Rehrücken - cu ce aduce?
Cu ce seamana la gust, in privinta consistentei etc. ?
Am o carticica de prajiturele vieneze si am gasit si "fripturica" cu pricina acolo.
Multumesc.
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
Raspunsuri
andacos spune:
Reh=caprioara
Rücken=spate,spinare
Banuiesc ca nu ai avut semnul Ü pe tastatura si de aia ai scris altfel!
Dana
ML spune:
Asa e Dana, nu aveam umlautul (ti l-am furat si modificat titlul ).
Chiar nimeni nu cunoaste prajitura asta? Are forma de chek si imita friptura de caprioara impanata cu slaninuta. Se pun in ea si "breadcrumbs" (bucatele de paine), asta mi s-a parut cam ciudat.
Hai ca revin cu reteta in engleza, daca o gasesc pe Net, poate va dati seama despre ce vorbesc.
Uite cam asta (in reteta mea in loc de bucatele de chek sunt de paine iar gemul de coacaze este de fapt de caise):
http://www.astray.com/recipes/?show=Rehruecken
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
hcclara spune:
cand am citit titlul ma gandeam ca e o friptura de spate de caprioara...apoi am vazut ca e praji
da o cautare pe google si ai sa gasesti mai multe retete si poze, pune una care-ti place aici...
hcclara spune:
ML,sa stii ca eu nu am stiut de ea, am vazut pe net ca sunt mai multe variante, sau cum zici tu cu bucatele de paine, sau cu budinca de cioco, si toate amestecate impreuna, fara crema...nu stiu mie imi seamana cu ...un chek.
Monika@USA spune:
Uite aceasta e reteta pe care o am eu (cred ca e din "Cooking of the Vienna Empire"). Sper sa te ajute un pic... Mie mi se pare ca seamana cu un chec (aromat)cu glazura de ciocolata.
REHRUCKEN
Blatul :
1/4 cup pesmet
5 albusuri
1/2 cup zahar
5 galbenusuri
2 oua intregi
1/2 lingurita scortisoara
2 1/2 linguri citron (coaja de lamiie e buna)
1/4 lb (3/4 cup) migdale macinate
1/3 cup ciocolata rasa.
Forma speciala de tort Rehrucken, ca o forma de chec, dar cu nervuri si rotunda la baza), daca nu ai, e buna si forma de chec, eu pe aceea o folosesc, se unge si se tapeteaza cu faina.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul pe rind.Se adauga galbenusurile, ouale intregi, se adauge celelalte ingrediente amestecate, si se amesteca usor, sa se incorporeze si sa fie un aluat uniform fara cocoloase.
Se coace la 350*F pentr 25-30 minute, sau pina e aluatul (checul) maroniu si elastic(nu ars!!!). (faceti testul cu scobitoarea)
GLAZURA:
2/3 cup frisca nebatuta (whipping cream)
5 linguri unt nesarat
1 cup cacao
1 1/3 cup zahar granulat
1 lingurita vanilie
se fierb pe foc moale cam 5 minute pina se ingroasa.
Se lasa sa se racoreasca cam 5 minute, apoi se goleste peste (cake-ul) blatul racit. (Blatul va fi lunguiet si ingust !)
Se orneaza cu migdale taiate felii subtiri puse ca tigla la case, sau ca solzii pe peste, sau cu "pine nuts".
Se lasa sa se raceasca complet (cel mai bine pina a doua zi) inainte de a se taia felii.
Pofta buna ! )
Alina spune:
ML,uite asa arata forma de www.backformen-shop.de/shop/product_info.php?products_id=1016" target="_blank">Rehrücken.
Eu am mincat de mai multe ori dar nu am facut niciodata,practic e un chec in forma respectiva,cu glazura de cioco.
Suna bine reteta Monicai,am sa o probez curind.
Alina
tumpi spune:
Interesanta reteta, incercam, incercam ,chiar de atatea ori m-am uitat la forma si ma gandeam ce retete se fac in ea.Asa ca maine merg sa o cumpar.
"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)
ML spune:
Multumesc tuturor pt. raspunsuri!
Pana la urma azi am facut "fripturica", insa dupa reteta din carticica mea (data viitoare o voi incerca pe a ta Monika. Am fost curioasa sa vad cum iese cu frimiturele de paine si gem de caise). Mi-a placut (in special cu gem, care ii mai ia din dulceata) si totusi prefer chekul, poate din obisnuinta, poate pt. ca iese mai fin (asta vis-a-vis de reteta mea).
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)
ML spune:
Adriana sa stii ca nu am facut-o in forma speciala (m-a interesat mai mult gustul, suntem gata sa ne mutam si n-am mai plecat dupa tava etc...).
Reteta mea e ca a Monicai... in "cups" si "oz"uri. Daca vrei transform cantitatile si o scriu (spune-mi daca vrei si nu-i prea tarziu).
P.S. Nu prea am fost multumita de glazura insa, asa ca, data viitoare, as face-o cu ciocolata, la fel cum folosesti tu la "tortul puturosului", ca eu pe acolo m-as pune in ale bucatariei .
Revin si cu o poza, nu tocmai "expresiva".
Uite:
http://s100.photobucket.com/albums/m10/40ML/In%20joaca/?action=view¤t=100_2549.jpg
P.S. 2)Nu am avut nici migdale, asa ca am pus arahide pe deasupra si in compozitie + esenta de migdale. Hi, hi, ei ce zici de "inovatiune"?
"Acolo unde canta cucu' si urla lupu'" (poze)