Biblia

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

si explicatia biblica nu putea fi perpetuata? adica exemplul de viata perfecta nu putea fi urmat macar de unii dintre oameni, in special de cei care cred in biblie?
si nu ma refer la vegetarieni , ma la refer la raw-isti, la cei care mananca doar fructe si legume si nuci si seminte , in stare lor naturala, adica exact ca in geneza ( ca nici atunci nu se folosea aragazul sau cuptorul cu microunde ).

alina

pai putea fi perpetuata, dar omul a decis ca nu.
Dumenzeu i-a dat lui Adam si Eva the perfect life in the perfect world in Gradina Edenului.urmarea o cunosti...
de atunci multe s-au schimbat.

mai sunt atitea triburi care urmeaza aceasta dieta...
sincer, nu vad legatura intre dieta raw si credintza.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sincer, eu nu inteleg ce nu intelegi tu.
deci omul a decis sa faca ce vrea el, adica si omul care umbla cu biblia in mana? atunci ce rost mai are sa dam ce citate vrem din biblie, sa credem in absolut orice cuvant al ei, dar sa mancam tot ce ne trece in cap.
sau credinciosii ( si cand spun asta ma refer la cei care incearca sa urmeze biblia ) asteapta apocalipsa?

nu stiu cum sa ma exprim mai clar: daca in biblie scrie ca hrana ce ne-a fost data este iarba ce face samanta si pomul ce are rod ( cat se poate de clar ca e vorba de hrana vie si nu de dieta raw ) de ce credinciosii mananca ce vor ei?
deci pana la urma luam ce vrem din biblie sau nu?

la asta ma refeream cand am intrebat daca versetul din geneza mai e valabil sau nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

A-alinta , mai e un citat in Biblie, nu stiu exact unde, da'l stie patou, o s-o-ntreb cind are timp, despre faptul ca e permis sa mincam si carne, e permis sa mincam de toate, rau sa nu facem, in rest...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Cit despre intrebarea daca luam din Biblie ce vrem sau nu?

Cam luam. Chiar ma uitam la sb de mai jos, in leg cu 'neagresarea' celorlalti de catre unii crestini, am citit la sb 2 citate din Biblie care s-ar referi la aceasta, in timp ce eu as fi dat altul, dar macar erau in aceeasi directie.

Dar sint citate care dau nastere unor interpretari cu totul si cu totul diferite. Iti dau ex(dar fara a intra in polemica) pe acela cind Iisus spune apostolilor sa ierte sau sa lege pacatele oamenilor, dupa cum vor ei. Si uite ca azi avem biserici in care preotul e investit( ca urmas al apostolilor) sa faca acaeasta si biserici care neaga orice intermediar intre om si Dumnezeu.

De aceea exista religii...si de aceea pornind de de la aceeasi Biblie unii se hranesc vegetarian si altii maninca de toate.In B. ortodoxa chiar nu sint agreate curentele astea de vegetarianism si alte extremisme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Buna a_alinta, ne reintalnim, tocmai ti-am raspuns la celalalt subiect. Pana vine Patou, am sa-ti raspund eu. Pana la caderea in pacat nu exista moarte, vedem ca dupa caderea in pacat Dumnezeu le face lui Adam si Evei niste haine din piele de animale. Urmatorul lucru pe care il stim este ca Abel era pastor in timp ce Cain era agricultor, de aici putem trage concluzia ca acum deja se manca carne. Dumnezeu ramane tacut cu privire la asta. Mai tarziu, cand Dumnezeu evreilor legile dupa care aveau sa functioneze ca si popor al Lui, vedem ca El nu le interzice sa manance carne, ci le spune ce sa manance si ce nu (ce animale sunt permise si ce nu).

