Centre maternale - urgent!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Of Doamne! In loc sa se bucure de copil, sta si sufera.
Incerca si aici http://www.acsis.ro/home.php
Mult noroc!

Luminita si Andrei Tudor - iubirea mea (16 august 2005)

Album Andrei

www.dropshots.com/lulu75" target="_blank">Filmulete

Povestea nasterii ingerasului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi_hope spune:

Merci Lulu. Din fericire, la Acsis chiar cunosc pe cineva care sunt sigura ca ne-ar ajuta, doar ca nu am numarul de mobil, deci abia luni pot lua legatura...
Azi la 4 ma duc la fata si va tin la curent. Am vorbit cu ea la telefon si este cumplit de demoralizata. Toti cei care au aflat pana acum, nu au facut decat sa o judece in loc sa incerce sa o ajute cu ceva, macar cu o vorba buna daca nu puteau altfel!

Mergi la inceput

Pai nu ne intrece nimeni la judecat pe altii. Spunei fetei sa stea linistita si sa nu mai asculte toate rautatile din lume. Are cel mai de pret dar din lume: COPILUL. Sunt foarte multe femei care se chinuie sa aiba un copil. Ea il are si trebuie sa fie fericita. Daca puiul ii este sanatos, restul lucrurilor se rezolva mai devreme sau mai tarziu.

Album Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

lexi ..ti-am dat raspuns la pm -ul tau ...spe sa il primesti

Toate forumurile
Mesaje private

alessia105: Outbox
Subject Sent To Date Sent Remove?
RE: Buna lexi_hope 20/05/2007 : 13:14:14
RE: Buna lexi_hope 20/05/2007 : 13:04:32

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

lexi, ti-am trimis mail ca nu ai PM activat

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

www.acsis.ro/2lasuta.php" target="_blank">Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Si eu i-am trimis mail. Esti tare draguta Mickyyy

Album Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tigrutz spune:

Lexi, si eu as vrea nr de telefon al prietenei tale, daca se poate, evident pe PM.
Am un baietel de 4 luni si as vrea sa-i daruiesc si eu cateva lucrusoare pentru bebelusul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lexi_hope spune:

Buna seara tuturor. M-am intors. Ce sa va spun, baietelul este un grasunel si un frumusel. Din pacate, mamica lui nu se simtea bine. Avea febra si dupa ce am plecat eu, s-a dus ea la universitar la garda, sa vada ce e cu ea si ce ar putea lua - inca il alapteaza, cat poate (si ieri si azi a lucrat, prin ploaie). Cu copilul a ramas o colega a ei, care m-a impresionat de-a dreptul vazand-o cum se poarta cu copilasul.
Situatia nu este roza. Poate sa mai ramana in apartament inca 2 saptamani. Am fost si am vazut un centru maternal din reteaua de stat, si sincer, m-am speriat. Nu spun care este centrul. Murdar, aducea a azil. Camere mari si cu miros intepator, cate 7-8 mame in camera, cu cate un copil fiecare, majoritatea copile de etnie rroma. In camerele bune, "doar" 3-4 mame cu tot atatia copii. M-am speriat, iar ea a plecat de acolo ingrozita. Nu stiu cum o fi in alte parti, dar parca am inceput sa ma dezumflu in ce priveste varianta cu un centru maternal.
Alte aspecte nasoale - nu a avut ce face cu caminul, pentru ca statea ilegal. A avut initial un loc intr-o camera de 5 persoane, dar a preferat sa se mute aici (camera era un fel de garsoniera si statea singura) - contra spagii de 2 milioane pe luna. De-asta n-a avut ce face cand administratora a dat-o afara.
Lucru care m-a facut sa ma infior: pana ca ea sa nasca, administratora o urmarea de-a dreptul, tot sfatuind-o sa ia legatura cu o familie care sa ii ia copilul, pe motiv ca ar face "bani frumosi". De-asta a si preferat sa plece de acolo. La fel, cand mama si apropiatii au inceput cu morala despre "rusinea" din familie si despre orfelinate posibile, a preferat sa ii dea pe toti afara. Acum, sora ei s-a mai inmuiat. Ea spera ca si mama ei se va inmuia.
Totusi, nu are viza de Bucuresti. Deci, nu are acces la cresa aici, nici macar mai tarziu - doar sa isi rezolve rapid cu caminul. Totusi, ii este teama sa solicite camin de familisti. A avut o colega pe care profesorii, afland ca are un copil, nu au mai trecut-o examenele - i-am zis ca e paranoica, dar, sincer, fara foc, fum nu iese.
Apoi mi-a povestit ca medicul care i-a urmarit sarcina, mare sef de sectie nu spun la ce spital, dupa ce i-a bagat in buzunar 300 de euro, nu a mai aparut la fata locului, iar ea a nascut cu rezidenti. Apoi, copilul a facut icter fiziologic, cu complicatii. Nu a luat-o nimeni in seama pana nu a scos bani. Pentru injectii, daca dadea numai 50 de mii asistentei, nu era luata in seama. Daca dadea 100, mergea si injectia. Una din asistente a strans atat de tare mana copilului, incat i-a lasat vanatai (urme de degete, de cum l-a apucat) - doctorita a intrebat-o pe ea daca a batut copilul acasa!!! Din nou, si asta o cred si am vazut ce a mai ramas acuma din vanatai - o cred mai ales pentru ca am trait-o si eu in spital, cand am nascut... Stiu si eu ce inseamna sa nu te ia nimeni in seama noaptea, cand mai ai putin si scapi copilul din brate, si ai impresia ca nu mai ajungi pana la pat....iar asistentele sa faca misto de tine ("ce te plangi ca te dor sanii, ce, copilul are dinti? de unde ti-a venit ideea ca te-a muscat?" si eu aveam rani deja, sangerand - una macar... nu m-a sfatuit sa dau cu bepanten, ceva....)

