Mamici de septembrie - octombrie 2007 (32)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Adimercedes se vede ca nu ma trezisem bine....si nici cafea nu pot sa mai beau.
Roxana ma bucur ca nu mai are febra printesa.
[red]Anely[/red daca nu ai mancarimi nui nuk grav ...la gravidute e ceva normal...eu am asa de la inceput.

Ali19+ Enrico 7ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Daca aveti probleme cu picioarele umflate e numai din cauza circulatiei....fara sare ...ca va umflati ca niste baloane...la noi ptr asa ceva se dau injectii in burta de facut.Mie la analize mi-a iesit sangele gros(40)...deci sant predisusa.

Ali19+ Enrico 7ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anely spune:

Draga Roxali,
Merci pentru raspuns. Nu, mancarimi nu am. M-am linistit.
O zi buna!
Anely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Annisia, fa-te mai mai repede bine, ce e asta? Ajungi sa bolesti ca mine? Pai se poate?
Dar esti dusa rau cu karaoke, ce dracu sa ma plictisesc, ca ma haituie astia, cred ca sunt la un pas sa ma dea afara.

Gema, lasa ca e timp sa creasca burtica. Ce vrei sa iti ureze nastere usoara cum am patit eu acum cand am mers la Z sa iau haine ptr fie-mea?

Myral, da Alex e mai bine acum, multumim. Poate ca o sa aflati si voi sexul lui bb, mai ai putina rabdare. Azi mergi la eco? Tin pumnii.

Ali, sa stii ca eu si la prima sarcina am avut picioarele asa, am facut super analize de sange si coagulare si nu au gasit nimci in neregula. Cica era hormonal.

Anely, nu stiu pe nimeni la Medlife, dar secretia posibil sa fie ok. Eu am avut candida de 3 ori, numai de 2 cu mancarimi, restul era tot ceva albicios. Fa si un ex de secretie sa stai linistita.

Rox 26+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anely spune:

Roxana_G, merci frumos ptr raspuns.
M-am linistit acum. Ma gandeam sa nu fie cumva lichid amniotic...
Anely

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Karligutza, multumesc mult de sfat! Si tie sarcina usoara cat mai ai, dar mai ales un bebe sanatos! Pupici!

Ana, chiar a fost frumos la petrecere! Carneturi la gratar, porcusor la protap, gulas la ceaun, iti dai seama cam ce dezmat….Si vreo 3 grevidutze pe acolo, asa ca am fost rasfatatele petrecerii…Frumos, ne-am relaxat tare bine! Si eu mi-am scos inelele…observ si eu acelasi efect de la caldura!

Gema, cu burtica marimii nu te stresa, chiar nu are legatura dezvoltarea lui bebe cu marimea burticii, nici eu nu am burta mare, dar bebelina e perfect dezvoltata!

Annisia, fa-te repede bine cu raceala ta...Si mai baga un karaoke si uite-asa...Sa stii ca si eu sint frustrata ca nu am poze si filmulete ca lumea cu bebe. Acum la morfofetala mi-a dat dr un DVD, dar nu e nimik spectaculos, masuratori, si bebe nu a vrut sa-si are fata!!!!

Roxana, tare ma bucur ca e mai bine Alex a ta! Asa suna mai bine planurile pt excursie! Bravo! Eeei, pai momente din astea cand ma enerveaza sotul din orice si eu am, dar bine e ca trec repede! La cate ai avut pe cap nici nu e de mirare!

Myral, succes la dr, si alunga gandurile negre, sigur ca e bine bebe al tau! Hai cu vesti despre culoarea caruciorului!

Mie mi-a aparut o vaga dunga maronie...F slab perceptibila, poate da Domnu’ si ramane asa....Eeee, nu-i asta o problema! In rest sintem bine, incep sa simt burta asta, in sensul ca devin incomode anumite miscari...Oricum, de azi ma duc la gimnastica si cursuri prenatale, sa vedem cum va fi!

O zi frumoasa tuturor!

Gabriela 24 + Sara Medeea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

quote:
Originally posted by adimercedes

Sim Stoian, vad ca te pricepi la legile referitoare la concedii. Te tog sa ma ajuti si pe mine cu o idee. Vreau sa o invit pe mama mea la noi din 5-10 sept 2007 pana in 5-10 feb 2008. Ea isi va lua concediu normal (platit) pe luna septembrie, dar la camera de munca i-au zis ca nu isi poate lua pana in februarie concediu fara plata decat pt studii sau cresterea copilului (nu e cazul ei niciunul). Ea a vorbit cu seful ei si el e de acord sa isi bage lichidarea de la 1 oct si apoi sa ii refaca angajarea si actele dupa ce se intoarce. Dar ma gandesc daca e musai nevoie de asta. Chiar nu se poate sa isi ia concediu neplatit pe perioada octombrie-februarie??? Adica daca e neplatit si compania ii tine jobul, ce treaba are camera de munca. Pe bune, pe mine ma depaseste chestia asta... Am cautat si eu legile si am citit ca se pot lua 90 de zile de concediu neplatit pe an. Dar banuiesc ca e vorba de anul fincanciar si nu stiu cand incepe si cand se termina anul financiar in RO.

Te rog sa ma lamuresti si pe mine care ar fi solutiile pt ea, ca mi se pare o nesfarsita birocratie sa trebuiasca sa isi faca lichidare si apoi sa se reangajeze.

Multumesc .

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Povestea obtinerii sarcinii

Hai ca am aparut si eu cu intarziere. In Codul Muncii spune asa:

Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

Art. 148. -
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Deci, se poate daca se intelege cu angajatorul. Cred ca trebuie sa depuna o cerere la firma in care sa solicite concediu fara plata pt interese personale. Angajatorul ii va suspenda contractul de munca pe perioada aia si gata.

Sim 25+ Stefan
Asa creste bebe
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Fetelor, am o zi nebuna la serv, acum trebuie sa ajung putin si pe santier. Oricum, am intrat repede sa va spun ca azi am fost la hematologie sa-mi refac titrul de anticorpi. Rezultatele le voi avea vineri, insa important este ca m-am consultat cu tipa de acolo de la institut si ea mi-a spus sa nu-mi fac griji, fiindca incompatibilitatea de grup, asa cum avem noi, nu pune in nici un caz probleme la fel de grave ca cea RH si ca in cazul meu cel mai rau lucru care se poate intampla este un icetr prelungit si mai pronuntat al nou-nascutului (iar asta nu ma sperie pentru ca am mai trecut o data prin asa ceva).
Am intrebat explicit de anemia hemolitica si alte probleme despre care am tot citit si mi-a spus ca nu e cazul decat in incompatibilitatea RH, nu in asta de grup sanguin. De-aia nici nu s-a creat vaccin pt. ea, de-aia nu se face in strainatate.
Deci vesti bune pt. cele aflate in situtatia mea si care isi faceau poate griji.
Carpatina, inca o data ai avut dreptate. Te pup cu drag si multumesc, scumpa mea!

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
21s fix

Edit: la fel va multumesc tuturor, ca stiu ca v-ati gandit la mine si mi-ati tinut pumnii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gema spune:

Ei daca si voi ziceti sa nu ma ingrijorez atunci gata ma linistesc. Mentionez ca eu am fost lnistita pana acum cevas vreme mai ales ca la morfologia fetala la 20 de sapt. Dr a spus ca este "beton"....... dar daca toata lumea zice ca este burta mica am inceput sa ma uit mereu la ea si sa ma obsedeze.
Eu sper sa fie bine, TREBUIE aa fie bine!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Tomasa, ma bucur ca esti bine si optimista! Asa si trebuie!

Mergi la inceput