In Noul Testament Apostolul Pavel spune. "Caci Imparatia lui Dumnezeu nu este mancare si bautura ci neprihanire, pace si bucurie in Duhul Sfant... Sa nu distrugi pentru o mancare, lucrul lui Dumnezeu. Drept vorbind toate lucrurile sunt curate." Romani 14:17-23 Practic Pavel spune, mai departe, daca constiinta ta nu te lasa sa manance carne, atunci nu manca, dar daca constiinta ta nu spune nimic, atunci mananca. Mai spune ca daca ai o anume incredintare in legatura cu asta sa o pastrezi pentru tine (deci sa nu obligi pe altii sa creada ca tine).
Tot Pavel le mai zice colosenilor "Nimeni dar sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua, sau cu privire la o zi de Sabat. Coloseni 2:16-23

Deci, pentru credinciosii noutestamentari (crestinii) ramane sa aleaga daca vor sau nu sa manance carne, dupa incredintarea fiecaruia. Eu de pilda n-as bea sange in veci. Daca ai sa citesti pasajele pe care le-am postat iti va fi mai usor sa intelegi contextul.

Apropos, starea la care a ajuns omenirea nu este pentru ca mananca prostii ci datorita pacatului.

PS De pilda nu se recomanda sa manaci morcovi, decat organici, pentru ca se pare ca morcovii trag din pamant toate chimicalele. Deci sincer chiar mancand cruditati poti sa te otravesti.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

learn the Bible in 24 hrs
partea 1
partea 2
partea 3



michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patou spune:

Citat:
pentru ca tot suntem la geneza am si eu o intrebare: ce intelegeti prin:

" va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra."


eu inteleg ca asa a fost in gradina edenului si ca asa va fi si in rai. ca ceea ce se petrece acum pe pamant nu e neaparat ceea ce Dumenzeu a vrut pentru noi. Ca traim pe un pamant care a fost blestemat ca urmare a pacatului (geneza spune ca abia dupa ce adam si eva au pacatuit pamantul a produs spini si palamida)

Inteleg ca a manca fara a face rau unui animal a fost planul lui Dumnezeu pentru intreaga creatie (animale carnivore incluse), plan pe care apoi a fost nevoit sa-l "ajusteze" pentru ca din pricina pacatului care a intrat in lume omul nu a mai fost capabil sa traiasca dupa voia lui Dumnezeu. Intreaga creatie a avut de suferit. pamantul a fost blestemat.

... eu m-am tot intrebat, sau mai bine zis L-am intrebat pe Dumenzeu de ce a fost nevoie ca animale nevinovate sa moara pentru pacatele oamenilor. si raspunsul pe care cred ca l-am primit a fost simplu: a omori un animal e ceva foarte urat, dar ca pacatele noastre sunt mult mai urate. daca Dumnezeu a acceptat ceva crud (pana si in ochii nostri) pentru a ne curata astfel de pacate a facut-o pentru ca ne iubeste, pentru a ne da o sansa care sa impleteasca in acelasi timp dragostea cu dreptatea.

sigur, e o discutie lunga de ce pamantul a fost blestemat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

http://www.gty.org/resources/sermons/scripture

pt cine vrea niste studii din geneza...etc(doar in engleza)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Citat:
citat din mesajul lui patou

[quote]pentru ca tot suntem la geneza am si eu o intrebare: ce intelegeti prin:

" va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra."


eu interpretez ca iarba, samanta,pomul cu roade sunt darurile sufletesti care ni se dau, este spiritualitatea care ne a fost lasata.
....in pilde(aici seminte) avem dezlegarile la toate preocuparile(infometarile ) noastre...trebuie doar sa avem grija de seminte si fructe ca sa avem hrana vesnic.

despre margaritarele date porcilor .... este similar cu semintele sadite pe pamant sterp care nu or sa se prinda,in schimb semintele imprastiate pe pamant bun or sa dea rod.margaritarele,semintele sunt propovaduirile domnului.porcii,pamantul bun sau strep suntem noi pacatosii...

Mergi la inceput