Raportare sofer nedisciplinat

Raportare sofer nedisciplinat | Autor: roxi2004

Link direct la acest mesaj

Am vazut de una zi pe o masina un numar de genul 0800 XX XX nu stiu exact cat, la care poti raporta / pārā un sofer care circula aiurea in trafic gen: taie coloana, trece pe rosu si asa mai departe.
Stie cineva cum functioneaza? Chiar merge treaba asta? Ca eu m-as apuca si i-as denunta pe toti care ii vad daca stiu ca se schimba ceva. Spiritul civic din fiecare ar trebuit folosit in folosul tututor, pentru a ne fi bine la toti. Ce spuneti?? Ce stiti treaba aasta? A incercat cineva.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Roxi...tot eu...asa cum spuneam la alt subiect eu am facut acum cateva luni o sesizare la politie....si acolo spuneam inclusiv "de ce nu se permite soferilor sau pietonilor sa trimita poze cu soferi indisciplinati in trafic pentru a putea fi reperati" - exemplele erau: trecut pe rosu, taiat coloana, facut stanga la obligatoriu dreapta, etc.
Raspuns(citez din mailul primit):
"In ceea ce priveste propunerea dumneavoastra, privind utilizarea fotografiilor facute de cetateni, va informam ca O.U.G. nr.195/2002 republicata prevede la art.109 : “constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se face direct de catre politistul rutier sau cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate si verificate metrologic”, motiv pentru care sanctiunile aplicate in exemplul dat de dumneavoastra exced cadrului legal in domeniu."

Mai pe romaneste: numai ei sau mijloacele lor pot sesiza astfel de probleme....

EDIT:toate masinile Coca Cola au pe ele o inscriptie de genul celei de care zici tu.."sofer indisciplinat in trafic?raporteaza la..." ...dar e strict legat de Coca Cola, de masinile si de soferii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi_hope spune:

Nu ai ce face, din pacate. Numarul pe care l-ai vazut tu pe masina respectiva era unul de ordine interna - sunt firme care isi aloca astfel de numere unde poti reclama soferul, si au pentru asta un minidispecerat intern.
Pe restul nu ai unde sa ii reclami. Ce poti face este sa reclami zona unde se petrece mai des acest lucru. Eu am facut-o, si a doua zi era un politist acolo. A treia zi nu mai era nimeni.
In urma reclamatiei ti se va spune ca au prea putin personal si prea multe probleme.
Pe unde trec eu, zilnic, zilnic, sunt aceleasi probleme. O singura data am vazut politia oprind pe cineva (era pe linia de tramvai, langa peron, in stanga, si, evident, vroia sa mearga inainte, desi toti de pe banda a doua vireaza stanga! In mult mai multe zile este politia prezenta, dar nimeni nu este oprit.
Cuvantul de ordine - dezinteres, delasare daca vrei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

aha... am inteles - deci numarul ala nu era unul general al politiei de exemplu ci al unor firme gen coca cola... Da, eu am crezut ca e un numar cum ar fi cel la care raportezi coruptia sau asa ceva - sau nici ala nu functioneaza ?? Un asa numar pt coruptie am vazut la sectia de politie. Deci cel putin teoretic ar trebui sa functioneze ..
Deci pana la urma legile sunt de vina - ele ar trebui schimbate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Din cate am observat eu, soferii care au astfel de abtibilduri lipite pe masinile firmelor unde lucreaza si unde ii poti reclama, sunt destul de civilizati in trafic. Altii se comporta ca si cum ar fi soseaua lor numai ca pe ei nu-i poti reclama nicaieri si chiar daca reusesti sa ii reclami nu se sinchiseste nimeni oricum.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Eu personal consider ca este bine ca nu exista un astfel de numar. Cred ca nici nu va ganditi ca s-ar putea intampla. Sa va faceti o idee am sa va povestesc ce a patit sotul meu in urma cu doi ani.
Era in masina in drum spre servici, cand doi indivizi au iesit de pe trotuar ,dintre masini si au incercat sa traverseze ( nu era trecere de pietoni ). A franat si i-a evitat. Surpriza tot ei au inceput cu injuraturile si cu amenintarile.
Dupa o saptamana de la incident primeste un telefon de la potitie prin care este invitat in Udriste pentru ca este acuzat ca a parasit locul accidentului !!! Sotul meu a crezut ca e o gluma si l-a intrebat pe politist de la ce radio este . Dar n-a fost o gluma.
S-a dus la politie, a dat declaratie, politistii au vazut masina, au fotografiat-o ( au vazut ca nu are nici o urma de accident ) si totusi i-au spus ca nu au ce sa faca pentru ca cel care a facut reclamatia avea un martor( v-am spus ca erau doi tipi ). Asa ca trebuia sa asteptam certificatul medico-legal. Certificat pe care l-am asteptat 6 luni. Dupa care am aflat ca s-a pierdut ( de fapt a plecat de la medico-legal, dar n-a ajuns in Udriste ). Ca sa trimita altul a trebuit sa platim din propriul buzunar.
Dupa asta s-a pierdut dosarul. Intr-un final s-a gasit dosarul , dar au refuzat sa ni-l arate. Asa ca a trebuit sa angajam un avocat. Cand i-au aratat dosarul avocatului , acesta a constatat cu stupoare ca o parte buna din dosar nu era al sotului meu, ci al unei alte persoane care avea acelasi nume de familie cu noi. Pana la urma dupa un an si jumatate, dosarul a ajuns la un procuror care urma sa hotarasca daca se incepe urmarirea penala sau nu ( asta in conditiile in care nu aveau nimic care sa-l incrmineze pe sotul meu, pe certificatul medico-legal scria ceva de genul nu prezinta nici un fel de leziuni si nu a necesitat nici o zi de ingrijire medicala ). Abia luna asta am primit o instintare prin care eram anuntati ca nu se incepe urmarirea penala si ca sotul meu nu este vinovat de nimic si ca poate sa se duca sa-si ridice carnetul. Nu mai spun ca hotararea a fost luata in martie si noi am primit instintartea in mai.
Totul a durat mai mult de doi ani, timp in care sotul meu a circulat cu adeverinta pe care scria ca i-a fost ridicat carnetul pentru parasirea locului accidentului. Adeverinta care a trebuit vizata in acest timp luna de luna ( si probabil ca stiti cam ce cozi sunt la politie ). Ca sa nu mai vorbesc ca a trebuit sa platim si un avocat.
Asa ca ma gandesc cu groaza ce ar fi daca ar exista un numar unde printr-un simplu telefon poti reclama pe cineva.

