Mic dictionar de termeni psihologici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Interesant ar fi sa explice cine stie cum e cu pop psihologia si de ce poate fi periculoasa. ( eu stiu putin ,dar nu-s de specialitate si nu ma bag :-)


Te referi la noianul de materiale "self help"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

In psihologie s-a tot construit si se va mai construii. Cam toti specialistii care s-au facut remarcati in trecut participa si azi, oarecum, la ceea ce inseamna psihologie. Fie si pentru simplul fapt ca au fost contrazisi temeinic.
De exemplu terapia cognitiv-comportamentala care este, evident, o terapie nascuta din doua terapii bazate pe principii diferite dar care se completeaza foarte bine.

Baza teoretica a terapiei comportamentale isi are originile in teoriile invatarii si s-a dezvoltat ca o reactie la analiza fenomenelor inconstiente.(freud)

Nu m-am gandit sa dezvolt vreo definitie pentru ca acesta este ´´mic dictionar de termeni´´ si a fost gandit de Rrox pentru ca se fac multe confuzii intre psihiatrii/psihologi/psihoterapeuti/psihanaliza, samd.
Daca hotarati altfel, trebuie ca Viviana sa schimbe cumva schema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Bineinteles ca schimb schema in functie de cum hotaram ca e mai bine si mai usor de inteles.

Poate sa ramana un mic dictionar sub forma de "dictionar"/intrebari-raspunsuri la care se pot adauga si anumite explicatii "largite".

Se poate orice. Numai sa iasa ceva concret.
Daca imi recomandati o carte din care sa pot "conspecta" ceva viabil fac si asta.
Asa am si un motiv sa invat mai multe.

Si apoi pe masura ce inaintam se pot face si alte lipicioase.
Insa acum se simte nevoia acuta doar de definire a unor notiuni.
Asta ar fi priul pas.




--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AgnesLuca spune:

Rrox , de aia nici nu l-am dat pe Bowlby de exemplu, tocmai pentru ca el a fost oarecum "renegat" de psihanalisti la vremea respectiva, atit de M. Klein cit si de A. Freud.

Sunt perfect de acord cu cele scrise de LadyJ, ca psihologia e facuta din mici bucatele care se potrivesc intre ele sau nu, fiecare scoala are dreptate in felul ei si din anumite puncte de vedere.

Chuny, cu drag te-as lamuri mai mult, ma tem insa ca nu sunt la nivelul asteptarilor tale , cred ca exista ceva studii care sa ateste efectul psihoterapiei psihanalitice, cind o sa am timp o sa caut. Nu prea am priceput ce vrei sa zici cu rezilienta si autismul.

Viviana, fain ar fi feed-back de la cei carora li se adreseaza dictionarul, adica, cam cum l-ar vedea ei ca fiind folositor...

Mergi la inceput