Doar 600.000 buletine de vot pentru diaspora

Doar 600.000 buletine de vot pentru diaspora | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Judecati si voi daca e corect ...
http://www.hotnews.ro/articol_73030-MAE-a-suplimentat-numarul-buletinelor-de-vot-din-strainatate.htm

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Ma gandesc ca buletinele de vot trebuiau calculate in functie de numarul romanilor aflati in afara granitelor tarii! Speram sa ajunga! Si mai mult decat atat speram sa mearga romanii din strainatate la vot! Sa ni se alature caci e spre binele tuturor sa ne hotaram deopotriva soarta!
In ceea ce priveste musamalizarea problemelor aparute in ultima vreme pe scena politica a Romaniei, cu siguranta nu au trecut fara a fi observate si analizate de Mai Marii Internationali!
Ce mai conteaza un gram la un kilogram...ne-am cam dat in petec in ultima vreme!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

poate dupa calculele lor doar atatia sunt legali in diaspora.

Cait
Home is where heart is...my heart is far away from here..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valicalin spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Sunt mult mai multi legal in diaspora. Eu cred ca nu ajung.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Ca sa-ti faci o idee daca-s multe sau putine, trebuie vazut cate buletine de vot au fost necesare la alegerile trecute, in special la cele din 2004. La numarul respectiv, mai adaugi/scazi niste procente, in functie de ce zic statisticile privind migratia (legala) din ultimii 3 ani.

Sunt convinsa ca toata lumea va putea vota, dar asa ii place presei sa mai iscodeasca inca un subiect ....trendy

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Adevarul e ca si presa cum prinde un subiect, cum il intoarce pe toate fetele...Cica il dezbate!
Eu nici nu am deschis teveul azi ca sunt sigura...era teroare!
Referendum, referendum si iar...referendum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Ca sa-ti faci o idee daca-s multe sau putine, trebuie vazut cate buletine de vot au fost necesare la alegerile trecute, in special la cele din 2004. La numarul respectiv, mai adaugi/scazi niste procente, in functie de ce zic statisticile privind migratia (legala) din ultimii 3 ani.

Sunt convinsa ca toata lumea va putea vota, dar asa ii place presei sa mai iscodeasca inca un subiect ....trendy

Alina

Alina, gandirea ta nu este corecta. Si in 2004 si acum in 2007 cei din diaspora NU au putut sa voteze.

Iti dau un exemplu pe care il stiu bine: in spania sunt multi romani. Asociatiile romanilor au obtinut aprobarea de la autoritatile locale pentru infiintarea de sectii de votare in localitatile unde exista romani. Acelasi sistem folosit pentru alegerile din Spania si Italia a fost oferit ca suport pentru alegerile din Ro. Dar ... MAE nu a fost de acord.

Nu-mi cere exemple .. ca o sa vina singure. Romanii din Spania si Italia vor da in judecata la Cedo guvernul. Au probe si tot ce le trebuie.

Roxana&Ruxandra

"Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti" Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns copiloi spune:

Poate vroiai sectzii de votare in fiecare statie de autobuz .

Mai multe sectii de votare inseamna mai multi bani.

Solutia o reprezinta votul prin corespondenta, asa cum se practica in majoritatea tarilor.

Pana atunci, sa asteptam verdictul de la Cedo .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

quote:
Originally posted by copiloi

Poate vroiai sectzii de votare in fiecare statie de autobuz .

Mai multe sectii de votare inseamna mai multi bani.

Solutia o reprezinta votul prin corespondenta, asa cum se practica in majoritatea tarilor.

Pana atunci, sa asteptam verdictul de la Cedo .

Alina

Alina, eu nu am nici un razboi cu tine. Asta ca sa fie clar.

Povestea cu fiecare statie de autobuz este exagerare .. din cauza unei disonante cognitive. Problema costurilor: te-ai aruncat intr-o zona pe care nu o cunosti: propunerea de sustinere includea costurile de de sfasurare ( curent electric, mentenanta etc) , ambasada trebuia doar sa trimita oameni. Sapniolii si italienii nu fac prima data asa ceva pentru o minoritate, dar pentru ei este normal sa acopere costuri legate de o astfel de organizare. Oamenii care lucreaza in zona platesc taxe, sau in cel mai rau caz .. companiile platesc taxe pe profit!

Mai multe sectii de votare inseamna bani .. pai sa plateasca cei care au declansat referendumul. Stii ca exista proces la HAga si Cedo pentru asta ? Si, in conformitate cu legile UE .. parlamentari vor plati din propriul buzunar acest referendum! Dar nu le plang de mila.

Solutia cu votul prin corespondenta a fost ceruta de mult timp ( de prin 2002 daca imi aduc bine aminte) dar ... PNL, PD, UDMR, PC si PSD nu au considerat necesar sa existe. Vor plati pentru ca nu exista.

Ca si Sirimie .. nu stii exact ce vreau, desi am scris intr-un mesaj. Dar, desi NU stii ce vreau, orice mesaj este comentat negativ.

Am o intrebare: ai iesi la vot daca ar fi sa votezi salariul parlamantarilor ? Si forma unei legi ( lege cu impact asupra banului public si a domeniului de exercitare a justitiei sau a formei legii de pensionare .. doar cateva exemple)? Dizolvarea parlamentului ? INDIFERENT de forma votului! Nu discut optiunea de Da sau Nu ci daca ai iesi la un astfel de vot.

Roxana&Ruxandra

"Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci 13 ani de temnita pentru un popor de idioti" Petre Tutea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Din cate am inteles in Australia au cerut voie sa foloseasca copii ale buletinului de vot si s-a votat asa. Cioroianu a spus ca solutia e votul prin corespondenta si sunt de acord cu el. Odata cu globalizarea e foarte greu sa organizezi alegerile in strainatate.

Revin la ideea mea, 75 % nu e suficient sa fiti fericiti? Putem depasi momentul referendumului?

Keep the promises you make to yourself.

Mergi la inceput