Ajutor sarcina depasita?

Ajutor sarcina depasita? | Autor: viitor_tatic

Link direct la acest mesaj

Sotia mea a implinit pe 7 Mai 40 de saptamani si micuta Maria Alexandra nu da nici un semn ca nu ii mai place buritica mamei,astazi 15 Mai credeti ca este o sarcina depasita? Am mers saptamanal la medic si a zis caci colul nu sa deschis.Ar trebuii sa-mi fac griji, sa fac ceva, maine se interneaza si joi i se face cezariana doar ca indicatie terapeutica(placenta previa).Vi se pare ca bebelusul este prea mare la 4-4,4 kg? Poate fi ceva in neregula?
Mentionez si faptul ca este primul copil si sotia are 41 de ani.

Va multumec anticipat pentru eventualele raspunsuri.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

post-matur se considera a fi dupa 42 saptamani...
Din cate stiu, in mod normal, nasterea ar trebui sa fie intre sapt. 37-42.
Medicul trebuie sa hotarasca daca este nevoie sa se intervina mai devreme- functie de starea placentei, a lichidului amniotic,etc

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Bafta! Multa sanatate!

Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Eu am dus prima sarcina 10 zile peste termen. in aceste 10 zile mergeam zilnic la control si tot la 2 zile mi se faceau injectii de declanasare a travaliului, dar nimic. In a zecea zi de intarziere (peste cele 40 de saptamani) m-am internat, mi-a dat o pastile pt travaliu si in cele din urma am nascut cu cezariana. Fetita a avut 4,300 kg dar a fost si este sanatoasa din toate punctele de vedere. si mie mi s-a spus ca peste 42 de saptamani se considere sarcina depasita, intarzierea nu are de-a face cu copilul, ci cu uterul mamei, iar bebe cu cat sta mai mult acolo la caldurica, cu atat creste mai mult in greutate.
daca e sub supravegherea dr, nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji.

bafta

20+ si Alexia (07.10.2002) www.babiesonline.com/babies/f/fratila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Viitor_tatic, nu-ti mi face atatea griji, ia uita-te la link-ul de mai jos, sa vezi ce bebelusi maricei s-au nascut. Atata timp cat sotia ta este atent monitorizata si oricum i se face cezariana poimaine, nu mi se pare a fi nici o problema din ce spui tu. E foarte bine ca bebelusul are peste 4 kg, bravo voua! Te asteptam sa ne spui ca totul a fost ok. Si pe sotia ta o asteptam la "mamici de mai-iunie", parca nu e inscrisa la noi pe listuta.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100136

Anca, 39s fix Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Eu am nascut la 41 saptamani si 4 zile un copil perfect sanatos si cu chef de viata. Atat timp cat placenta si lichidul amniotic sunt ok, multi medici prefera sa lase copilul sa iasa cand vrea el, pana in 42 saptamani.

Ana 23+ si Mirunica (16.05.2003)
Burticu'
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viitor_tatic spune:

Va multumesc pentru incurajari, sa dea Dumnezeu sa fie bine.Nici nu banuiti cat de mult ma ajutati.
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Prietena mea a nascut in februarie la 41 de sapt si 5 zile. I se spunea inainte ca bebe are peste 4 kg, dar a nascut un bebe de 3,600 si lungan de 54cm, care este sanatos si nu a avut nici o problema la nastere.
Nastere usoara sotiei iar Maria Alexandra sa vina cu bine pe lume!

Nana, 22+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Las Vegas
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

In Finlanda nu se lasa gravidele cu placenta previa peste saptamina 38.Declansarea naturala a nasterii poate fi periculoasa din cauza hemoragiei chiar daca nu este o previa totala.
A avut mult noroc ca nu i s-a declansat pina acum nasterea naturala.
va dorec un bebe sanatos si o refacere rapida sotiei

Sabina
mamica lui Joel si a Nonei

Mergi la inceput

Aiska,am avut noroc din multe puncte de vedere, in afara de greturi nu a avut nici o problema si sotia a mers la serviciu pana acum 3 saptamani.Stiu ca multi ar spune ca este inconstienta dar din contra,eu am mers numai pe mana ei cum se spune(este medic),si credeti-ma nu mi-am dorit pe lume nimic mai mult decat un BB,si sustin ca Dumnezeu tine cu oamenii buni si nu numai.

Multumesc.

Mergi la inceput