Mamici de iulie-august 2007 (59)
Raspunsuri - Pagina 28
Irinusha spune:
quote:
Originally posted by ddanagh
Irinusha unde pot citi???
DanaS33 + cu
Daria Stefania
Stai sa mai zica si alte fete "da" si il pun eu aici ... nu l-am facut "public", ptr. ca-i o experienta intima si e doar ptr. oameni dragi :D
ddanagh spune:
Valen astazi sigur nasti. Vorbeste mafalda din mine.
A treia oara e mereu cu noroc.
Deci 

Dana
S33 + cu
Daria Stefania
liadorian spune:
Irinusha, mie mi-ar prinde bine o poveste adevarata! Daca e si frumoasa, cu atat mai bine!
(Mai editasem cu mesajul asta un post pe pagina trecuta, dar m-am gandit ca n-o sa te intorci sa citesti si din urma asa ca-l reiau aici.)
LIA si
domnita Miruna Demetra
Am inceput numaratoarea inversa!
Mai avem 8 saptamani!
ddanagh spune:
quote:
Originally posted by Irinushaquote:
Originally posted by ddanagh
Irinusha unde pot citi???
DanaS33 + cu
Daria Stefania
Stai sa mai zica si alte fete "da" si il pun eu aici ... nu l-am facut "public", ptr. ca-i o experienta intima si e doar ptr. oameni dragi :D
OK, credeam ca nu vad eu unde e postata. Sa inteleg ca e cu poze?? Hai, pune, ca pe mine inaite de casatorie ma chema DRAGU, deci zic eu ca pot deveni draga cuiva.
Dana
S33 + cu
Daria Stefania
Anculici spune:
Cine stie daca suplimentele care contin calciu pot determina cresterea unei masele de minte?De vreo 2 zile ma sacaie o astfele de maseluta si binenteles ca nu stiu cu ce sa ii dau in cap
28+ 
mamii spune:
pai dak a inceput sa iasa nu cred k ai ce sa ii faci....mie knd mi.au ieshit mestecam guma si mankm paine in ea k sa iasa mai rpd adik sa se rupa krnea mai rpd:D acu nushu ce sa iti zic....nu cred k ai c sa ii faci
Irinusha spune:
OK, voi ati vrut ;)
" NASTEREA LUI CRIS
Duminica seara (2 mai 04) am stat cu totii la tv, la un film
pe la 20.30 au inceput contractiile si culmea erau destul de tari, dar si f. rare, cam la 45-30 min. Asa ca in timpul filmului am avut doar 3-4 contractii, normal ca nu am mai spus la nimeni
ca doar i-am amagit de cateva ori. Asa ca ne-am pregatit toti de pat si hop la culcarica
noi2, daca aveam tv in camera, ne-am mai uitat putin. Pe la 22.45 apare alta contractie, de data asta destul de dureroasa, am stat calma pe spate si am urmarit pe ceas cat dureaza, cand am auzit/simtit in pasarica un trosc si dupa un blub-blub si am simtit cum incepe sa curga ceva
am sarit repede in sus si mi-am pus un servetel si fuga-fuga la baie
Boby deja se uita ciudat. M-am intors cu un prosop bagat intre picioare, i-am aratat lui Boby semnul de triumf (degetul mare in sus) spunand: Gata, hai la spital!. Se uita la mine ca la o nebuna si nu se misca
a trebuit sa-i explic ca mi s-a rupt apa si ca trebui sa plecam. Atunci de abia a sarit
i-am anuntat si pe parinti, mama a intrat in panica
m-au ajutat toti sa ma imbrac ca eu incepusem sa tremur adica imi tremurau picioarele necontrolat, nici eu nu stiu de ce apa nu mai curgea, contractiile erau neregulate. In masina, stand lungita, am urmarit contractiile f. scurte, dar din 2 in 2 minute si am scris sms-uri sa anunt lumea ca mi s-a rupt apa. Vorba aia: Tara arde si baba se piaptana ;)
Ajunsi la spital am urcat sus pe scari ca eram nervoasa si nu l-am lasat pe Boby sa caute liftul si m-am dus la moase, le-am spus ca mi s-a rupt apa si ca am contractii. M-au luat si m-au pus la CTG si cica o sa revina peste 30 min., Boby a revenit si el (intre timp parcase masina) si se uita ciudat la mine
contractiile erau destul de tari, dar nu depaseseau 30 (ce arata CTG-ul)
Boby se invatase sa le urmareasca pe monitor si se pregatea eroic la momentul cand ii strangeam mana. Moasa nu mai aparea, deja trecusera 45 min si eu m-am dus in timpul asta de cateva ori la toaleta (ba cacuta, ba pipi) cu apa curgand dupa mine
