Mamici de iulie-august 2007 (52)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Nu mai vb de cirese ca......Le astept ca pe nu stiu ce. am 100,000 pe juma de kil insa nu aveau nici un gust si cred ca erau si cu viermi insa nu am vrut sa ma uit.

Ioana tu ti-au dat cu Garmastan inaite de a naste sau inainte de a alapta????

Fiindca tot veni vorba de infectii urinare. In dimineata asta mi-am ridicat si eu rezultatul la urocultura insa nu stiu sa-l interpretez. La dr ma duc abia miercuri. Pe rezultat nu scrie decat 10,000 UFC/ml. E de bine sau de rau???

Dana S31+ cu Daria Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

am vesti despre "Andra tensionata"! e acasa in concediu de odihna. se simte mai bine, ia in continuare pastile si azi se duce la dr sa vada ce si cum si poate ii mai reduce din medicamente. pe net nu intra din motive de computer stricat. deci vestile sunt bune. va pup pe toate si sa aveti un weekend frumos!

+27 cu bebe baiat
mihaela
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

ddanagh, nu scrie pe rezultate daca e pozitiv sau negativ? Sau valorile normale? Si eu am avut infectie urinara si am scapat repede de ea.

30+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Lia, Simo unde sunteti? Ca erati matinale in zilele trecute?

Am revenit de la sedinta. Nu a mai fost activitate cu parintii, ci s-a pus la cale distractia pentru 1 iunie. Deci nu am plans. Ba chiar m-am enervat pentru ca educatoarea a tot vorbit numai de igiena, ca de ce nu stergem copii cu spirt pe maini, ca de ce nu aducem spirt sa stergem masutele, ca...Of! Cred ca viseaza numai spirt si dezinfectant, saraca. Eu incerc sa nu fiu asa exagerata. Cu nimic. Sunt adepta justei masuri. Nimic in exces. Dar ea...ar vrea sa-i aducem pe fiecare in glob de sticla. Si sa facem petrecere, dar fara dulciuri (tort, prajiturele) fara suc (oricat ar fi el de natural), fara salatinii, ...Atunci cu ce? Lui Stefan nu-i dau suc, dar asa, la ocazie, un paharel...Stiu cat e de nociv, dar mai stiu ca va veni o vreme cand nu voi mai fi langa el sa-i spun ce sa bea si ce nu. Stiu si eu...poate gresesc.

Oana 30+ si Stefan-Vladimir 4ani+

poze

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Nu, asta e. Ca nu imi da nici valorile normale , nici daca e pozitiv sau negativ. Prin urmare nu am nici o idee de cum as putea sa le interpretez.

Mergi la inceput

Sorina (estecri) am vazut ca ai DPN la 2 zile dupa mine si esti tot la Dr Vladareanu. Vroiam sa te intreb daca ai vorbit cu dansul despre cum o sa nasti? Eu as vrea natural insa, la cat e de ocupat, mi-e sa nu ma programeze la cezariana direct. Cu toate ca nu stiu daca e chiar asa rau sa fac si cezariana.Ai idee daca o avea concediu atunci??? Sunt f sucita...

Mergi la inceput

Pe principiul eu intreb - eu raspund. Hai sa va anexez ce am gasit eu referitor la urocultura. In consecinta inteleg ca rezultatul meu e OK.

Calculul si interpretarea rezultatelor
* Numarul UFC/ml este dat de numarul UFC de pe placa de geloza-sange x 100.
* Semnificatia clinico-patogenica a numarului de germeni (UFC) se stabileste dupa urmatoarele criterii valabile In afara oricarui tratament cu antibiotice sau cu dezinfectante urinare:

- peste 100.000 UFC/ml = bacteriurie semnificativa pentru o infectie urinara.

- 10.000 100.000 UFC/ml = bacteriurie cu suspiciune de infectie urinara. Urocultura trebuie repetata.

- 1.000 10.000 UFC/ml = bacteriurie fiziologica, clinic nesemnificativa

- sub 1.000 UFC/ml = contaminare, In special atunci cand sunt prezenti germeni variati, provenind frecvent din uretra anterioara.

* Orice numar de germeni observati Intr-o proba de urina recoltata prin punctie vezicala este clinic semnificativa.
* Germenii Intalniti cel mai frecvent In bacteriurii sunt cei din familia Enterobacteriaceae (Escherichia, Proteus, Klebsiella, Enterobacter, Citrobacter, Providencia). Dar mai pot fi izolati din infectiile urinare si germeni din alte grupe: Staphylococcus, Enterococcus, Pseudomonas, Acinetobacter, Alcaligenes, Acromobacter, Haemophilus.

In situatii speciale se face numai urocultura calitativa, pentru identificarea urmatorilor germeni: Neisseria, Salmonella, Leptospira Mycobacterium.

Mergi la inceput

Vorba aia: 'Imi iau jucariile si plec acasa'.
Vad ca sunteti toate ocupate. Numai Dana nu are somn si zboara din pom in pom. Am innebunit. E clar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

quote:
Originally posted by ddanagh

Vorba aia: 'Imi iau jucariile si plec acasa'.
Vad ca sunteti toate ocupate. Numai Dana nu are somn si zboara din pom in pom. Am innebunit. E clar

Hai ma Dana , nu fii suparata , eu , desi sunt la serviciu si inca recuperez la acte (adica teancuri ) daca mi-am permis sa-mi iau "concediu " la spital , am citit de fiecare data ce ai scris numai ca la urocultura nu stiam ce sa-ti zic ca ma depaseste . Uite multe de la noi sa nu te superi .

Otiliainceput 28+Laurentiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

ddanagh, nu esti singura pe aici, dar nu stiu ce sa iti raspund despre valorile alea.

Acum pun si eu o intrebare incuietoare...cine ne da concediul prenatal, medicul de familie sau ginecolog?

30+ Denisa Maria

poze cu noi + poze cununie

Mergi la inceput