Un sfat va rog!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Citat:
citat din mesajul lui parpalak

Andrea_S, fiul meu are punct cu punct elementele din articolul tau, mai putin cintatul la un instrument, si totusi aici a fost diagnosticat ca fiind in spectrul autist. Urmam sa facem terapie cu socializarea - nu stiu exact cum cred ei ca se amelioreaza accesele de incapatinare, sau perfectionismul, om vedea..



De ce incapatanarea si perfectionismul sunt considerate o problema? Amandoua sunt caracteristicile mele de exemplu, ma face autista?
Iti recomand sa citesti cateva comentarii la articolul original in engleza. Aceeasi problema cu diagnosticarea au avut-o si alti parinti.

Iti spun sincer ca eu nu ii voi permite nimanui sa imi trateze copilul ca fiind cu probleme cand el pur si simplu are trasaturile lui de caracter si particularitatile lui.
Mi-am facut procese de constiinta si am zis ca poate NPI si altii stiu mai multe despre copilul meu. Ca sa descopar ca de fapt eu SUNT SINGURA care stie cel mai bine cum este copilul meu si sunt singura care il trateaza normal. Pana si sotul meu s-a convins ca am dreptate. (Bunicii il iau asa cum e, dar unii din ei erau foarte ingrijorati vai, Doamne, de intarzierea in vorbire... Nici celor din familie nu le permit sa imi considere copilul altfel decat un copil obisnuit/"normal".)

La aspectele care tin de partea fizica, de ce se vede la investigatii RMN, CT, etc apelez la specialisti. Dar cand vine vorba de caracter, atitudini, reactii etc., mai intai ma cred pe mine si caut la mine un ajutor si la alti parinti aflati in situatii similare. Si apelez la specialisti in cazuri extreme.

Fiecare parinte sa analizeze ce anume considera o adevarata problema la copilul sau si una care necesita ajutor specializat, si ce poate fi rezolvat in familie, cu rabdare, in timp sau poate nici nu necesita deloc rezolvare ci lasat asa cum e si acceptat ca fiind particularitate.

Andrea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrea_S
De ce incapatanarea si perfectionismul sunt considerate o problema?

Buna intrebare. Daca te lamureste careva, poate vii aici si ne zici si noua (mie).
Si da, copilul meu e la fel de autist ca si mine, ca si ta-su. Iar problemele, sint de fapt, ale celorlalti. Dar acesti ceilalti, nu sint la fel cu cei de cind am fost noi, parintii, copii. Noi am fost incapatinati (si destepti si perfectionisti). Copilul e autist.
Da' nu-i nimic, incercam cu terapia, vedem ce iese. Dpdv-ul meu, copilul meu are dreptate. Dar daca pot sa fac ceva ca lui sa-i fie mai usor decit mi-a fost mie, o sa fac.

Cum ar veni, oana_lex82, bine-ai venit in lumea controverselor neuro-psihiatrice. Informeaza-te cit de mult poti si intreaba medicul pina ii vine aluia s-o rupa la fuga. (Si p-orma zi-ne si noua).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrea_S spune:

Citat:
citat din mesajul lui parpalak


Cum ar veni, oana_lex82, bine-ai venit in lumea controverselor neuro-psihiatrice. Informeaza-te cit de mult poti si intreaba medicul pina ii vine aluia s-o rupa la fuga. (Si p-orma zi-ne si noua).



Uneori parca si parintii si mai ales copiii sunt mingi de pingpong, din varii motive.
oana_lex82, poate ai noroc de un NPI bun si destupat la minte.

Mergi la inceput