acidul folic
mi-am facut testul si mi-a iesit pozitiv. nu am fost inca la doctor dar intentionez sa ma duc sapt. aceasta. intrebarea mea: pot sa iau acid folic fara sa imi recomande doctorul? din cate am citit ar fi fost indicat sa iau dinainte de a ramane insarcinata dar... acum cum sa fac? sa astept sa merg la doctor sau sa incep eu sa iau? si cum se ia?
Raspunsuri
irlandeza spune:
Felicitari. In cate sapt. esti? Te asteptam la Mamici de ianuarie-februarie.
Nu mai astepta sa mergi la dr., poti sa iei deja, o pastiluta/zi. Era bine daca luai si inainte, dar e bine si de acum.
Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru
9+
Lorikay spune:
Poti lua acid folic inainte de a merge la doctor. Dar daca acesta iti va recomanda alte vitamine sa ii spui de acidul folic deoarece acesta poate fi continut si de vitaminele recomandate si atunci nu ar mai fi ok.
Lillian spune:
Cel mai probabil medicul iti va recomanda vitamine prenatale care vor contine si acid folic. Daca vei merge la medic cat de curand, mai bine asteapta sa vezi ce iti prescrie el.
Colegiul American de Obstetrica si Ginecologie recomanda ca toate femeile ce planuiesc o sarcina sa consume minim 0.4 mg acid folic pe zi (cantitatea aflata si in vitaminele Prenatale) inainte de a concepe si pe parcursul primelor 10-12 saptamani de sarcina - in acea perioada creierul si maduva spinarii sunt deja formate.
Eu am luat inca cu 8-9 luni inainte de a ramane insarcinata, dar cred ca e ok daca mai stai cateva zile, nu te panica.
Sarcina usoara si sa fiti sanatosi amandoi!!!
slimatei spune:
am si eu o itrebare?? daca pe prospect scrie ca adidul folic se ia pana in a 12 sapt de sarcina, dar dr i-a zis ca tb sa-l iau incontinoare defapt eu nici nu prea l-am luat pana acum!imi da o senzatie urata sau e din creerul meu????
multum anticipat
stefania
12+
liadorian spune:
quote:
Originally posted by slimatei
am si eu o itrebare?? daca pe prospect scrie ca adidul folic se ia pana in a 12 sapt de sarcina, dar dr i-a zis ca tb sa-l iau incontinoare defapt eu nici nu prea l-am luat pana acum!imi da o senzatie urata sau e din creerul meu????
multum anticipat
stefania12+
Stefania, n-am prea inteles eu care era intrebarea, dar uite ca ma bag sa raspund!
LIA si
domnita Miruna DemetraAm inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 8 saptamani!
bufi spune:
http://www.jurnalul.ro/articole/94381/acidul-folic-grabeste-cancerul
ce ziceti de asta?
Bufi
liadorian spune:
quote:
Originally posted by bufi
http://www.jurnalul.ro/articole/94381/acidul-folic-grabeste-cancerul
ce ziceti de asta?
Bufi
Eu una zic ca e deruntant: intai imi spune ca acidul folic e bun, apoi ca s-a descoperit ca de fapt e rau, iar in final ca e foarte bun pentru femeile insarcinate!!
LIA si
domnita Miruna DemetraAm inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 8 saptamani!
slimatei spune:
ma scuzati ca num-am facut inteleasa!!!
deci eu am citit prospectul: folidex e un medicament de aici dar spune ca se ia pana in a 12 sapt decand esti gestanta ce e aia ?gravida? scuzati-mi ignoranta!!!eu asa am inteles!!!
stefania
12+