Alexxia Ruty ( 25.07.2001 ) si Thea ( 28.09.2006 )

"This is your time. This is your dance.
Live every moment. Leave nothing to chance.
Swim in the sea. Drink of the deep.
Embrace the mystery of all you can be."

PERLELE RUTICAI
RUTY SI THEA AU PAGINUTA NOUA
POZE
www.sanatatealoevera.ro " target="_blank">Vrei sa fii liber ?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=5" target="_blank">AICI NE PUTETI VOTA - POZA:BUCURIILE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

cam asa e - daca ar exista un sistem de 'pira" in RO, fiecare cum ar avea necaz pe vreun vecin/coleg/necunoscut care are vreo mashina smekera, l-ar raporta ca a condus neregulamentar.
Cum poti verifica?

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

da, asa este. Nu ai cum verifica. Mai bine ca nu este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorenza spune:

Eu cred ca ar fi bun un sistem de asta numai in cazul in care totusi se dovedeste ca a fost un abuz,ca in cazul de mai sus,sa se lase cu sanctiuni f. aspre ca sa nu-i mai arda niciunuia de invidii,razbunari sau alte sentimente imorale!

Mergi la inceput

asa cum in alte tari functioneaza pentru ca exista alti oameni, ma gandeam ca ar putea functiona si la noi. M-am gandit strict la cazul in care intr-adevar cineva conduce incorect, sa poata fi reclamat. Nu m-am gandit deloc ca ar putea fi folosit ca mijloc de razbunare etc, etc, dar asta este o realitate. Probabil ar trebui schimbate legile (din cate am inteles s-a schimbat codul circulatiei dar degeaba) si gasiti suficienti oameni care sa aplice litera legii. De ex, stiu ca a fost un scandal cu amenzi prea mari pt parcari ilegale - cu care eu personal as fi de acord - daca ar exista suficiente locuri de parcare - sa puna amenda de 10 mil - sa nu mai indrazneasca nimeni sa parcheze aiurea. Cum nu exista imi inchipui suficiente locuri de parcare .. intram intr-un cerc vicios din care nu mai iesim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

roxi, la capitolul locuri de parcare eu sint si nu sint de acord cu tine. adica:
- exista locuri in care oprirea si/sau stationarea este interzisa, desi oprirea unei masini acolo, linga bordura, nu ar incurca in nici un fel traficul.
- exista locuri care nu sint "parcari amenajate" si unde poti sa risti sa iei amenda, desi NU EXISTA parcari amenajate suficiente pentru toata lumea
- parcarile amenajate sint cu taxa, pe care o platesti absolut degeaba: si aici exista cersetori, si aici iti gasesti masina zgiriata si habar n-ai cine a zgiriat-o, si aici se fura din masini
- exista locuri in care nu exista nici un semn de stationare/oprire interzisa, sint masini parcate, dar se trezeste cite un nesimtit caruia ii e lene sa manevreze si-si lasa masina cu fundul in drum si incurca traficul, exista alti nesimtiti care isi pun masina paralel cu cele parcate la bordura si iar incurca traficul...ca sa nu mai vorbesc de masinile lasate aiurea pe caroiajul din intersectie, sau de cele parcate imediat inaintea trecerii de pietoni, sau de cele lasate pe coltul intersectiei...toate astea iti reduc vizibilitatea si pot reprezenta tot atitea cauze de accident.

prin urmare, nu stiu ce amenzi as da eu unuia care opreste sa coboare cineva din masina si pleaca imediat, chiar daca face asta acolo unde oprirea e interzisa, dar stiu sigur ca i-as altoi la buzunar sa simta bine pe "puturosii" care stau in masina cit sotia face piata si se uita cu nesimtire cum se blocheaza circulatia pe toata strada din cauza masinii lor..

Mergi la inceput