Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (16)
Raspunsuri - Pagina 7
Alynutza spune:
Gratiela cu scuzele de rigoare pentru intarziere urez si eu fetitzei tale si sa creasca mare si frumoasa. Tortuletzul tau arata absolut mortal, o nebunie de fructe. Placinta Twin Peaks v-o recomand din tot sufletul, este o bunatate si din pacate apuc s-o fac foarte rar, pentru ca sezonul cireselor nu tine foarte mult si cu cirese congelate nu mi-a placut (am incercat o data).
Nu stie nimeni sa ma lamureasca de ce nu mi-a iesit mousse-ul de capsuni?
adi69 spune:
Gratiela ,la multi ani micutei!
Alynuta..n-am facut niciodata mousse..dar..daca gelatina nu s-a dizolvat corect ,si a ramas bobite(parca asa ziceai) e de la sine inteles ca nu a avut cu ce se intari .
Am cicit pe undeva(cred ca pe culinar) ca ,la torturile cu mousse,in gelatina topita se adauga una,doua,trei linguri din compozitie ,se amesteca bine si apoi se adauga in toata compozitia,tocmai ptr a nu se face cocolosi.
N-am timp acum,dar caut adresa unde am citit si-ti trimit.
Pupici
Alynutza spune:
Mersi Adriana foarte posibil sa fi fost asta, chiar nu m-am gandit. Mai mult ca sigur asta era, probabil ar fi trebuit sa pun si mai multa gelatina.
strumfi2004 spune:
Alina, Adi, multumesc de urari! Numai bine si voua!
Adi, ai vazut motatul meu? Doar atat am putut...
Gratiela, Mariuca si Stefu
www.versuripenet.ro/versuri/voltaj/crede/" target="_blank">crede
adi69 spune:
Gratiela,am vazut motatul tau..e suuuper!Cine i-a mancat motul?
Sa inteleg ca a facut un anisor baietelul tau...la mai multi sanatosi si norocosi!
O multime de bunatati ai facut! Felicitari!
Alynuta,gelatina se calculeaza un pli(de la dr oetker care are parca 10 gr) la 500 ml(gr) de compozitie,din ce ai scris la reteta ai avut aprox 2 kg ,ar fi trebuit sa fie bine 4 pliculete..Probabil (sigur) e din cauza ca nu s-a desfacut de tot.
Ti-am spus ca eu inca n-am facut mousse,dar la tortul cu branza si frisca(500 branza si 500 frisca+fructe si zahar) pun doua pliculete si iese bine inchegat.Eu stiu..poti incerca sa pui un plic in plus..dar sa nu-ti iasa apoi prea tare.
Pupicei la toata lumea...
Balbina spune:
Bine v-am regasit, dragele mele!
Chiar de la inceput, vreau sa va multumesc din suflet pentru toate urarile frumoase adresate mie si lui Vlad, mi-a fost extrem de placut sa le citesc la intoarcere!
Am reusit sa vad niste poze, frumoase torturi, Gratiela (inca o data la mult ani Mariucai tale si felicitari juniorului pentru taierea motzului!)
Alina, mi-a placut mult placinta ta cu cirese, sa vad daca le mai prind in piata, poate o comit si eu zilele urmatoare.
Despre mousse, nu cred ca a fost prea putina gelatina la cantitatea de ingrediente. Cum as fi procedat eu: as fi incorporat gelatina in frisca, apoi as fi adaugat capsunile. Sau as fi amestecat capsunile cu frisca, iar gelatina as fi adaugat-o la sfirsit. Si cum a zis Adriana, daca au existat cocoloase de gelatina in crema, inseamna ca ea nu s-a dizolvat bine, o fi fost compozitia de capsuni prea rece fata de gelatina. Sau poate nu i-a placut gelatinei consistenta capsunilor maruntite, eu stiu ca ea se dizolva mai bine intr-o crema omogena, cum ar fi frisca. In orice caz, imi pare rau de esecul tau, sper ca data viitoare sa nu ai nici o problema.
O sa mai citesc din urma si o sa revin cu raspunsuri.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani
Alynutza spune:
Bine ai revenit, Natalia. La mousse am pus 4 plicuri de gelatina, asa ca, din cate ziceti voi, ar fi trebuit sa fie suficient. Mai mult ca sigur problema a fost ca nu le-am amestecat eu ingredientele cum trebuia, asta e, asa scria la reteta, sa amesteci gelatina cu fructele piure. Sa vedem daca am curaj sa mai incerc.
Natalia, sper sa mai gasesti cirese sa poti testa placinta.
Balbina spune:
Alina, chiar in seara asta am facut-o. Trec peste chinul de a scoate simburii a 1.5 kg de cirese si peste cel de a intinde un aluat fraged cu sucitorul. Placinta (dupa mine e mai mult prajitura) e inca fierbinte, dar am gustat un coltisor, e excelenta la gust, insa putin cam dulce pentru gustul meu, cred ca renunt sa o mai presar cu zahar pudra. Abia astept sa se raceasca de tot, imi vine sa o bag in congelator. Incerc sa rabd pina miine dimineata, cind am sa fac si poza. Multumesc frumos de reteta, am s-o bag la catastif, nu trebuie sa se piarda. Sint curioasa, de la ce vine denumirea?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani
Alynutza spune:
Natalia ma bucur ca ai facut praji. Cantitatea de zahar pe care o presari peste cirese poti sa o micsorezi, eu pun in functie de cat de dulci sunt ciresele. E 'placinta' de la 'pie' si de unde a pescuit mama reteta (ea a pescuit-o acum ceva timp din ceva revista) scria ca este reteta de 'cherry pie' pe care o manca agent Copper in serialul Twin Peaks, de aici si denumirea prajiturii.
Balbina spune:
Alina, uite si poza promisa. Acum dimineata placinta era si mai buna. Multumesc inca o data.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
Implinita la 30 de ani