distrofie de la lapte de mama

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

nu v-am spus toate analizele: i-a iesit si o neutropenie (5200 de globule albe cu 10% neutrofile, deci 520 de neutrofile/mm3 in valoare absoluta cand normalul e peste 1000) deci prin urmare a facut punctie medulara care i+a iesit bine, adica maduva are precursori este bine populata numai ca are formula deviata la stanga(pe seria granulocitara si plachetara), adica sunt multe celule tinere dar nu se matureaza. Si explicatia de la medicul care a interpretat punctia si de la pediatra care e specialista in hemato-oncologie pediatrica, cadru universitar, e ca nu e ceva genetic, si s+ar putea sa fie ori in cadrul infectiei, distructie periferica de neutrofile ori din cauza ca are deficit de acid folic pt ca nu i-a fost de ajuns laptele de mama si trebuia suplimentat cu acid folic.
Intrebarea e de ce nu are hematiile de volum marit, pt ca asa apare in deficitul asta, el le are chiar la limita inferioara ca volum.
Deci concluzia e ca nu i-a ajuns laptele de mama, ca-i trebuia acid folic, ca o sa se regleze cu diversificarea. Aceeasi pediatra specialista in hematologie acum o luna nu i-a facut punctie desi avea si atunci neutropenie si i-a dat neupogen (un factor de crestere ce stimuleaza maduva sa produca neutrofile) si drept urmare acum a spus ca rezultatul asta bun de la punctia medulara poate fi influentat si de neupogenul de acum o luna si ca ar fi trebuit sa-i faca punctia de atunci!!
daca poate sa ma lamureasca si pe mine cineva o rog sa o faca.
va multumesc pentru raspunsuri, macar stiu ca si alte mame ar fi procedat la fel in situatia mea cu alaptatul si diversificarea, dar de acum nu cred ca o sa-mi mai cresc copilul dupa carti si nici in medici nu mai am incredere care acum spun ceva iar peste o luna spun ca ar fi trebuit sa faca altfel cand e prea tarziu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_fer spune:

Buna
Imi pare rau pentru voi ca v-ati lovit de nestiinta doctorilor, nu sunteti singurii.
Categoric nu ai gresit hraninduti puiul pana la 6 luni cu lapte de mama, exclusiv. Asa am facut si noi, asta pentru ca puiului nostru ii mergea f bine asa.
Schmba-ti dr pediatru!

Referitor la analize, nu ma pricep atat de bine incat sa dau sfaturi.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Nu stiu care ar fi valorile normale la un sugar de 6 luni, stiu doar ca neutrofilele sunt in mod fiziologic (adica normal) mai putine la copii si in special la copii sub un an. Intr-adevar o valoare de sub 1000 e considerata neutropenie la un adult, dar la un sugar? Chiar nu stiu. Ma gandesc ca doamna doctor fiind hematolog pediatru stie ce spune.
Stimulatorul administrat in urma cu o luna a stimulat productia medulara de granulocite si e posibil ca rezultatul la punctie sa reflecte acest lucru si nu neaparat o hiperproductie de precursori ca in anemia prin acid folic. Explicatia cu acidul folic mi se pare slabuta. Mai degraba cea cu infectia care a dat neutrofilia si acum maduva e hiperstinulata ptr a reface numarul normal in periferie, sau ca este o alta cauza pentru neutropenie (congenitala, idiopatica, infectie) si maduva e saraca normal dar acum se vad efectele stimulatorului administrat.
El face infectii des?

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

aceasta este prima lui infectie, pana acum nu a mai facut nici febra, nici macar sa-i curga nasul. Prima data cand i-am facut analizele, acum o luna, am vrut sa vad cum sta cu hemoglobina si i-am gasit neutropenia (deci intamplator). Le-am facut la un laborator particular si ca valori normale erau trecute acolo (raportat la varsta - specificat) peste 1000 de neutrofile in valoare absoluta. Am cautat si pe net si la sugar neutropenia e sub 1000/mm3 iar peste 1 an si la adult sub 1500/mm3.
luna trecuta cand am intrebat cat tine efectul la neupogen doctorita a spus ca o luna, deci sa revin peste o luna sa refacem analizele. Acum daca stia ca poate sa fie influentat rezultatul de neupogenul de acum o luna nu stiu de ce i-a mai facut punctia. Dar ma gandesc daca inca ar mai fi efectul de la neupogen vizibil in maduva, nu ar trebuie sa fie vizibil si in sange adica sa aiba neutrofilele normale? el si acum le are scazute (520/mm3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Mda, sunt in scadere, de asta a facut punctia... Si pana la urma care a fost concluzia ei? Ca e deficit de ac folic si sa revii mai incolo?

S-a reluat votarea de la zero... Va plac? Merita un vot?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank">Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 (Vlad alergand)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

prima data a avut 399/mm3 si nu stiu de ce i/a dat neupogen fara punctie. Concluzia a fost ca daca are precursori nu e ceva congenital ci e ceva tranzitor (ori infectie ori defictul asta alimentar), dar ca rezultatul poate sa fie influentat de neupogen si ca ar fi fost bine daca ii facea punctia de la inceput. Si sa revin iar peste o luna pt analize (dar nu-i mai face punctie iar)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Alexpa, imi pare sincer rau pentru situatia dificila prin care treci.
E cumplit sa vina un medic si sa iti spuna ca ceea ce faci, desi e cel mai bun lucru pe care il poti face pentru copilul tau, ii face rau.
Sa-mi fi facut mie asa ceva, probabil ca as fi reclamat-o la Colegiul medicilor pentru Malpraxis.