si am mai fost si asa finuta sa mai si sterg apa de pe jos ;) Chiar incepuse sa curga serios la unele contractii, parca ar fi luat cineva dopul ;)
A aparut in sfarsit si moasa sa ma duca la dr., inainte de asta m-a si controlat, era in jur de 1 fara ceva si eu eram dilatata doar 1 cm, dar colul era f. elastic. Dr. m-a luat si m-a intreabat de toate de parca eram la o cafeluta si barfa, mi-a pus un catetar pe mana (ptr. perfuziile de mai tarziu) si m-a chinuit si cu asta
eu m-am revansat lasandu-i lacuri in urma
A aparut din nou moasa cerandu-si scuze ca in noaptea acea era full nici ea nu a stiut ce s-a intamplat si nu au camera de travaliu libera, dar ca in curand mai naste o femeie si se face una libera, pana atunci m-a trimis intr-o camera provizorie. Era destul de frumusica, dar ma simteam in plus
asa ca am ramas tot timpul in picioare ca sa nu deranjez (doar nu-s zdravana), m-am leganat la fiecare contractie, l-am strans pe Boby de mana si respiram
cand a aparut din nou moasa. Noroc cu ea ca mi-a spus sa nu mai respir asa ca doar o sa ametesc si o sa ma doara capul eu respiram ca in filmele americane, ceva de genul unei locomotive si ma miram de ce nu ajuta la nimic si-mi explica ca trebuie sa respir adanc in burta sa oxigenez si copilul si tot asa sa dau aerul afara
si totul f. lent. Minune, a ajutat
parca erau mai usoare. A pleacat din nou.
A aparut in curand sa ma duca in camera de travaliu
eu intre timp tipam deja dupa PDA, dr. imi daduse un formular informativ pe care sa-l semnez ca sunt de acord
binenteles ca si cu documentatia riscurilor posibile. Boby s-a aratat speriat, dar m-a lasat sa-l semnez vazunda-ma asa disperata. Mi-au explicat si dr. si moasa ca toti anestezistii sunt in operatii si ca oricum trebuie sa fie analizele sangelui gata ca sa vada daca pot sa-mi dea PDA sau nu. Ca sa ma simt mai bine mi-au dat prin perfuzie un calmant
doar m-a ametit si atat. Am rezistat eroic, intreband doar fara pauza cand sunt gata analizele si cand apar anestezistii
cred ca eram tare enervanta. Contractiile erau din ce in ce mai tari, dar respiratia corecta si faptul ca Boby era langa mine si puteam sa-i strang mana m-a ajutat enorm. Ba chiar mai facea si glume
intre contractii eu incercam sa ma odihnesc, ba chiar cred ca am mai si adormit. Din pacate la mine nu erau contractiile la intervale egale, iar unele erau mai tari decat altele. Am primit iar ceva contra durerilor, si mi-a facut bine, contractiile usoare aproape ca nici nu le mai abservam
aparatul de CTG arata numai tampenii, toate erau in jur de 30. Deja la cele tari eu imi faceam aer intr-un mod galagios
Boby e un dragut si zice ca nu eram exagerata.
Pe la 3 eram deja dilatata 6-7 cm si moasa ma lauda ca fac totul perfect si ca respir bine si sunt tare puternica
eu tipam dupa PDA. Analizele erau gata, se dovedeste ca aveam o infectie in corp (eu cred ca de la colita) si ca trebuie sa-mi dea penicilina sa apere copilul. Ptr. asta mi-a oprit analgeticul
anestezistii erau dati disparuti, eu urlam dupa PDA, moasa ma lauda ca fac totul bine si ca oricum in timpul expulziei nu o sa mai fie asa rau ptr. ca pot face si eu ceva
Pe la 4 eram dilatata 9 cm, dr. ma asigura ca acum PDA-ul oricum nu mai ajuta si ca e sigura ca o sa fac treaba buna
eu simteam ca innebunesc. Moasa m-a incurajeat zicand ca la 5 am nascut deja, capul sus
imi vinea sa le omor!
Si a inceput marea placere
iar mie imi place sa spun ca am rezistat eroic, urland! Pe tot parcursul sarcinii mi-am spus ca eu nu scot un sunet, acum nu am mai tinut cont, pur si simplu am urlat
parca treceam mai usor peste tot.
