am vorbit cu ea, cand am ajuns eu sa cumpar produsul asta, deja Culcer era bolnava iar eu n-o mai deranjam pt. toate intrebarile ca eram mamica experimentata . Eu am vorbit din experienta, la 2 ani ai lui Tudor cand in sfarsit am folosit-o la o raceala cu muci curgatori de nu se mai terminau, ne-a salvat de 1000 de ani de chinuri si nervi, plus medicamente.
Dar probabil ce spui tu se aplica la nou-nascuti, repet cu astia n-am experienta in folosirea ei. Totusi daca ar fi asa de periculoasa nu cred ca s-ar vine in farmacii, mai ales cu inscriptionarea "de la 6 la 6 ani".
Oricum in nici un caz nu-i bagi capatul ala in nas, il tii la baza narii asa ca nu mi se pare ceva invaziv, eu una am senzatia ca-l chinui mult mai putin si totul merge mult mai repede decat daca i-as baga fel de fel de alte pompe sau lichide in nas. Cel putin asta e experienta mea de pana acum.
Sim, pompa asta are atenuator, sa nu crezi ca trage cu forta aspiratorului. In fine, pare mai ingrozitoare decat este. Oricum nu e ceva cre se foloseste la desfundatul de zi cu zi, ci doar cand e bb racit, insa atunci e cu adevarat miraculoasa, a scapat multi copii pe care eu ii stiu de la folosirea antibioticeleor (cu care eu una nu sunt de acord decat in infectii bacteriene confirmate). Eu stiu ca ti se pare ceva de speriat din descriere, sotul meu a fost categoric impotriva ei cand i-am vorbit despre ea si i-am expus principiul pe care functioneaza, dar cand am pus piciorul in prag la o raceala cu muci multi si am adus-o acasa a acceptat-o dupa ce a studiat-o bine, a incercat-o intai pe el si a vazut ca nu e nimic periculos sau inspaimantator. Iar acum el, sotul, e cel mai mare fan al ei, a uitat cand se opunea cu indarjire cumpararii ei.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
23+Maria

Mergi la inceput

In fine, eu am povestit ce mi-a folosit mie, vedeti voi fiecare ce hotarati sa cumparati. Fireste ca si noi si babalusii suntem diferite/diferiti si nu ne merge tuturor bine cu aceleasi produse. Ca sa nu mai vorbim de sfaturile pediatrilor care vor fi cu siguranta contrdictorii.

23+Maria

Mergi la inceput

Alinus, acum am citit ce ai scris... mi-am facut obiceiul sa citesc din urma si raspund pe masura sa citesc fiindca in ultima perioada n-am timp sa intru asa des. Din pacate nu stiu mare lucru despre asta. Am mai avut prietene ai caror bebelusi, baieti in toate cazurile, au avut chisturi la nivelul sist nervos dar s-au resorbit pana spre finalul sarcinii iar copiii sunt perfect normali. Cica e ceva relativ frecvent intalnit la fetii de sex masculin. Parca si Roxana de aici de la noi a avut un astfel de diagnostic ecografic, iar la amnio s-a dovedit ca totul e bine cu bb Andrei. Ma interesez si eu mai in detaliu si iti scriu. Ecografistul ce a spus? Sunt sau nu motive de ingrijorare? Dar cu ginecologul ai vorbit?
Kriss, fii pe pace, e de la Elevit, de fapt de la fierul din el, asa cum spune si Mandarinutza. Oricum tu intreaba si medicul.
Pinacolada, si eu astept sa treaca ziua de azi si sa am si eu 2 sapt. bine-meritate de concediu ca sunt obosita franta. Am lucrat si in we trecut. Din pacate la mare voi merge de-abia sapt. cealalta, incepand cu 16 iunie, dar macar ma pregatesc si eu pe indelete de plecare si petrec mai mult timp cu Tudor. Iti inteleg starea pt. ca si eu visez la zacutul pe un sezlong cu un suc rece de fructe intr-o mana si o inghetata mare in cealalata...mmmm.

23+Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Salutare, burtici!

Sim, multumim pentru listele postate, eu una le-am copiat pe amandoua si nici nu ma mai stresez cu alte cautari de informatii.
Ayumi, da, sunt din Brasov! te cred ca ti-e dor de casa! Stii ce frumoasa au facut Cetatea Rasnovului? Acum este luminata si pe dealul pe care se afla s-a inscriptionat numele orasului, la fel ca la Hollywood (tot asa avem si noi in Brasov, pe muntele Tampa). Noi mereu mergem la iarba verde in zona Cheilor Rasnoavei, unde este de vis!
Myral, stai linistita, eu stiu ca intentia ta a fost buna si pana la urma chiar trebuie sa ma preocup mai mult de pregatirea venirii lui bb! Annisia mi-a facut si ea pofta de cumparaturi, dupa ce am vazut cate a rezolvat doar intr-o zi!
Sabina, e foarte frumos la Busteni, va doresc distractie placuta, mai ales ca se anunta vreme frumoasa, cu atat mai mult cu cat la munte nu va fi sufocant de cald!
Bee, lamureste-ne si pe noi, ca suntem multe, ce fel de pompa este Avent Isis? manuala sau electrica?