In ceea ce priveste problemele de care intrebi tu, eu nu sunt pediatru, si in plus, nici nu imi place sa imi dau cu parerea despre lucruri auzite fara sa pot consulta eu pacientul.
Baietelul tau este de greutate si inaltime buna, a avut pana acum o dezvoltare armonioasa din punct de vedere fizic si neurologic si pentru ca a avut o intercurenta respiratorie usoara, pediatrul ti-a recomandat sa ii faci niste analize?
Si doar pentru ca aceste analize nu au iesit bine te-a trimis la punctie medulara si a ajuns la concluzia ca e distrofic si cu carente de vitamine, calciu si altele?
Sau exista si alte modificari clinice (e mai apatic, numai maninca, are un aspect biolnavicios, e palid) in afara acelui "important" si extrem de putin sensibil turgor cutanat ?

Ca daca baiatul tau a trecut cu bine prin viroza (si o sa mai faca multe pana ajunge sa capete rezistenta, asa e normal, asa invata sistemul nostru imun sa fie cat mai puternic) si starea lui generala e buna atunci nici un medic bun nu ia in considerare niste analize.
Mai curand greseste laboratorul decat un examen clinic riguros.

Nu stiu ce specialitati si competente or avea pediatrii la care ai fost dar e inadmisibil sa dai vina pe alaptat cand, de fapt, nu ai fost capabil sa gasesti o cauza reala pentru modificarile din buletinul de analize. E foarte usor sa spui ca e din cauza mamei si tu sa fii absolvita de vina si , in plus, de obligatia de a stabili diagnosticul si de a initia tratamentul.
Diversificarea precoce nu are cum sa trateze deficitul de acid folic si proteine din simplul motiv ca , fructele si legumele nu au asa ceva, tot laptele de mama are mai mult si mai usor de asimilat, atat proteine cat si fier sau acid folic.

In ceea ce priveste lipsa megaloblastozei, ea poate fi mascata daca exista asociat deficitului de acid folic si unul de fier. Lipsa fierului determina aparitia de hematii mici si hipocrome iar daca este asociata unui deficit de folat (care face megaloblastoza) insumarea efectelor duce la dimensiune aproape normala ale hematiilor.

Eu ma indoiesc amarnic insa ca baietelul tau care a crescut armonios si s-a dezvoltat normal are asemenea carente. Chiar daca exista o foarte usoara anemie (din cate imi aduc aminte peste 1 luna , nivelul normal este peste 11 g/dl) asta nu inseamna distrofie si nici asa dezastroase carente cum a spus pediatra respectiva.

In ceea ce priveste neutropenia, eu stiu ca se stabileste pe baza valorilor cantitative si nu pe cele procentuale. Eu asa am invatat la hematologie, niciodata sa nu calculam din procente ci laboratorul trebuie sa faca o numaratoare, iar proba este din sange periferic capilar si nu din sange venos.

Nu imi place sa imi contrazic colegii care in plus sunt si specialisti in problema respectiva dar nici un pediatru care se respecta si care are o pregatire serioasa nu face asemenea speculatii doar pentru ca nu e in stare sa puna un diagnostic clar.

Eu te-as sfatui sa cauti si o a doua opinie altfel exista riscul sa supui copilul la tot felul de tratamente inutile sau gresite si, in plus, sa ramai cu ghimpele in suflet ca ai un copil bolnav si ca tu esti vinovata pentru asta. Ori acest lucru, pe langa ca nu este adevarat, este mai periculos decat discreta anemie pe care o are (daca nu cumva e si aia greseala de laborator).

Multa sanatate si tot pentru ceea ce faci pentru copilul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

intamplator am decelat neutropenia acum o luna (am vrut eu sa vad cum sta cu hemoglobina) si acum a racit pentru prima data. In rest totul a fost ok. dupa primele analize facute de mine am mers la spital unde i-au repetat analizele si au iesit tot scazute - 399/mm3 si a facut neupogenul fara punctie. acum, dupa o luna, trebuia sa repete analizele sa vada daca persista neutropenia si a coincis si cu raceala (viroza - tuse, febra - dupa toate aparentele dar tratata cu antibiotice intravenos pentru ca e neutropenie si e risc de infectie bacteriana). si pentru ca a persistat neutropenia i-a facut punctie, care e buna dar nu se stie in ce masura e influentata de neupogenul de acum o luna. Deci 4 hemoleucograme a facut in total - prima facute de mine la lab particular, a doua la spital - a urmat neupogen, a treia imediat dupa neupogen (au crescut neutrofilele la aproape 11.000/mm3) si a patra acum dupa care a urmat punctia si iar neupogen. bebe-ul meu e bine, chiar ieri s-a ridicat singur in fundulet, e vioi - nu-i ajunge patul sa se rostogoleasca, gangureste. Are 9 kg si 70 cm, raportata gretatea la talie nu e foarte gras. De fiecare data s-a luat in calcul doar valoarea numerica a neutrofilelor, nu cea procentuala.
Multumesc pentru raspunsuri! mi-ati mai ridicat moralul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

in ce oras stai?
daca esti din bucuresti...exista cativa pediatri f f buni care te-ar putea lamuri:
Ana Culcer, Rodica Nanu, Gina Palicaru, D-na Stoicescu....mai e parca un domn Stanciu dar nu-l stiu personal.


www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Povesti nemuritoare
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=12" target="_blank">Culeg fericire

Multumim!


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!


Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

nu sunt din Bucuresti, dar cu siguranta ca voi ajunge la Bucuresti cu bebe la un hematolog pediatru mai bun

Mergi la inceput