Dar sa revin, pe la 4,40 au inceput contractiile de expulzie, pur si simplu simti ca apasa ceva mare pe osul pubian, durerile de contractie sunt mai usoare, dar acum apar si celelalte dureri. Moasa m-a intreabat daca simt o presiune si la popou, eu: stai sa vad. Si da, era, dar mai usoara. Ma controleaza si spune ca copilul sta sa intre in canalul vaginal (asa-i spune ?) si a cheamat dr.. Boby a iesit afara (vorbisem deja cu moasa inainte ca nu vreau/vrea sa participe la partea asta si nici nu vrea sa taie cordonul) si bine a facut
nu cred ca m-as fi putut comporta asa libera daca era acolo. In jur de 5 a trebuit sa imping
nu stiu de ce spun toate ca simti nevoia sa impingi ca la kk, eu simteam nevoia sa ma ridic dupa masa si sa plec sa las totul balta
simteam doar dureri si nici alta nevoie. Dar dupa moasa impingeam cand venea o contractie
nu-i deloc placut, simti ca te rupi in doua si ca esti prea mica ptr. atata cap. Tipam ca din gura de sarpe
o bateam pe dr. la cap sa faca ceva sa il scoata de acolo ca eu nu mai pot
ele ca nu pot face nimic, ca am putere si trebuie sa vreau. Le-am mai pacalit din cand in cand si nu faceam nimic cand aveam totusi contractie
ele tot se mirau de ce nu mai merge CTG-ul bine. Eu taceam chitic si mai incarcam puteri. Ba chiar am reusit sa-l trag inapoi intr-o pauza de contractie
zau ca nu am vrut, dar pur si simplu s-a intamplat. A trebuit sa ma las certata
noroc ca nu i-am facut rau micutzului ca l-am chinuit asa tinandu-l in canal. La 5.27 am reusit sa-l imping afara, dupa ce a iesit capul totul a fost floare la ureche. L-am vazut pe masa, intre picioarele mele, ca un vierme, nu plangea, scrancea doar
am intrebat ca nebuna intai ce e, mi s-a spus ca-i baiat si de abia atunci am realizat ca nu plange si am intrebat speriata ce are
M-a asigura toata lumea ca-i totul OK, mi l-au pus pe burta. Era tot alb, ochii inchisi si tare dragalas
m-a bufnit plansul si l-am pupat ca nebuna pe cap. Boby se uita prin usa crapata si vad ca aproape plangea.
Dr. a tras ca nebuna sa iasa placenta, pe mine m-a durut iar ca naiba
am impins, a iesit si am scapat si de asta. Nu vreau sa sperii pe nimeni, dar la mine nu s-a adeverit nici o experienta a altei femei, ceva de genul: cand copilul iese nu mai simti nici o durere. Pur si simplu simti ca nu mai ai dimensiunile de dinainte si doare tot
Moasa imi ia copilul de pe burta si-l duce la control (APGAR: 9,10,10 si sunt tare mandra), mandrul tatic dupa el
pe mine m-a cusut dr. ptr. ca din pacate am avut ruptura de perineu si de labii
iar o placere ptr. ca am simtit totul. A venit un dr. de copii sa-i faca primul control (U1), iar eu nu am rezistat fara sa asist si m-am dat jos de pe masa
toti dupa mine sa ma prinda in caz ca pic. N-am picat si am asistat fericita cand puiutul meu a trecut cu brio peste tot!
Ne-au transferat in camera veche (norocoasa ce sunt erau toate camerele la sala de lauze ocupate si a trebuit sa astept iar)
eram franta dar asa de fericita sa-l am pe puiut langa mine ca nu-mi mai trebuia nimic
am stat doar sa ma uit la el.
Cam asta a fost nasterea
faze haioase au fost cand, instruit bine de dinainte, Boby mi-a amintit la o contractie sa respir
chiar facandu-mi bine ca eu chiar uitasem. Dupa, l-am laudat, fapt care imi spunea la fiecare contractie sa respir
pana nu am mai rezistat si am tipat la el: da respir, nu vezi?! Si el de colo: Vroiam sa fiu sigur ca nu uiti!
Sau cand stateam la CTG, contractiile erau inca suportabile, iar in camera de nastere urla o femeie
Boby deja se albise, eu de colo: E doar teatru Tzushca, nu-ti face griji! Ca sa vada mai tarziu ca si nevasta-sa poate face teatru ;)"
Chiar n-a fost rau ... drept urmare mai fac unul si de data asta chiar nu vreau PDA - de urlat dupa el nici atat!
Pupici, plec la dr.!
mioara2004 spune:
Buna dimineata,
de dimineata va tot citesc, mai pun o tura de haine...
Eu azi am inceput spalatul pentru bebe.
Mioara
36+
Doru Andrei
Simo78 spune:
Irinusha suntem "infricosate" de necunoscut, nu fricoase
.
Frumoasa poveste.
Simona
31+
Matei Hisham
Nu e suficient sa apartii speciei umane ca sa fii om.

asteptam povestioara