Decalotarea
Raspunsuri - Pagina 3
inaioana spune:
Andruzza, te rog, citeste si link-urile date de mine si sper ca iti vei explica toata situatia.
Multa sanatate lui Rares!
Ioana 28 saptamani cu Serghei si Katja (30 martie 2004)
pozici
sirimie spune:
quote:
Originally posted by aime
Mda....fara sa mai iscam controverse...am citit despre cei care au facut decalotarea la baietei...
Motivele ptr care nu se face le stiu si eu le consider pertinente...
Dar, as vrea sa aflu si motivul ptr care se face, avantajele...
PS: ancutza74 , viziteaza-ne pe topicul mamicilor de nov-dec 04 si acolo vei gasi mamici cu pui de seama baietelului tau
aime si vladimir 1 an+
La noi a fost cam asa: tati a spus ca la el decalotarea nu s-a intimplat natural, si ca a fost o experienta traumatizanta, asa ca l-a decalotat pe Vladut cind a avut ocazia. El sustine ca nu stie pe nimeni la care decalotarea sa se fi facut de la sine si ca nu vrea sa aiba si bb al lui aceeasi experienta ca el mai tirziu.
Pentru cine spunea ca decalotarea e acelasi lucru cu desvirginarea: pai nu e adevarat, nici vorba! Vladut are in continuare acea zona in care se "vede" ca e virgin... Si ar insemna ca daca totusi decalotarea se intimpla de la sine (cum sustine aici mai multa lume) baietii nu vor "arata" virgini din acel moment al vietii lor?
Si acum astept rosiile (pentru ca am mai primit si in alte dati cind am scris despre asta )
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005)
Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos
pisi_ella spune:
Andruzza, INFIORATOR!!!!!! Nu stiu ce sa zic...daca intr-adevar era cazul....Bietu' bb!!!! Si nu i-a facut, mey, nici un fel de anestezie???? Ce porcarie!!!! Mey, ce dr!! Uite, in Occident nu cred ca s-ar fi intervenit asa repede...i-ar fi dat ceva unguente mai intai...CUM SE POATE, MEY, SA CHINUI IN ASA HAL UN BB???????
Si Matei a avut putza la un moment dar rosie in varf...nici prin cap nu mi-a trecut sa merg la dr, pentru ca stiam ce ma asteapta L-am dat cateva zile cu rivanol si unguent de galbenele si catina si i-a trecut. Ma rog...la voi se si umflase, se adunase multa smegma...Acum nu stiu....poate ne raspunde cineva avizat...
Sirimie, sa stii ca soul meu nu considera DELOC traumatizanta decalotarea, daca baiatul si-o face singur si treptat, cu propria-i manuza E perfect constient, nu insista daca-l doare...face asta putin cate putin. Pana la urma se decaloteaza de tot. Asta se intampla cam pe la varsta pubertatii. Sotul meu nu accepta sub nici o forma sa-l decalotam fortat pe Matei, o vom face numai si numai daca va avea probleme si numai dupa ce il vad 10 dr.
In cartea lui dr. Spock scrie ca, in cele mai multe cazuri, pana la 3 ani se produce decalotarea in mod natural. Sunt si cazuri cand preputul ramane lipit pana la pubertate. Insa oricum mai toti baieteii isi fac de joaca cu ea si pana la urma se va dezlipi, mai devreme sau mai tarziu! Daca i-o dezlipim fortat, inainte de vreme, fara sa fie cazul, este ca un viol.
Si sa stiti ca Natura nu i-ar fi lasat pe baietei cu preputul lipit, daca nu ar fi fost cazul!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by sirimie
La noi a fost cam asa: tati a spus ca la el decalotarea nu s-a intimplat natural, si ca a fost o experienta traumatizanta, asa ca l-a decalotat pe Vladut cind a avut ocazia. El sustine ca nu stie pe nimeni la care decalotarea sa se fi facut de la sine si ca nu vrea sa aiba si bb al lui aceeasi experienta ca el mai tirziu.
Si care este diferenta? Daca bebe e mai mic inseamna ca e mai putin traumatizant?
Miha si Robert (18 nov 2004)
Omuletul pentru care se merita sa incerc sa fiu un om mai bun
Cand viata iti ofera lamai,fa-ti o limonada!
sirimie spune:
Cind e bb mic nu e traumatizat deloc, pentru ca dupa ce nu-l mai doare uita ca l-a durut. Asta cred eu..
inaioana spune:
Sirimie, hai ca vin io cu rosiile ca vad ca nu se incumeta nimeni!
Am doua probleme.
1.Care e zona aia la care te referi cum ca se vede ca baietelul e virgin???
2. Femeile au dureri la deflorare (majoritatea). Dupa logica voastra ar fi firesc ca parintii de fetite sa le defloreze usurel la fiecare baitza, pana nu mai au himen deloc ca sa nu faca treaba asta cine stie ce prost si sa le provoace dureri (asta pentru ca in general fetele se masturbeaza clitoridian si nu isi baga obiecte in vagin, deci nu se pot deflora singure ca baietii in cadrul masturbatiei banale adolescentine). De asemenea, asta le-ar ajuta sa mentina o mai buna igiene, si-ar spala vaginul cu sapun bine-bine (ca doar sunt multe secretii pe acolo) si tot asa.
Banuiesc ca tot ce am spus ti se pare ingrozitor. Ei, e fix acelasi lucru cu decalotarea baietilor din punctul meu de vedere.
La baieti preputul este atasat si aderent de gland la inceput. nu exista varsta corecta la care el sa devina retractabil complet sau incomplet. De obicei pana la pubertate asta se intampla la majoritatea baietilor. Penisul este self-cleaning prin acest sistem. Fimoza deranjanta la adolescenti/adulti se trateaza perfect cu unguent cu propionat de clobetasol nicidecum chirurgical cum cred medicii nostri. Practic este vorba despre faptul ca preputul se detaseaza de gland sub actiunea unor hormoni nicidecum mecanic. El este initial lipit asa cum unghiile sunt lipite, asa cum sunt okii lipiti la puii de pisica...intelegi, nu? Sa il fortezi mecanic sa se dezlipeasca este barbar si contraproductiv.
pozici
aime spune:
Ioana
"subectul" s-a dezbatut de atatea ori, eu am zis, ca nu vreau sa iscam controverse, din pacate n-am vazut sau poate n-am inteles avantajele decalotarii ...asa ca raman la parerea mea
aime
inaioana spune:
quote:
Originally posted by aime
Ioana
"subectul" s-a dezbatut de atatea ori, eu am zis, ca nu vreau sa iscam controverse, din pacate n-am vazut sau poate n-am inteles avantajele decalotarii ...asa ca raman la parerea mea
aime
Stiu ca s-a dezbatut ca am urmarit toate dezbaterile dar nu am putut participa pentru ca aveam doar fetita atunci si m-ar fi alungat cum ca nu stiu ce vorbesc!
Acum, ca mama de baiat peste f putin timp, sunt calificata sa vorbesc despre asta si ma bag si eu !
pozici
sirimie spune:
Ioana, zau nu pot intelege asocierea intre decalotare si deflorare / desvirginare sau viol.... Chiar asa ceva nu mi-a trecut niciodata prin minte, mi se pare absurd. Mai multe nu pot sa zic.
Cind spun ca exista o zona in care se "vede" virginitatea, dupa decalotare completa exista o zona in care nu se "vede" inelul, (ata). Nu stiu daca m-am exprimat prea bine, nici nu sint prea experta in anatomie, oricum - cine vrea sa inteleaga intelege.
Oricum fiecare ramine la parerea lui
inaioana spune:
Simona, pai e exact acelasi lucru, chiar daca nu te-ai gandit niciodata.
Cat despre zona respectiva, ma gandeam eu ca la acea prejudecata populara te vei referi, cum ca "i se rupe atza" cand face sex...ei, este exact ce am zis :o prejudecata. Acea parte este anatomica si ramane acolo asa toata viatza cum iti ramane si ata de sub limba chiar daca vorbesti! Nici vorba de disparut, rupt sau mai stiu eu ce! Asa ca aia nu arata virginitatea, e o pacaleala!
Nu ca am eu vreo treaba cu virginitatea fiului tau, dar cred ca ar trebui sa fie treaba lui nu a voastra ca parinti si nici a doctorilor.
Cat despre fimoza, de ce nu comentezi nimic dintre explicatiile pe care le-am dat privind retractibilitatea preputului, aderenta lui de gland si tratamentul de electie?
pozici