epilatul dauneaza?

epilatul dauneaza? | Autor: Mary_25

Link direct la acest mesaj

-telor,

Ce stiti despre epilatul cu ceara? Dauneaza in vreun fel bb-lui?
Trebuie sa merg la cosmetica pentru epi: lung, enghinal si inainte imi punea o mica fasie si sub buric. Ceara fiind cat de cat fierbinte, ma gandesc sa nu afecteze in vreun fel sarcina.

Sarcini usoare,
Mary

Strauti

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Mary, eu am citit prin reviste ca ar putea da contractii in ultimele saptamani de sarcina. Mi-am intrebat doctorul daca sa ma mai epilez si el mi-a zis ca da. Chiar si inghinal. Si eu ma epilez in continuare, desi am avut ceva contractii din cauza oboselii.

Deci, daca n-ai avut contractii, cu atat mai bine, epileaza-te.

Andy si 24+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/andre_ea22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Eu mi-am intrebat doctorul si mi-a spus ca pot sa ma epilez, o fac o data pe luna ca nu mai creste parul ca inainte :)
Totusi mi-a spus sa nu o fac pe burtica sau in apropierea burticii, in rest este ok.

Adriana si Aidan 28+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/blackpanterro/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Mary, exact despre asta povesteam astazi cu mamicile din septembrie-octombrie. Daca vrei sa intri la noi si sa citesti ce au scris si fetele. Acuma am vazut ca esti inscrisa si tu de fapt aici!!
Miercuri trebuie si eu sa merg la epilat si ma gandeam daca sa ma epilez si inghinal, dar se pare ca trebuie sa ma multumesc cu lama utilizata de sotul meu...ca eu nu mai ajung...:)))

Codruta 20 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Fetelor eu am renuntat la epilatul cu ceara in sarcina din 2 motive: la epilatul inghinal medicul mi-a spus sa renunt mai ales in primele trei luni de sarcina si in ultima deoarece poate produce o crestere a circulatiei sanguine in zona si nu e indicat.
De asemenea pentru fetele cu circulatia mai sensibila mai ales pe picioare se pot produce mici spargeri ale vaselor care lasa un aspect urat.
Evident sunt pareri pro si contra ca la vopsitul parului, dar eu am considerat ca nu e o tragedie sa ma rad 9 luni ...

Pupici si sarcini usoare !

Lali si bebe Dragos (27 decembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pineapple spune:

Am citit undeva ca ceea ce ar putea dauna defapt e durerea pe care o simtit la epilat. Bineinteles sunt cazuri in care nu doare deloc si atunci nici o problema. Nu stiu cat adevar este, eu una m-am epilat cu aparatul si nu am avut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luana spune:

buna!

eu m-am epilat cu ceara si la prima sarcina (pana la 8 luni si jumatate), dar si acum.
Pielea este mai sensibila si din anumiti pori mai picura sange, pielea (un strat superficial, nedureros) se desprinde pe alocuri. Asta pentru ca vascularizarea si tesuturile sunt diferite acum.
Eu nu aplicam ceara atat de fierbinte ca de obicei.

Acum sarcina mea are 34 de sapt. si un pic, iar eu nu mai pot face asta, pt. ca de data asta burtica e prea mare. De pilda, aseara mi-am facut pedichiura cu mare greutate. M-am si ciupit un pic. Uuuuuf! Ce sa mai zic cum e cand imi leg sireturile. Asta ma infurie un pic si ma face sa ma simt batrana, pt. ca niciodata (in afara fragedei pruncii) n-am depins de ceilalti pt. lucruri simple.

In concluzie : Cred ca te poti epila.
(pe burtica n-am incercat niciodata).

L.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mary_25 spune:

Mersi mult pentru raspunsuri. Eu am mai vazut gravidute la epilat. Ultima pe care am vazut-o mai avea max. 2 saptamani pana sa nasca. La mine burtica nu e mare. Am doar +15 saptamani. Dar ma mai interesez si apoi iau o decizie. Ca doar n-o fi foc daca m-oi epila cu lama, doar ca zgarie cand incepesa creasca firele!

Strauti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Orca spune:

Eu ma epilez total si doctorul a spus ca, atata timp cat suport durerea si nu se ajunge la sangerari, pot sa o fac. E adevarat ca ma duc mai des decat inainte (cam la 3 saptamani) ca sa nu creasca foarte mult. Chiar azi dimineata am fost si ma simt tare bine asa curata :)

Acum am 27 de saptamani si sper sa ma pot epila pana la sfarsit - dupa 15 ani de epilat nu-mi vine acum sa bag lama...

Deci totul este dupa cum suporti tu si bebe - al meu se pare ca se distreaza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor,

ma bag si eu in seama cu epilatul, eu sunt in 37+ , eu n-am intrebat-o pe dr daca mai am voie sa ma epilez dar m-am epilat toata sarcina si n-am patit nimic, m-am dus lunar ca sa nu creasca mare si sa nu doara mai rau, pana in luna a 6 inclusiv m-am facut si pe burtica si n-am patit nimic, nici macar o contractie, acum am de gand sa ma epilez total pt ziua Z si pe burtica , n-am chef sa ma rada asistentele prin spital, asa ca eu zic ca e in functie de fiecare graviduta si cum suporta ea durerea

numai bine si multa sanatate

Adriana si bebelinul 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Fetelor, eu am 35 saptamani si ieri am fost la epilat...total. se stransese ceva "material" ca nu mai efectuasem operatiunea de vreo 7 saptamani, dar nu au fost probleme. M-am epilat chiar si pe burtika, pe dunga de mijloc pana la buric. Ma simt mult mai bine asa, mi-e groaza de lama de ras, mai ales ca sunt bruneta si destul de...paroasa. Acum vreau sa merg din 2 in 2 sapt, sa fiu mereu fresh. Asa ca, dc esti obisnuita cu epilatul si nu-i e frica cosmeticienei, e mult mai buna epilarea cu ceara(eventual sa nu fie prea fierbinte)

Mergi la inceput