Politica romaneasca

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Sigur ca nu e focalizat pe vanzare, nu ne vindem tara o dam pe gratis
Eu nu le tin partea astora cu legea pensiilor, poate ca vor sa ofere o compensatie celor care au lucrat numai pe vremea comunistilor si sunt dezavantajati acum, deci o reparatie morala, poate vor doar sa cumpere voturi (sigur merge).
In Romania oricum se re-inventata roata, sunt sisteme de pensii in lumea asta care functioneaza f bine, parte publice, parte private, mai ajuta si angajatorul, nu stiu de ce nu pot sa imprumute si ei ceea ce e bun si sa ignore ceea ce e mai putin bun.

Si apropo de reinventat roata, un articol f interesant: www.cotidianul.ro/index.php?id=12388&art=32415&cHash=bc6fb63554" target="_blank">Romanta turnatorilor inocenti "
"„Eram student in primul an la Institutul de Teatru, cind, intr-o noapte, tatal meu a fost arestat de organele Securitatii. Mi s-a cerut sa devin informator. Din sete de pitoresc si din spirit de aventura mai degraba decit din frica, am acceptat. (…"
Altul care a schimbat din interior...Lucian Pintilie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Gindire capitalista....
hotnews

" Tariceanu despre privatizarea Automobile Craiova: 'Nu suntem focalizati atat de mult pe pretul de vanzare' "

Vezi daca scoti din context? A mai spus si "cerinta principala este cea a realizarii unui proiect industrial de anvergura. Prin aceasta privatizare urmarim, in principal, efectele economice pe care le poate genera o astfel de intreprindere".
Si asta da, mi se pare gandire capitalista. In loc sa pui un pret mare de achizitie si sa nu fie niciun interesat, mai bine te concentrezi pe dezvoltarea companiei respective, pe marimea investitiilor ulterioare, pe locurile de munca pe care le genereaza, pe impactul asupra comunitatii..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

quote:

Gindire capitalista....
hotnews

" Tariceanu despre privatizarea Automobile Craiova: 'Nu suntem focalizati atat de mult pe pretul de vanzare' "

DA, e capitalista gandirea. Mai bine spus, gandire de administrator de stat capitalist. Pretul unei privatizari e mai putin important pentru stat decat celelalte efecte asupra economiei. Bunaoara e mai important ca o fabrica vanduta sa creeze locuri de munca si beneficii, pentru ca acestea produc venituri CONSTANTE la buget, in vreme ce pretul in sine, fie el si foarte bun, se poate irosi si la un meeting electoral.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da..sigur...pina una alta asa au facut cu o gramada de fabrici si uzine...nu punem pret nene...ca asa e comertul modern...si au ajuns sa fie taiate si vindute ca fier vechi...vrei sa-ti arat alte vinzari de succes ale statului?
si oricum...tu cind vinzi ceva asa spui?...lasa americane.. nu-ti cer bani acum...stiu ca faci treaba buna mai tirziu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Elize, am scris in acelasi timp. Sper ca Guestus sa fie multumit

Alina

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by copiloi

Elize, am scris in acelasi timp. Sper ca Guestus sa fie multumit

Alina

acum spune serios .....chiar crezi ca trebuie sa spui cu voce tare "ca nu te intereseaza cu cit vinzi?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

quote:
Originally posted by copiloi

e capitalista gandirea

In capitalism ceea ce are valoare are valoare, iar ceea ce nu are valoare nu are (valoare de piata). Ce se intampla cand cineva cumpara ceva e 100% treaba noului proprietar.
Si presupunand ca ai dreptate, cui vinde? Ford? stau f bine Ford acum, dau afara cu zecile de mii si nu isi vand masinile nici in tara lor. Dar desigur pt Automobile Craiova au un plan beton.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

quote:
Originally posted by Llaura

Ce se intampla cand cineva cumpara ceva e 100% treaba noului proprietar.

Nu e chiar asa.. Exista clauze in contract, clauze care daca nu sunt respectate duc la anularea contractului.
Iar clauzele astea pot sa contina prevederi cu privire la investitiile ulterioare, obligativitatea de a nu concedia oamenii, dezvoltarea companiei si asa mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

quote:

Da..sigur...pina una alta asa au facut cu o gramada de fabrici si uzine...nu punem pret nene...ca asa e comertul modern...si au ajuns sa fie taiate si vindute ca fier vechi...vrei sa-ti arat alte vinzari de succes ale statului?
si oricum...tu cind vinzi ceva asa spui?...lasa americane.. nu-ti cer bani acum...stiu ca faci treaba buna mai tirziu

Eu nu pricep ce are de-a face Tariceanu si fabrica de la Craiova cu pesimismul tau si cu fostele "afaceri de succes" are statului. Adica daca unii au dat-o rau in bara e cazul sa nu mai incerce nimeni sa faca ceva bun?

Nuanta: Tariceanu nu a spus ca nu a cerut bani, sau ca nu au fost suficienti, a spus ca nu banii sint primul lucru la care s-a gindit cind a facut tranzactia. Cred ca americanii stiu foarte bine ce au cistigat sau pierdut, si fara sa spuna Tariceanu ceva...

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sirimie

Eu nu pricep ce are de-a face Tariceanu si fabrica de la Craiova cu pesimismul tau si cu fostele "afaceri de succes" are statului. Adica daca unii au dat-o rau in bara e cazul sa nu mai incerce nimeni sa faca ceva bun?

corect...e greu al dracului sa dai ceva gratis...arata tu lu" guestus ce a facut tariceanu aici....in afara ca a dat de 3 ori noroc si 1 conferinta de presa

macar trebuia sa taca sau sa zica..am negociat...pret mai bun nu se putea...dar nu vii ca fazanu si spui le dam gratis ...dar lasa ca le iau tva la ce vind

Mergi la inceput