Vaccin antitetanos - il facem sau nu?

Ola gravidutze! 

Am si eu o intrebare. 
Trebuie sa facem sau nu vaccinul antitetanos? Mie doctoritza de familie mi-a zis ca e obligatoriu si ca se fac 2 doze: una la 34 saptamani si cealalta la 37. 
Si o curiozitate de-a mea: de ce se face ?(am inteles ca in alte tari nici nu se pune problema ...)
Merci,
M. 
 33+ babyboy

Raspunsuri

asiza spune:
 Nu-i deloc obligatoriu! ![]()
Eu nu l-am facut si mai stiu cel putin 5 foste gravidutze care nu l-au facut, dar stiu si o gravidutza careia i s-a administrat vaccinul cu pricina. Oricum, daca vrei il poti face. Nu-ti dauneaza nici tie, nici lui bb. Stii tu vorba aia: nici nu strica, nici n-ajuta 
. Sarcina usoara in continuare! 
Oana
 cu 
 Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit.

Roxana_G spune:
 Eu l-am facut la prima sarcina, insa nu in 2 doze, cu una singura. Am intrebat si eu medicul de ce e nevoie, ca doar nu nasc pe camp, si mi-a zis ca e bine sa il fac.  Asa ca l-am facut fara probleme, se pare ca da imunitate si pentru mama si pentru BB.  De data asta scap, rapelul se face la 10 ani.  Se pare ca oricum trebuia facut un rapel cand eram noi in liceu insa nu stiu din ce motive o perioada nu s-a mai facut.
Rox 
 26+
si Alexandra Maria 
 (10.02.2004)

anamaria spune:
 vaccinul se face preventiv, sa nu apara vreo infectzie. 
nu e vorba ca nasti pe camp, dar sa fim serioase, nici sterilate/ curatzenie model la noi in spitale nu este...
eu am facut doar doza de la 34 de spatamani, ca la 37 am nascut...
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb 
Bogdan - 04.07.2000 si 
Tudor - 13.06.2003 

poze cu frumosii mei (si nu numai 
 )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery 

mandyksch spune:
 Si mie mi-a spus medicul de familie ca trebuie facut acest vaccin.Am intrebat-o si pe dr. ginecolog la care mergeam si ea mi-a spus ca nu trebuie facut...asa ca nu l-am facut.
Mandy si Krisztián     (23.10.2005)

Ashera spune:
 Si la mine, la ultimul control, gine a adus in discutie acest vaccin si a zis ca el il recomanda. Cine ni-l face : gine sau medicul de familie ? Si chiar nu poate dauna cu nimic ?
 29+
 Christian

Eseea spune:
 eu nu l-am facut. Citisem despre el ca s-ar face dar chiar nu aveam de gand sa-l fac. Nici ginecologul si nici medicul de familie nu au zis nimic, asa ca s-a nimerit la fix.![]()
my baby, Lara 

monalac spune:
nici eu nu l am facut.asta desi med de fam imi spusese ca tb sa l fac,dar med ginecolog a spus ca nu e nevoie sa l fac....si adevarul e ca la cate probleme aveam,la cate injectii faceam,asta ar mai fi lipsit.