un pachet de tigari pe zi!!!

un pachet de tigari pe zi!!! | Autor: nikol31

Link direct la acest mesaj

fetelor, prietena mea cea mai buna este insarcinata in 20 de saptamani si fumeaza 1 pachet de tigari pe zi!!! ea nu prea are acces la net si m-a rugat din suflet sa o ajut cu un mesaj pe forum.si inainte era fumatoare dar nu fuma decat maxim 10 tigari pe zi, dar acum de cand este insarcinata nevoia de tigara este din ce in ce mai mare. imi zicea ca de cand se trezeste dimineata primul lucru este sa fuga sa-si aprinda o tigara si se culca in gand cu dorinta de a fuma o tigara. este o pofta ce nu si-o poate stapanni. eu nu o inteleg foarte bine pentru ca nu am fumat niciodata dar sunt sigura ca sunt gravidute in aceeasi situatie. va rog mamici care ati fumat asa de mult in sarcina sa o linistiti ca bebeii sunt ok. cu ce l-ar putea afecta tigara pe bebelus? ea imi zicea ca a tot citit prin carti si ca singura problema ar fi ca bebeul sa se nasca putin mai mic decat celor ai mamelor nefumatoare. dar pana acum in 20 de saptamani copilasul este in grafic, la masuratori ii dadea exact numarul de saptamani in care se afla.
va rog sa nu "aruncati cu pietre", poate ca este si asta o pofta cum am eu de exemplu de inghetata. vreau chiar numai sfaturi de la cele care sunt in aceeasi situatie, multa sinceritate, fara reprosuri ca din acestea a auzit destule!!!!
25+
si Daniela 20+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Nikol, exista deja un topic activ pe tema asta: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97060. Poate e bine sa muti discutia acolo. Oricum mamicile fumatoare au postat informatii interesante acolo. Iar pe prietena n-as linisti-o deloc, e totusi un pachet intreg de tigari zilnic! O ajuti mai mult sprijinind-o sa renunte sau sa limiteze numarul de tigari zilnic, nu spunandu-i ca merge si asa!

LIA si domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 9 saptamani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

nikol, eu am deschis subiectul care il gasesti urmand link-ul recomandat de liadorian.
Eu din suflet o sfatuiesc pe prietena ta sa se lase. Si eu am fumat enorm de mult inainte si am fumat (recunosc) si in primele luni de sarcina.
E foarte posibil ca bebelasul prietenei tale sa fie OK - cunosc enshpe persoane care au copii sanatosi desi au fumat foarte mult in timpul sarcinii. Dar daca dupa nastere copilul o sa aiba probleme de respiratie sau alte afectiuni, poate chiar nelegate de fumat .... o sa isi reproseze mereu asta.
Legat de fumat, mai gasest informatii pe forum si aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94160

Multa bafta tie si prietenei tale!

M. 34+ babyboy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Si io am fumat inainte sa-i vad imimioara la eco pentru prima data!Si sa nu va inchipuiti ca nu fumam decat o taigara sau 2 pe zi insa parca nici 1 pachet nu fumam!Esta tare greu sa renunti la fumat insa cand ramai insarcinata tu nu mai existi caci trebuie sa-ti ajuti saburelul ce creste in tine sa se dezvolte!Daca te gandesti la el totul pare mai usor!Io si acum ma gandesc cateodata inainte sa ma culc si dimineata la cafea sa fur si io o tigara de la sotu insa cand stiu ca de mine depinde o viata nu-i pot face asta!
Vorbeam cu o dr care este hematolog si-mi zice ca toata lumea crede ca tigarile afecteaza doar caile respiratorii ale copilului insa ceea ce este afectat si se va vedea in timp(nu la toti copii bineineles,dar poti sa risti?????)este de fapt creierul!!!!!!!!!!!!
Roag-o pe prietena ta sa mai uite putin de ea si sa se gandeasca ca nu la toata lumea permite Dumnezeu sa aiba un bb si ca daca il are si a ajuns atat de departe cu el sa nu-si bata joc caci cele ce purtam in burtici un bb sau 2 suntem privilegiate.(Si daca nu crede sa intre la "Asteptand un ingeras in viata noaastra" unde unele fete se chinuie de ani de zile sa ramana insarcinate) Asa am reusit io sa nu fumez nici o tigara de la 6 saptamani,cand am vazut la eco doar o inimioara batand cu putere!!!!!!!!Sper sa nu ma judecati gresit pentru ce am scris insa vorbesc din punctul de vedere al unei fumatoare nu al uneia care nu stie cum este sa "plangi" dupa o tigara!

37+ Stefan Bogdan

Mergi la inceput