Hematom peridecidual

Hematom peridecidual | Autor: intruder

Link direct la acest mesaj

Sotia mea este insarcinata in 5,5 saptamani. Ieri am fost la ecografie si a dat urm verdict: sarcina in 1/3 medie a uterului, hematom peridecidual transsonic. Tratamentul dat de ginecolog consta din utrogestan, no-spa si prenatal. Ginecologul nu s-a aratat prea interesat de hematom, el a zis ca nu vede asa ceva pe poza. Drept urmare, acum suntem destul de ingrijorati de aceste opinii contradictorii.

Ce putem face? E asa grava prezenta hematomului? Pana acum nu a avut nici un fel de sangerari, din cand in cand o mai doare burta si sanii (care cresc ).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

CEl mai bine ar fi sa mai cereti si parerea altui dr!VA ajuta pe voi sa intelegeti despre ce este vorba si poate va si explica care sunt riscurile cu care va confruntati.MAi binre acum decat sa aflati mai tarziu cine stie ce si sa nu mai puteti face nimic!
Burta si sanii daca o dor este normal caci asa se intampla la inceputul sarcinii si chiar si pe parcursul el ,nu este motiv de ingrijorae!VA doresc multa sanatate si sa dea Dumnezeu sa va tineti copilasul in brate la sfarsitul celor 40 de saptamani!

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

quote:
Initial creeata de intruder

Sotia mea este insarcinata in 5,5 saptamani. Ieri am fost la ecografie si a dat urm verdict: sarcina in 1/3 medie a uterului, hematom peridecidual transsonic. Tratamentul dat de ginecolog consta din utrogestan, no-spa si prenatal. Ginecologul nu s-a aratat prea interesat de hematom, el a zis ca nu vede asa ceva pe poza. Drept urmare, acum suntem destul de ingrijorati de aceste opinii contradictorii.

Ce putem face? E asa grava prezenta hematomului? Pana acum nu a avut nici un fel de sangerari, din cand in cand o mai doare burta si sanii (care cresc ).

Din cate am inteles, majoritatea hematoamelor se resorb in sarcina, mai ales cand e si sustinuta cu utrogestan, no-spa si altele....si daca ginecologul nu s-a aratat foarte interesat e bine! Sarcina usoara si multa multa sanatate!

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 29

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, eu am avut un astfel de hematom , dar norocul daca pot spune asa a fost ca era situat in partea inferioara a uterului , deci sub copil.Asta a facut sa fie ferit copilul de riscuri.Cu toate ca nimeni nu ne spunea nimic cert ce se va intampla, trebuia sa lasam lucrurile sa evolueze de la sine si am urmarit evolutia ecografic.La mine nu s-a resorbit ci s-a eliminat cam intr-o luna jumate.A aparut neexplicat tot pe la 5 saptamani si ceva de sarcina, si am avut cum ziceam o luna jumate scurgeri maronii(scuze de detalii).nu mi s-a dat nici un tratament de sustinere, decat stat in pat cat de mult pot, ca sa nu las sa antreneze hematomul in eliminarea lui bebelusul.Asta e de fapt riscul , ca atunci cand se elimina , matura si ce gasesc in cale.Am o prietena care a patit ca hematomul sa-i elimine sarcina.Am avut doar de doua ori in aceasta peroada de o luna jumate, un fel de hemoragie cu sange rosu curat, am mers atunci la urgente, ca nu stiam ce se intampla si s-a vazut cum a descrescut vizibil hematomul ,deci se eliminase brusc, dar scurgerea maronie am avut-o pana s-a vazut ecografic ca nu mai e deloc hematom.Acum eu nu vreau sa va sperii ca stiu prin ce am trecut eu, dar e neaparat sa fie monitorizata foarte strict evolutia hematomului , pentru a preveni orice pericol pentru fat.Pe mine m-au intrebat daca nu vreau sa ma interneze sa ma aiba sub supraveghere, dar mai am un baietel acasa si sotul lucreaza deci nu puteam , dar am promis ca daca e cel mai mic simtom ca e ceva neinregula vin de urgenta la spital.
Numai bine va doresc si o sarcina usoara pana la capat, dupa 40 de saptamani.

roxy
sunt in saptamana 29

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalina2003 spune:

Intruder, eu ti-am raspuns la clinica virtuala.sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns intruder spune:

Am intrat in saptamana 7
Astazi a facut din nou o ecorgrafie, deoarece in ultimele 24 de ore i-au aparut cateva pete de sange si ne-am panicat. La ecografie nu i s-a mai vazut acel hematom, sacul era perfect conturat, de 18 mm. Chiar s-a vazut si embrionul! Cu toate acestea, astazi s-a descoperit ca este vorba de o sarcina gemelara, se mai vedea inca un sac, dar de forma alungita si mai putin dezvoltat ca cel pe care il stiam. Intrebarea este: va rezista si cel de al doilea sac, sau se va retrage pe parcurs? Ce riscuri sunt din acest punct de vedere? La ce trebuie sa ne asteptam daca al doilea sca se va opri din dezvoltare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

quote:
Originally posted by intruder

Am intrat in saptamana 7
Astazi a facut din nou o ecorgrafie, deoarece in ultimele 24 de ore i-au aparut cateva pete de sange si ne-am panicat. La ecografie nu i s-a mai vazut acel hematom, sacul era perfect conturat, de 18 mm. Chiar s-a vazut si embrionul! Cu toate acestea, astazi s-a descoperit ca este vorba de o sarcina gemelara, se mai vedea inca un sac, dar de forma alungita si mai putin dezvoltat ca cel pe care il stiam. Intrebarea este: va rezista si cel de al doilea sac, sau se va retrage pe parcurs? Ce riscuri sunt din acest punct de vedere? La ce trebuie sa ne asteptam daca al doilea sca se va opri din dezvoltare?

Bravo, tatic de gemeni!
Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi si ei si mamica lor!
Nu iti mai face probleme, ecografia este o metoda de investigatie excelenta dar are si ea limitele ei!
Am intervenit pentru ca situatia voastra este extrem de similara cu ce am patit si eu (acum sunt mandra mamica a doi baietei minunati, care in cateva zile vor sarbatori 1 an).
Sfatul meu: cat mai mult repaus la pat, sa aveti incredere si sa ascultati strict recomandarile ginecologului, controalele trebuie sa fie putin mai dese decat la o sarcina obisnuita, cel putin pana va veti convinge ca sarcina evolueaza normal.
Din cate stiu eu, e normal sa existe o diferenta de 1 saptamana de dezvoltare intre cei doi saci daca ei provin din doua oua diferite si nu dintr-unul singur (adica este vorba de gemeni dizigoti si nu monozigoti).
In sfarsit, cu multe speranta in Dumnezeu si, repet, cat mai mult repaus la pat, veti deveni de doua ori parinti peste 9 luni!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput