Ce pot face cu 8 galbenusuri de ou?

Ce pot face cu 8 galbenusuri de ou? | Autor: alina023

Link direct la acest mesaj

Vreau sa fac o prajitura Pavlova si imi vor ramane 8 galbenusuri. Nu as vrea in nici un caz sa le arunc dar nici nu am vreo idee ce as putea face cu ele.

Ma jutati cu idei?

Multumesc frumos!

Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Poti face budinca de vanilie (crème patisière) sau sos de vanilie (crème anglaise).
Sosul de vanilie il poti pastrat in frigider citeva zile intr-o sticla mai larga si capac cu filet.

Sau poti face o omleta mai punind 4 oua intregi (ceea ce devine o enoma omleta cam pentru 4-6 persoane in functie de apetit).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Mmmmmmm....budinca de vanilie..... Mik, multumesc de idee. Ai cumva si reteta?

Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Reteta in imagini :
http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recettes/creme_patissiere_ill.html

Versiunea mea (cu mai putine oua si mai putina faina) :
1l lapte, 3 plicuri de zahar vanilat + 100g zahar, 150g zahar, 3 linguri cu virf de faina alba, 8 galbenusuri
Laptele se pune la fiert cu zaharul vanilat si zaharul.
Alaturi se freaca ouale cu zaharul pina se albeste amestecul. Incorporeaza faina putin cite pitin. Laptele cloctit se toarna peste amesestec, se omogenizeaza si se pune inapoi in cratita pe foc, se amesteca pina se prinde. Cind budinca e prinsa se pun intr-un vas curat si rece (tinut citeva minute inainte gol in frigider).
Pentru o crema mai bogata se poate pune 50g de unt cind crema e fiebinte, aproape gata.

Se pot umple prajituri si tarte (mai ales cea de capsune),dar se poate servi si ca atare rece, in cupe, cu o gauffre sau un biscuite sec si fructe din dulceata.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Mik, mii de multumiri. Am sa incerc reteta ta si in mod sigur va iesi ceva bun bun. O vom servi ca atare pentru ca oricum Luca ma bazaia sa-i fac budinca (de obicei folosim budinca instant dar asta e mult mai sanatoasa asa ca de acum inainte o adopt).



Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Mik poti da te rog si reteta pentru sosul de vanilie? Multumesc.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

quote:
Initial creeata de alina023

Vreau sa fac o prajitura Pavlova si imi vor ramane 8 galbenusuri.



Dar prajitura asta Pavlova cum arata si cum se face???

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Alynutza, pentru sosul de vanile, crème anglaise, uite aici o reteta in franceza :
http://www.marmiton.org/recettes/recette.cfm?num_recette=18699

Cum o fac eu :
1l lapte
6-8 galbenusuri de ou
120-150g zahar
o pastaie de vanilie sau 2 plicuri de 5g de zahar vanilat

Laptele se pune pe foc cu vanilia (daca e pastatie aceasta se desface cu cutitul si se pune in lapte direc) si se aduc in punctul de fierbere (se scoate pastaia daca e
In acest timp galbenusurile se separa de albusuri si se amesteca cu zaharul pina albeste ametecul.
Laptele fierbinte se toana in castronul cu amestec cite putin si se continua omogenizarea. Se obtine un lichid se aceeasi consistenta cu laptele.
Se pune din nou pe foc, dar la foc mic si se amesteca in continuu, cind incepe sa se prinda de lingura, atunci e gata.

Se da la rece. Cit sta la rece, daca-ti aduci aminte de el si ai timp, se amesteca din cind in cind, caci altfel face o pielita (mie imi place sa fur pielita de deasupra).

Se serveste linga orice prajitura mai uscata : cu ciocolata, cu nuci sau alune.
Se mai poate folosi ca preparat intermediar pentru sarlota.



Steluta, Pavlova e o prajitura cu un fund de bezea (de unde galbenusurile in plus), montata ca un recipient gol care se umple cu frisca amestecata cu bucati de fructe exotice.
O sa confirme alina023 cind apare.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Mik multumesc frumos. Cam cat se poate pastra sosul asta in frigider?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Steluta,

Pavlova este prajitura despre care a spus si Mik. O poti vedea in albumul meu (este singura pe care am fotografiat-o deocamdata).

Reteta este urmatoarea:
4 albusuri de ou (eu am facut reteta dubla)
225g zahar tos
1 praf de sare
1 plic frisca
fructe dupa gust (eu o fac numai cu capsuni sau cu fructe de padure dar am vazut si retete cu fructe exotice).

Se bate bezeaua (adaugi zaharul treptat, cate 2 linguri, dar numai dupa ce ai batut bine albusurile cu praful de sare, dupa ce s-a inbtarit). Pui bezeaua in tava pe hartie de copt unsa cu putin ulei. O pui in forma rotunda sau patrata, dupa preferinta si ai grija sa aiba marginile ridicate ca sa incapa in ea frisca si fructele. O lasi la copt la foc fff mic (poti chiar deschide usa cuptorului daca ti se pare ca nu s-a uscat dar se ingalbeneste). Se lasa cca 1-1.6 ore...te orientezi. Se raceste blatul si apoi il umpli cu frisca in care ai pus fructele iar deasupra ornezi iar cu fructe.

Este o prajitura iamiiii...

PS. Bezeaua nu se baga la rece altfel se inmoaie. Mie imi place si moale dar e chestie de gust.


Alina 8+ si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

poze Luca nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

quote:
Originally posted by Alynutza

Mik multumesc frumos. Cam cat se poate pastra sosul asta in frigider?


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect




Se pastreaza destul de bine la frigider, de preferinta intr-o sticla de sticla (ce pleonasm !, vreau sa zic ca nu din plastic caci se schimba cumva gustul) cam 4-5 zile caci ou este fiet in lapte.




Mergi la inceput