Azi se implinesc 40 saptamani de sarcina

Azi se implinesc 40 saptamani de sarcina | Autor: alex31

Link direct la acest mesaj

Azi se implinesc 40 saptamani de sarcina si n-am nici un simptom ca se apropie momentul crucial. N-as vrea sa ma plimb degeaba la spital daca n-am nimic si o simt pe micuta cum se misca.
Ce ma sfatuiti sa fac?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Unii copii aleg sa stea mai mult de 40 saptamani in burtica. Sotul meu s-a nascut dupa 42 saptamani. Sfatul meu este sa mergi totusi la doctor pentru a vedea daca este totul in regula(am inteles ca se verifica daca lichidul este limpede sau ceva de genul asta) si mai poti astepta. Daca nu, se poate provoca sarcina sau se recurge la cezariana. Dar cred ca doctorul poate decide cel mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Si eu te sfatuiesc sa mai stai 1 zi 2 maxim si apoi sa mergi la medic. Nu e bine sa se intarzie prea mult, nu e bine ptr. copil. Trebuie verificat.

Sa il ajutam pe Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrina spune:

Alexandra, cel mai linistitor pentru tine ar fi sa-l intrebi pe medicul tau.

Eu am fost in aceeasi situatie, si primul semn a fost la 40 de sapt si 4 zile cand am pierdut dopul, si-am nascut normal 2 zile mai tarziu.
Dar sunt cazuri perfect normale si la 42 de saptamani.
La noi la maternitate nu li s-a parut nimic iesit din comun pentru ca ei calculeaza dpn cu formula babeasca UM + 9 luni + 10 zile si deci a fost cu o zi dupa termenul lor.
La ultima consultatie aveam inca placenta gradul I si nu era niciun motiv de grabire artificiala.

"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex31 spune:

Multumesc pentru raspunsuri.Desi stiu ca exista mai multe modalitati de calcul al datei nasterii unui bebelus, eram putin ingrijorata. Dupa alta modalitate...s-ar implini 40 de saptamani pe 3 iunie. Oricum o sa mai astept 1 sau 2 zile sa vad ce se-ntampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Alexandra, eu am nascut prima fetita la aproape 42 de sptamani si a fost nastere provocata, ca ea se simtea prea bine acolo si nu dadea semne ca ar iesi de bunavoie! Totusi doctorita mea a decis ca la 41 de saptamani sa ma interneze ca sa ma supravegheze, insa am stat cam degeaba in spital pentru ca am fost bine si eu si fetita.
Nastere usoara!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olesia spune:

Buna. Eu sint foarte noua pe site-ul asta, asa incit nici nu prea stiu cum sa ma folosesc de forumul asta...sa speram ca o sa apara mesajul acolo unde trebuie.
Miine se implinesc si la mine 40 de saptamini de sarcina. Eu o sa merg pe 5 Iunie, daca nu se declanseaza nimic pina atunci, la o ecografie sa vedem ce face bebe. In principiu doctorita mi-a spus ca daca totul este bine atunci sint doua posibilitati: 1. sa mai asteptam inca o saptamina, poate se hotaraste bebe sa vina 2. sa ma programeze pentru "induction" -inductie cu oxytocin. Oricum eu am avut destul de multe probleme cu sarcina asta, am avut serclaj de la 19 saptamini pina la 35 de saptamini si am stat numai in pat, asa incit cred ca o sa optez pentru varianta 2, fiindca deja sint epuizata de a fi "gravida". Multa bafta si neaparat fa o vizita la doctor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ashera spune:

Fetele, stati linistite . Si prietena mea tocmai a nascut la aproape 42 saptamani si are un baietel sanatos si papacios . Insa, doar dr.va decide cat poate sa mai astepte bb in burtika. Mergeti neaparat la un consult, si vedeti ce zice medicul. nasteri usoare si bb sanatosi

29+

Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex31 spune:

Daca nici maine nu se-ntampla nimic, o sa ma duc la doctor, desi nu cred ca as avea probleme (bebelusa se pare ca se simte foarte bine la mine in burtica, se misca intruna!!!!). Posibil eu sa nu mai am prea multa rabdare..imi doresc foarte mult s-o vad, s-o ating, sa am grija de ea!
Si eu am avut probleme in primele 5 luni de sarcina...am slabit foarte mult, nu puteam manca, varsam continuu...colegii de serviciu imi spuneau ca sunt din ce in ce mai verde la fata...Dar toate au trecut si cred ca a meritat sacrificiul.

Mergi la inceput