Aventura pe care nu stiai ca o ai ...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danii spune:

Cum spuneau si cele dinaintea mea, tentatia exista pe toate gardurile . Dar daca tu sau el sunteti multumiti de relatia de acasa nimeni nu are motive sa se implice in alta ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Unde tragi linia?
Eu zic ca nici macar nu este o linie, pare mai mult o insiruire de curbe. Iar pentru uni nici macar nu exista acea "linie". Linia asta pleaca pentru fiecare de la un punct care a fost invatat din familie, din morala crestina sau din lipsa ei, din experintele personale de viata, in functie de anturaj, de ce fel de fire ai (timid sau dezinvolt), de cat esti de inteligent, ... etc. De ce zic ca este o insiruire de curbe, pentru ca odata cu trecerea timpului si experienta noastra de viata este alta, si aceasta "linie" urca sau coboara in functie de influentele explicate mai sus. Uni nu sunt constienti ca ar trebui sa existe o linie, iar cand se trezesc ca au trecut linia se intreaba acum ca sa fac ... Alti sunt incapabili sa traga linia.
Intrebarea pentru uni este: vreau sa trag o linie? De ce sa trag o linie? Linia este pentru prosti, pentru cei lipsiti de orizont.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Tragi linia acolo unde iti incalci principiile si acolo unde esti pe punctul de a face rau partenerului. De obicei aceste doua criterii ar trebui sa coincida.

Linia nu e pentru prosti, ci pentru oameni puternici, care sunt in stare sa si respecte niste principii, nu doar sa dea din gura. Dar e destul de greu sa faci, nu numai sa spui...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Si totusi,prevenirea are rolul ei.
Multi spun ca daca esti tentat de o aventura, fie ea si emotionala, inseamna ca ceva nu functioneaza in relatia/casnicia ta, deci... aventura apare ca o urmare aproape fireasca a dificultatilor pe care le ai in relatie/casnicie. Asa sa fie oare? Sau si putin comportament "riscant" se adauga aici?

In toate relatiile/casniciile apar dificultati, momente de cumpana, perioade proaste, sentimente de instrainare si frustrari.
A motiva tentatia "externa" prin astfel de argumente e ca si cum ai spune ca te-ai imbolnavit pt ca ai avut imunitatea scazuta.
Adica, nimeni nu te poate combate, ai si tu dreptatea ta.
Dar... cand stii ca ai imunitatea scazuta si vrei sa tii departe boala... esti mai precaut decat de obicei, nu?

Cam asa e si intr-o relatie. Cand apar probleme, dificultati, esti semnificativ mai vulnerabil decat atunci cand iti merge bine in cuplu si radiezi de dragoste pentru partenerul tau.
Dar e firesc si responsabil sa stii ca in astfel de perioade ai... "imunitatea scazuta".
Deci sa fii mai precaut, sa te expui mai putin situatiilor in care ar putea fi prezent vreun virus amoros... Sa fii constient ca situatii sau persoane care altadata "te-ar fi lasat rece", acum ar putea fi ispititoare.
De pilda, daca iesi frecvent la cafea cu un bun amic - mai ales daca va faceti tot mai des si confidente... e bine sa stii ca sansele de "contaminare" cresc. Mai ales daca acest amic e singur sau daca si relatia lui merge prost ...
Si ce tentant este sa va "descarcati" unul altuia, sa va intelegeti, asa cum partenerii nu va inteleg! De aici si pana la gandul ca sunteti "suflete-perche", care ati avut nesansa de a nu va intalni la timp... nu e chiar asa de lung drumul.

Cat despre visare, reverie - da, cred ca te poti indragosti de o persoana si "in mintea ta", adica fara sa fi trecut vreunul dintre voi la flirt sau alte actiuni.
Sa fie si acesta un soi de infidelitate?
Poate, intrucat ti-ai dat voie, la un moment dat, constient, sa visezi, sa iti continui in tacere fantezia, amagindu-te, poate, ca "ceea ce nu se stie nu doare", adica nu va face nimanui rau. De fapt, insa, iti faci rau tie, uneori pe termen lung, provocandu-ti suferinta. Si frustrale tale legate de relatia reala se intensifica, din motive pe care partenerul tau, in mod clar, nu le intelege (daca le-ar intui ar fi si mai urat, nu-i asa?). Practic, nu ai inselat, dar te amagesti constant intr-o astfel de aventura. Si iti sabotezi fara voia ta (desi nu tocmai inocent), relatia.
Stiu pe cineva la care "aventura emotionala" a durat ani de zile. Partea interesanta e ca, odata cu relatia reala s-a stins si indragostirea "din vis". Fata s-a trezit libera, dar fara dorinta de a contacta in vreun fel persoana mult visata. Ei?



Mergi la inceput