Parlamentar european de la DC?

Parlamentar european de la DC? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Mi-a venit si mie o idee trasnita si m-am gandit sa o impart cu voi. Am putea oare sa avem si noi la alegerile pentru Parlamentul European un candidat de la noi - adica sustinut de desprecopii.com?

E o idee pe care nu am discutat-o cu nimeni si din start va spun ca nu ma gandesc la mine sau la altii din preajma.
M-am gandit insa la Marius al nostru. Este o persoana de o mare calitate in care am toata increderea. De-a lungul timpului (de 7 ani) ati vazut si voi ca Marius are niste calitati native de politician.

Ma gandesc ca politica ar trebui sa fie in mana celor care nu asteapta ci sunt propusi de comunitati.

Aberez? E posibil asa ceva?
nu va suparati daca vi s-a parut o idee ciudata - dar am simtit nevoia sa o impart cu voi.

Marius nu stie nimic.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Proiectul de Lege pentru Alegerea Reprezentantilor Romani in Parlamentul European prevede alegerea pe liste de partid a europarlamentarilor, cu exceptia celor independenti. Alegerea unui candidat independent este mai democratica decat alegerea pe listele de partid pentru ca este o alegere (uni)nominala.

Proiectul de lege prevede urmatoarele pentru candidatii independenti: Candidatul independent poate participa la alegeri daca e sustinut de semnaturile a cel putin 100.000 de cetateni romani cu drept de vot.
Care este logica de a ridica "stacheta" ata de sus (la 100.000 de voturi de sustinere)? Dupa justificatia unora, "pentru ca sa nu poata candida cei care au mare priza la public si ne-ar putea face de rusine in PE". Dar dupa cum stim cu toti, astfel de personaje au si resursele financiare necesare de a strange suta de mii de semnaturi si de a-si face singuri o campanie electorala. De ce sa nu fie stacheta la 20.000 de semnaturi de sustinere, cum e pentru candidatii independenti la Parlamentul Romaniei, pentru ca in felul acesta sa poata candida cat mai multe persoane iar electoratul sa aiba de unde alege.

Un alt aspect, in propunerea de lege mentionata toata tara e o singura circumscriptie electorala. Mult mai democratic ar fi sa impartim tara in 35 de circumscriptii electorale (cu un numar cat mai egal de alegatori intre acestea) si sa alegem cate un singur europarlamentar din fiecre cicumscriptie? In felul acesta fiecare europarlamentar ar reprezenta atat interesele nationale cat si cele ale cetatenilor din cicumscriptia din care acesta este ales.

Inca un aspect este felul in care sunt alocati timpii de antena in timpul campaniei electorale. La acest capitol, partidele parlamentare ar primi 75% din timpii de antena iar fiecare candidat independent va avea dreptul la 5 minute. Sa speram ca aceasta inechitate a timpilor de antena va fi eliminata din propunerea de lege.

Conform propunerii de lege, un candidat independent va deveni un reprezentant in PE daca va obtine un numar de voturi valabil exprimate (NVVE) cel putin egal cu coeficientul electoral national (CEN). (CEN se calculeaza prin impartirea NVVE la numarul de locuri de reprezentanti. De exemplu, daca NVVE va fi egal cu 7 milioane atunci CEN va fi egal cu 200 mii.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

multumesc Eliza pentru lamuriri.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

deci este posibil!

Daca cineva se incumeta, ESTE POSIBIL!

Roxana&Ruxandra

"Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti" Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

DC chiar traznita ideea
sa curga propunerile iar alesul sa-si faca bagajele

Mariaa

rabdarea este cheia fericirii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns basca spune:

cu 70 000 de membrii inscrisi era doar o chestiune de timp pina cind propunerea ta avea sa fie facuta publica....interesanta ipoteza, cu toate ca postarea unui politician dc intr-un turn de fildes la brussels, nu cred ca poate avea mare impact, cred ca schimbarea pe care cu toti o asteptam trebuie facuta din interior..parlament/guvern/presedintie.

hmmm...marius ce zice?

secretar cu propaganda la partidu'prostilor din romania, aka PPR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Marius zambeste. Ar fi interesanta ideea, adica interesanta experienta... am stat si am reflectat, chiar ar fi ceva rar intalnit.

Din ceea ce am vazut pe la vecini, "bataia" este mare in cadrul partidelor, insa toata lumea se zbate pentru interese private sau de grup, adica asa presupun, insa din punctul meu de vedere o astfel de persoana ar trebui sa fie cel putin demna de functia sau responsabilitatea asumata sau acordata. E o chestie in primul rand de responsabilitate de incredere. Cineva chiar a sperat si a mizat pe tine. Ar fi cel putin penibil sa nu faca o astfel de persoana totul pentru a tine fruntea sus. Pentru ca o astfel de persoana ar trebui sa aduca prin pozitia si activitatea depusa, ridicarea bunastarii unui segment de activitate de care apartine, adica sa-si lase amprenta, sa aiba satisfactia la sfarsitul mandatului de a spune foarte simplu "uite chestia asta si eu am facut-o, acum e Ok, sau oricum mult mai Ok acum decat inainte" Ceva de genul acesta. Trebuie sa ai mentalitatea de a construi, de a intari, de a dezvolta. Si trebuie sa-ti pese de cei care asteapta de la tine sa faci ceva pentru ei. Altfel de ce sa ajungi acolo? Insa asta e valabil si daca esti un primar, sau un sef de departament, nu conteaza atat de mult unde anume, ci cum anume faci.

Asta e.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Vezi Marius? Doar pentru cum ai gandit pana acum io te votez!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

O idee superr ....

Listele ar putea cicula cam cum circula la Babyklapper ...adica sa se inscrie fetele sa ia lista .sa stranga semnaturi ..colegi ..rude .mamici ...tatici etc ..apoi trimise la un "cartier general " unde sa fie stranse si indosariate ...iar pentru cei din strainatate ori sa se intalneasca sa semneze pe lista ..sau sa trimita sa facem un soi de declaratie insoatita de o copie xerox pasaport sau carte de identiate insotita de semnatura prin care certifica ca sunt de acord( adica sa se vada ca semnatura de pe declaratie e aceeasi cu cea din pasaort/Ci) ..cu mentiunea ca datele vor ramane confidentiale
Eu ma inscriu sa ajut ..cu ce pot ....

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Un lucru e sigur: se pot strange semnaturile. Hai, la treaba!

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Super idee, votez si eu pentru marius.
Nu-l cunosc pe basca , nu e prea vechi pe forum dar si el suna destul de bine .

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
Dan Mihai 15Iunie2004

www.basescu.ro/index.php?sec=3" target="_blank">Veni,Vidi,Vici !!!

Mergi la inceput