*** Mamici de Mai-Iunie 2007 *** (66)
Raspunsuri - Pagina 30
Sobi spune:
a venit elteka acasa!!!! ce bine ca esti bine, sa ne povestesti despre nastere cand ai starea necesara, cu umorul tau nu are cum sa sune chiar asa rau ... si daca pe tine nu te-am vazut in poze, macar pe dolofanel trebuie sa ni-l arati!!
motanel incearca pe bebelusultau.ro la termometre.
ella si kid - va multumesc pentru raspunsuri.
Andreea 37+
Vladut
POZE
michigan spune:
salut fetelor
am venit si eu acasa de la spital dar fara bebe 

maria-sa nu vrea deocamdata sa iasa
am mai facut un set de analize -sunt ok
tensiunea e si ea in regula
numai bebe se lasa asteptat
de azi eliminam chiar dopul....deci nu mai e chiar asa de mult dar dr a decis ca ar fi mai bine sa mai merg putin pe acasa ,ca sa nu urc pe pereti in spital
si plus de asta statul la pat face ca nasterea sa se declanseze mai greu
asa ca ne-a dat dezlegare sa stam acasa pana la alte semne
dureri nu avem , doar putin osul bazinului,nici contractii,
asa ca asteptam....
felicitari pauly si ce alta dovada mai vrem ca bebeii nu ies cand vrea mami sau doctorii....
multumesc pt majorete, o sa mai am nevoie dar va anunt eu cand
pupici multi!
mai tarziu schimbam si semnatura si citim tot ce s-a scris....ca am apucat doar sa frunzarim putin capitolul
mihaela
39 sapt Octavian Andrei
POZE
www.onetruemedia.com/shared?p=2c46885e2ba34b699c9eef&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">40 de saptamani pt o minune
soricei pt Tavi
Gata...maine ma internez si nu vin acasa fara bebe
Androix spune:
quote:
Originally posted by Sobi
eimottosau oricare alta mamica - da-mi si mie un sfat te rog: as vrea sa cumpar o cutie cu lapte praf pentru bebe sa am acasa cand vin de la spital just in case. ce-mi recomanzi sa iau? merci!
Andreea 37+Vladut
POZE
Eu iti recomand calduros sa nu iei! Daca situatia devine disperata farmacii non stop sunt la tot pasul, dar nu-ti lua acasa asa just in case. Poate e greu de crezut dar e exact ca faza asta: un fumator se lasa de fumat dar isi cumpara un pachet sa-l aiba in casa in caz ca nu mai rezista tentatiei. Fumatorii inteleg foarte bine ce spun, nu stiu daca si tu ai fumat sau fumezi.
Elteka, bine ai venit "acasa"!
Fetele, cu ceaiul, eu eram o infocata fana si il recomandam de zor. Acum ce sa zic, nu mai sunt asa sigura ca ajuta. Adica nu la modul cum credeam inainte ca-l bei si gata in juma de zi izvoraste laptele suvoaie. Adevarul este ca laptele nu vine mai devreme de ziua a treia. Pana atunci ar trebui sa faca fata colostrul. Faptul ca puneti bebele la san in primele zile ajuta cel mai mult la stimularea lactatiei. Si eu l-am pus in spital de dimineata pana seara, foarte des ca ii era fomica. Iar noaptea la sectia de copii probabil ca servea doua mese de lapte praf. Acum depinde si de politica fiecarui spital. In municipal, de exemplu, e Culcer care isista pana la disperare pe alaptat si mai mult streseaza lauzele, pe altele le ajuta.
M-am linsitit cu cantitatea de lapte pe care ar trebui s-o manance un bb. La ultima masa fiind randul sanului meu cu probleme m-am muls si i-am dat cu biberonul. A mancat 100 ml.
Andreea, mama de Filip si Georgia
eimotto spune:

Eltelka - bine ai revenit! Ma bucur ca esti bine dupa tot ce ai trecut (si stiu ca eu am trecut prin travaliu urmat de cezariana de 2 ori)
. Ai un tonus extraordinar si sper sa il pastrezi asa!
Sobi - Recomandarile pediatrei au fost Humana1 sau Nan1. Am editat ca sa ii dau dreptate lui Androix
sa nu il cumperi inca. Daca va fi cazul veti gasi la orice ora si biberoane si lapte praf si suzete si pompe ...Eu sper sa nu fie cazul
.
Androix - se calculeaza in functie de greutatea copilului x 130 ml /zi (minim) si apoi imparti la cate mese are (6-7). De ex daca bb are 4 kg tre sa pape 520 ml/zi imparit la 6 mese atunci sunt 90 ml/la o masa. Daca sunt 7 mese ies cam 70 ml la o masa. Dar scrie la carte ca cica sunt bb care papa mai putin decat acest minim si le merge ff bine.
Vali5 - Iulia n-a avut cojite, Yannis nu. La iulia am dat-o cateva zile la rand cu ulei Johnson inainte de baie cu 1-2 ore, ca sa se inmoaie, o masam usor si apoi surplusul il stergeam cu un servetel. O si pieptanam dar nu ff apasat. Apio la baie insistam putin asupra zonelor. Cam intr-o saptamana am scapat de ele si nu mai facut (i-au aparut pe la 1 luna si ceva). In schimb Yannis are parul ff gras, seara il spal s e asa frumos iar dimineata deja e gras (de zici ca e transpirat). Am incercat si Mustela si Nivea (sampon) dar e la fel.
Kid - bbi alaptati nu au nevoie de ceai (in principiu). Daca ii este sete il pui la san pt ca lapticul de la inceput e ca o apica.
Doxinu - oricum la cezariana vine mai greu lapticul. Eu am inceput sa beau imediat dupa ce am nascut.Daca bei dinainte rau nu cred ca are ce sa faca. Dar ai grija cu cantitatea bauta sa nu dai in altele... (febra laptelui) pt ca bb este totusi nou nascut si nu va avea forta sa goleasca sanii inca de la inceput.
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
lavini spune:
Elteka, bine ai venit acasa!Imi pare rau ca Dolofanel nu a venit pe cale naturala si ca tu te-ai chinuit destul de mult, dar ma bucur enorm ca toate au fost bine pana la urma.Ce bine ca poti venii acasa sa vorbesti cu zambetul pe buze despre perioada din spital si despre faptul ca ai primit toata atentia necesara.Sper dsa apucam si noi senzatia asta.Oricum, felicitari inca o data, asteptam povestea nasterii si mai ales poze cu printisorul tau.
Lavinia, 37+, 
Motannel spune:
Ella,inseamna ca tu ai lapte mult! Eu nu stiu daca as avea asa de mult ... ziua aproape ca nu mai rezist cand suge mititica, parca nu am suficient ... noaptea insa mi se intaresc sanii si curg. De aceea mi-as lua pompa si laptele din noapte i l-as da ziua. Pentru baita am un termometru in forma de pestisor, pluteste pe apa si se va juca bebe cu el cand mai creste ... ni l-a daruit d-na doctor pediatru!
Brambushca, eu am fost la stomatolog caci mi s-a rupt o bucatica de masea! Si mai am cateva cariutze ... se poate lucra dar fara anestezie! Daca rezisti ... Eu am rezistat la prima sa vad daca mai rezist si la urmatoarele.
Eltekaaaaa, bine ai revenit! Sa-ti traiasca Dolofanelul!
Asa creste Teodora-Iubita ticker vechi
Asa creste Teodora-Iubita fotografii album comun
Motannel si
Teodora Elena
lavini spune:
Azi schimbam si noi saptamana.Nu credeam ca ajung la 39 si acum nu vrea sa iasa.
Cine face un nou capitol?As face eu ca vreau sa nasc mai repede, da' nu ma pricep si nu vreau sa stric treaba pe aici.
Lavinia, 38+, 
Alyna24 spune:
Vali5, imi pare rau ca nu mai ai laptic!Dar dc nu mai aveai....asta e!
Important e sa pape el!
A luat ceva in greutate!Sa va traiasca!
Referitor la mare, vom merge dupa botz, prin august!Nici nu ma gandesc!Marea e viata mea!
De cand ma stiu un singur an am lipsit de la mare!
Si..cum avem apartam in C-ta....normal ca mergem!
AL nostru pitik a inceput de cateva zile sa rada, chiar in hohote(cu zgomot) cand ne jucam "Bravo!" cu el cu manutele!Iti vine sa-l mananci!

Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
moberi spune:
Bine ai venit acasa Elteka, sper sa fii activa ca ne dai informatii de mare valoare ca de obicei.Mersi mult de raspunsul cu fructele chiar asteptam pareri in acest sens sa vad ce zic si altii!
Sa-ti traiasca Dolofanel caci cred ca pe forum asa ii ramane numele!
poohy spune:
Neatza mamici si burticutze,
In primul rand felicitari tuturor celor care au nascut! 
Si
celor care asteapta ;)
Nu am apucat decat sa citesc in mare, si va multumesc mult la toate 
Sincer, nu stiu cum m-as descurca fara sot si mama. Eu nu fac altceva decat am grija de Manu (d'asta am timp acum sa va scriu)
Ne-am intors si noi ieri acasa.
Nu stiu daca nasterea a fost mai greuta sau nu decat altele, si nici durerile de dupa ruptura/epiziotomie, ca deocamdata sunt pe antibiotice si anti-inflamatorii.
Acum stau pe colac (nici nu stii cat te binecuvantez Androix ca ne-ai zis de colac, altfel nu stiu cum alaptam eu!) cu ochii pe matza mea adormita si butonez la laptop.
M-am rupt pentru ca matza mea a coborat de la etajul 10 in 5-6 minute, si a iesit cu manutza pe langa cap (prezentare complexa sau cam asa ceva). In miscarea de rotatie cotul si-a facut treaba :D si d'asta a cusut doctorul atat la mine (cica am avut tot ce se putea, rupturi, hematoame etc pe peste tot)
Da' nu e chiar asa de rau ;)
revin ca incepe matza sa caraie
Anca mami de [bebe] Manu 
poze
bebelusa

sau oricare alta mamica - da-mi si mie un sfat te rog: as vrea sa cumpar o cutie cu lapte praf pentru bebe sa am acasa cand vin de la spital just in case. ce-mi recomanzi sa iau? merci!