intrebare pt fetele cu soti de alta nationalitate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Fetelor, multumesc frumos de raspunsuri. Ca sa ma explic, eu imi doresc din tot sufletul sa ma integrez, cunosc si limba atit doar ca mi se pare destul de dificil mai ales in situatia in care stau acasa cu micuta. Am fost si la mother and baby grupuri de citeva ori,mergem des in parcuri si alte locuri de "interes comun" atita doar ca in marea majoritate a cazurilor copilasii sunt insotiti de bonele lor si rareori de mamici, iar bonele sunt de obicei si ele de alta nationalitate. Nu am absolut nimic impotriva sa leg prietenii si cu acestea, de fapt chiar am ajuns sa ne cunoastem si sa organizam iesiri cu copiii din cind in cind dar asta tot nu m-a ajutat prea mult sa ma integrez in societatea bastinasa. Sper ca atunci cind voi incepe lucrul sa se mai schimbe putin problema, sunt o fire destul de deschisa si sper sa-mi pot face legaturi si prieteni.
Am postat mesajul asta fiindca ma gindesc in primul rind la micuta mea, as dori sa-i ofer posibilitatea sa se afle pe picior de egalitate cu toti, sa nu fie nevoita sa se retraga numai in cercuri de emigranti. Repet, nu am nimic impotriva acestora sau a celorlalti romani emigranti dar daca tot am plecat din Romania as dori sa ne integram cit mai bine in noua societate, mai ales micuta. Am hotarit sa o dau la cresa cind va face 2 ani, poate asta va fi un factor in plus, stiu ca de obicei sunt invitati toti copiii dintr-o grupa cind e vorba de vreo aniversare si asta imi va da posibilitatea sa invit si eu pe altii la rindul meu.
Cu gindurile astea in minte am pus intrebarea initiala, nu regret ca am pornit la drum cu sotul meu, si el se lupta la rindul lui pentru a ne crea o viata frumoasa, dar ma gindeam ce avantaje ofera un sot de alta nationalitate in aceasta privinta. Oricum aveti dreptate, depinde de fiecare persoana si de dorinta sau posibilitatile fiecaruia de integrare
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya spune:

Cristina,
Si noi suntem romani amandoi si veniti in US ... . te inteleg, asa vedeam si eu la inceput ca e important sa avem prieteni americani. Cred ca cel mai important e sa ai noroc sa-ti gasesti prieteni de calitate umana indiferent de nationalitate. Eu nu ii vad mai sus pe americani decat pe celelalte natii ... sunt f amabili si politicosi, dar de multe ori totul se limiteaza aici ... Eu sunt o persoana care ma imprietenesc f repede cu cine imi place, nu pot sa fac ceva interesat, sau pentru ca asa ar trebui. Depinde si unde traiesti, daca e o societate heterogena cum e pe aici (New York, New Jersey - si in general pe coaste) e mult mai usor ... sunt mai toate culturile lumii, dar si ritmul vietii mult mai trepidant decat in alte parti ... si deci mai putin timp "de legat prietenii". Noi nu avem prieteni apropiati americani (doar multe cunostinte! - la ei se confunda cele 2 notiuni de multe ori) dar nu-mi fac probleme din asta, pur si simplu nu s-a intamplat pana acum sa intalnim bastinasi cu multe lucruri in comun. Cat despre celelalte ...da e f important sa fii receptiv la orice ... sa asimilezi elementele culturii lor, limba primul pas in vederea integrarii sociale si mai tarziu daca se poate scaparea de "accent" daca vrei neaparat sa te considere de-al lor in totalitate.
Iar cat despre copii ... la ei e mult mai usor - ei invata totul mult mai repede, ei nu stau sa analizeze orice ca si noi. E f important sa fie expusi de mici la diverse forme ale culturii respective.



Mergi la inceput