Haideti, fetelor, mai scrieti, ca scrieti tare bine!
Va pup pe toate!

Si 26 fix

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pinacolada spune:

Da, si noi plecam pe 15 la neptun! tot 2 saptamani de CO! Tomasa voi unde plecati, la mare, la munte?

Pinacolada
mama de Luca (18.10.2005) si Rares in burtica
http://community.webshots.com/user/rpetrescu2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

Simona, te astept cu ajutorul promis!

Mandarinutza Dr asta mi-a zis sa repet eco la 24s. Iti dai seama ca o repet si saptamana viitoare. Trebuie sa fiu neaparat in Iasi pe 15si 16 si repet eco atunci. Si mi-as dori sa fiu acum in Bucuresti sa pot merge la Herghe.

Carpatinaamnio asa tarziu? Eu stiam ca e muuult mai riscant la varsta asta. Dar o am in vedere ca pe o optiune. In definitiv, daca sa zic, doamne fereste saptamana viitoare nu e macar mai mica lacuna, asta e ultima solutie de diagnostic.

Criss nu stiam ca si Iliev e considerat cel mai bun in iasi.
Pe unde are cabinet? Ai si un numar de tel?
Nu cred ca pot pe 13, poate reusesc sa ma programez si la el pe 15 sau 16.

Am citit si anomaliile de la trisomia18, si valorile lui bb par bune, osul propriu nasului, femur.
Dar apoi am citit si despre forma usoara a sindromului, forma mozaicata, care, probabil are semne vagi intrauterin. Nici nu stiu, asa o fi?
V-am zis ca dr asta a insistat pe toate organele, sper ca are oichi bun, si aparatul lui e f nou, 3D-4D

Scumpul meu bb, asa activ e , ca-mi indoaie burtica. Probabil riposteaza la stresul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Joahnna spune:

quote:
Originally posted by alinus_25

Dragi burtici, stie vreouna dintre voi cazuri de bebe diagnosticat ecografic la morfologie cu ---lacuna de plex coroid---?
Miercuri am facut eco morfologica, la 21s si 6zile.
Bebe Iulius are o lacuna de 3mm in creieras.

Salut. Si eu sunt o mamica de oct si cam aceeasi problema am avut-o si eu la eco morfo de 20 de saptamani din 24 mai...diferenta este ca...in plus .. la eco nu i s-a vazut structura completa a unui deget mic de la o manutza. Sa nu iti zic ce zile am trait in ultimele 2 saptamani. Si eu am tot cautat pe net dar nu m-au linistit ce am gaasit asa ca am facut amnio saptamana trecuta ptr ca eu am vrut-o . Deocamdata dupa primul test totul este bine si normal. Mi s-a spus si mie ca "pot" sa se reabsoarba chisturile si doar la 28 de saptmanani se poate vedea clar daca au disparut sau nu. Ciudat mi s-a parut faptul ca cica doar 2 % din bb au aceste lacune.(la eco morfo)
Mi s-a spus ca ptr SD sau trisomie trebuie sa fie 3 parametrii luati in calcul ca sa fie suspect bb si nu doi ca la mine. Dar tot n-am avut liniste.
Acu la tine doar cu lacunele trebuie sa dispara pana faci urmatorul eco. Sanatate!

Si e mea e bebelina. merci cui ma trece in listuta.
22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Si bv spune:

Alinus 25, imi pare rau pentru vestea primita! eu ti-as recomanda sa intri pe site-ul dr.-lui Tutunaru, w w w .infertilitate . ro, la sectiunea "intrebari", unde poti da cautare dupa trisomie 18 si vei afla mai multe. Stiu si eu cate ceva, dar nu vreau sa te sperii, mai bine citesti acolo.
Sper din toata inima ca bb-le tau sa fie bine!

Si 26 fix

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_25 spune:

quote:
Originally posted by Joahnna

Mi s-a spus ca ptr SD sau trisomie trebuie sa fie 3 parametrii luati in calcul ca sa fie suspect bb si nu doi ca la mine. Dar tot n-am avut liniste.
Acu la tine doar doar cu lacunele trebuie sa dispara pana faci urmatorul eco. Sanatate!

Tocmai asta e, ca eu sunt Toma necredinciosu' si nu prea am incredere in medicii de moldova. Ma intreb mereu, daca mai era ceva de vazut, si nu a vazut dr??? Nu stiu daca i-a verificat si degetelele, bebe se si misca ff mult, sexul l-a confirmat doar in proportie de 80%. Daca a vazut o chestie de 3mm in creier si i-a scapat altceva???

tomasa asa e cica lacunele astea apar mai ales la baieti, la fete apar chisturi la ovare. Dilema e ca in 94% din cazuri e doar o etapa in dezvoltare, in ceilalti 6% ele trebuiesc corelate si cu altceva. Exact cum spunea Joahnna

Mergi la inceput