Acum are hainute suficiente. Multumesc inca o data lui Marybell din partea careia am putut duce lapte praf, hainute, un bibe mic, Nurofen,.... (sorry, Mary, pampersii erau mici...) si apoi am dat jos si toata garderoba noastra - asa ca, in total, i-am dus cel putin 15 costumase catifelate, vreo 6-7 bluzite, cam 5-6 pantalonasi, 2 treningute, 3 caciulite.... I le-am dus proaspat spalate si calcate si chiar a fost o idee buna, pentru ca nu prea are conditii de uscat rufe si nici de calcat.
Maine ii verific istoricul platilor si mai verific legislatia. Ea a sunat la linia verde, insa i s-a spus ca daca nu are carte de munca, nu are dreptul. Cand am sunat eu, mi s-a spus ca are dreptul. Am sfatuit-o sa sune la toate cele 6 sectoare, si sa ia in considerare parerile care coincid. O sa intreb si la legislative, poate ma ajuta Marius cu un sfat competent.
Cea mai rea parte - trebuie sa se opereze din nou. Are un fibrom cam nasol (cred ca se putea rezolva cu cezariana, nu? sau gresesc?) Asta inseamna o saptamana de spitalizare, cel putin. Intrebarea este CAND.
Spera totusi ca peste vara sa poata duce copilasul la mama ei, iar din toamna sa incerce la cresa. Se teme de imbolnaviri.
Mi-a spus ca poate indura orice, numai sa fie copilul sanatos.
Asa ca speranta nr 1 este sa se incadreze si sa solicite CIC - n-am nici pic de habar care sunt conditiile exacte, dar ma voi stradui sa aflu (il pierzi daca nu soliciti in nu stiu ce termen de la nastere? il poti cere daca nu ai beneficiat de postnatal?).
Speranta nr 2 este ca mama ei sa accepte sa se ocupe de copil (mama ei are probleme foarte mari de sanatate, care necesita 3 zile din 7 deplasare la Bucuresti pentru tratament) - s-ar mai descurca cu sora ei, care e la liceu.
Daca reuseste sa obtina acesti bani pentru cresterea copilului, ar avea ragaz sa se ocupe si de problema ei, sa se opereze.
Apoi, ar putea alege sa revina la serviciu, cu contract. Vrea sa candideze pe o pozitie de juniorat - si sincer, cred ca va castiga (eu ii propusesem ceva entry, ca sa mai aiba timp si de copil).
Eu cred in fortele ei, si sunt convinsa ca se va descurca. Au fost zile cand lucra 12 ore pe zi. A muncit pana cand a nascut. Munceste deja si acum. Doar ca se simte ca intr-o capcana. Nu stie incotro sa o ia. Este speriata. Cand a aflat ca vreau sa vorbesc cu ea, se temea ca ii voi spune ca o dam afara, atat de speriata era . Va mai tin la curent. Noapte buna tuturor.
Edit - am primit si mailurile si mesajele private. Am cautat sa activez PM, dar nu m-am descurcat. Mai caut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

pentru activare PM
Meniu(stanga sus) -> Mesaje private -> Optiuni -> activeaza mesaje private -> trimite modificarile.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anelis4u spune:

Buna Lexi,
spune-mi si mie te rog la ce facultate este fata si daca sti in ce camin a stat.
O solutie de moment pe care o vad eu este o gazda.Din cate am inteles poate gasi si cu 1,5 mil/luna camera...
Astept sa imi dai mesaj si daca se poate si numarul ei de telefon..Sora mea este studenta si o sa o pun sa intrebe la administratie cat costa cazarea peste vara si poate o putem ajuta...

Mircea(02.07.2002) si Anne

POZE
POVESTEA NOASTRA
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c26bf2cb852e748ad50f" target="_blank">Mircea
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=9c7152888cafc1187f281" target="_blank">DownSindrom.RO

Lacrimi pentru Paul

Mergi la inceput