Stalpii de inalta tensiune

Stalpii de inalta tensiune | Autor: dara

Link direct la acest mesaj

Salutare la toata lumea

Avem si noi o problema: am dat avans pentru un apartament langa Cluj, in localitatea Floresti. Ne-am grabit ca vezi-Doamne erau vandute mai toate apartamentele pentru ca aveau un pret bun.

Zapaciti si grabiti ne-am aruncat cu capul inainte pentru ca vroiam neaparat la etaj intermediar: sunt blocuri cu 3 nivele, cu 6 apartamente in bloc. Singurul apartament disponibil la etajul 1 era in primul bloc, care este foarte aproape de stalpii de inalta tensiune, la limita minima admisa de lege.

Azi am tot cautat informatii si m-a apucat disperarea, am auzit tot felul de chestii... Am mers acolo sa schimbam apartamentul macar dar nu mai este nimic la etaj intermediar, mai este disponibil un singur apartament (ceva mai mic decat cel pe care l-am contractat deja) la ultimul nivel.

Sotul meu e plecat din tara, am reusit putin sa vb cu el, se intoarce doar marti si eu nu stiu ce sa fac, pana luni dimineata trebuie sa le dau constructorilo un raspuns, daca ramanem sau nu la apartamentul din primul bloc sau schimbam...

Voi ce stiti?

E periculos sa locuiesti in apropierea acestor stalpi?

... si cand ma gandesc ca eram asa de fericita ca am reusit sa platim avansul si vom avea casuta nostra...

Dara si Darisor

"Maktub"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

din cate stiu eu acesti stalpi de inalta tensiune nu sunt periculosi,ma rog,campul elecromagnetic care exista in jurul firelor de tensiune...
ca practic de asta iti e teama,nu de stalp in sine....
apoi,sunt niste norme in constructii si banuiesc ca si aici constructorii au tinut cont de asta!
ai putea sa te interesezi la cineva de la electrica.....
la ce distanta de geam sunt firele de tensiune?

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

M-am interesat la Electrica. Oricum, geamurile erau pe partea cealalta, nu spre stalpul respectiv. Dar tare ciudat pozitionat imobilul, intre un stalp de inalta tensiune si unul de medie tensiune.

Pana la urma am sunat si am schmbat cu celalalt apartament, care, chiar daca e la ultimul nivel, adica la etajul doi, macar e departe de stalpi... N-as fi fost impacata sa stau asa, printre sarme... Daca o sa stam acolo si n-o sa vindem...

Dara si Darisor

"Maktub"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Sotul meu lucreaza la electrica si a zis ca firele de inalta tensiune radiaza. Dupa cate stie el trebuie sa ai macar 150m distanta de cablurile de inalta tensiune.
Mai intereseaza-te.

Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

dara,cred ca ai facut bine ca ai schimbat apartamentul,la fel as fi facut si eu.e tare controversata treaba asta cu efectul cimpurilor emise de stilpii de inalta tensiune,un raport il contrazice pe altul si tot asa...decit sa te intrebi toata viata daca a avut vreun efect sau nu mai bine eviti problema...

Mergi la inceput

madairina,nu radiaza ca nu are ce...e vorba despre campul electromagnetic produs de curentul care traverseaza firele electrice....
in zona din imediata vecinatate intensitatea e mai mare si scade cu distanta...asa cum zici tu,probabil ca dupa 150 m efectele nu sunt resimtite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Pai asta e ideea mai mult de 150m ca altfel radiaza. Sunt curioasa la cati metrii treceau de bloc?

Poze Robert
http://new.photos.yahoo.com/alexandrumadalina/album

Mergi la inceput

ok,daca vrei tu ..radiaza...numai ca de radiat radiaza altceva...nu intru in amanunte ca nu e cazul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Cei de la Electrica au zis ceva de 12 m daca sunt stalpi de 110 sau 120 (scuze dar nu ma pricep...evident) si ceva mai putin daca sunt de medie inaltime. Asta pentru a se da autorizatiile de constructie. Si nu o singura persoana de la Electrica a spus asta, o cunostinta de-a mea a sunat mai multe persoane din domeniu. Bineinteles ca cei care construiesc s-au incadrat la limita, au exploatat tot terenul...

O alta cunostinta de-a mea, proiectant, care si-a facut casa in aceeasi zona, mi-a spus ca ar trebui sa fie macar 50 de m. Acum sunt, apartamentul acesta este la distanta de 50 de m cel putin de stalpul respectiv.

Pe de alta parte am fost in seara aceasta cu fetita in parc, pe malul Somesului, si am vazut si eu ca pe partea cealalta a Somesului trec niste stalpi de inalta tensiune (pana acum nici nu i-am bagat in seama). In unele locuri sunt chiar aproape de case si blocuri...

In fine, m-am calmat si eu, ca azi era sa o iau razna...

De regula caut pe net dupa orice nimic, dar acum am fost prea ocupata sa-mi caut mobila si alte chestii pentru apartament, si stalpii aia nici nu i-am bagat in seama... Adica totusi, e plin de case si blocuri in zona respectiva...

Speed, ai dreptate, as fi fost tot cu gandul... Oricum am asa un feeling ca vom vinde... Nu cred ca vom mai sta acolo... Si inca nici nu m-am mutat... Dar am asa un sentiment ciudat... E vorba totusi de bani multi, foarte multi pentru noi, cu credit si toate cele.Oricum, pretul a fost OK, pana la toamna castigam si 20% in el, zic eu...

Violeta, asa am auzit si eu azi, ca nu iradiaza, e vorba de campul electromagnetic si oarece ce tine de el (sorry da-s pe dinafara cu fizica).

Intr-adevar, parerile sunt imaprtite, cate opinii ceri atatea pareri auzi, chiar si de la avizati...

Dara si Darisor

"Maktub"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Eu cred ca daca nu stii sigur, mai bine nu te oferi de cobai. Teoretic, la x metri de fir nu ai nici pe naiba. Practic au fost atatea documentare cu atatea probleme concentrate ce coincidenta fix in zone cu fire de inalta tensiune, ca nu stiu ce sa zic. Eu nu as cumpara nicaieri unde firele de inalta tensiune sunt relativ aproape.

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

eu am inteles ca principala problema nu-s neaparat stilpii de tensiune cit antenele de telefonie mobila... ... eu ce sa mai zic, ca Bucurestiul e impinzit de asa ceva, si zona in care locuim cu atit mai mult.
Nici nu prea am cum sa ma duc sa le darim antenele de pe bloc.
E drept ca pina acu' nu s-a imbolnavit nimeni dintre vecinii de la etajele superioare...si stam aici de ceva timp...

Elise & BBLisa

Mergi la inceput