Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *104*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui biaz29

Citat:
citat din mesajul lui raluk16


Ralu eu am mai citit cat poate fi de rea proteina din laptele de vaca mancat de mama, sau direct de copil (de aici si problemele de la laptele formula). De aia sunt nedumerita la Diana ca si alapteaza, si a si renuntat la lactate...

Eu ovo-lacto-vegetariana, daca ma pui sa iti spun ce alimentatie e mai sanatoasa, as zice un NU categoric lactatelor, chiar daca asta inseamna sa manance omul carne. Lactatele fac cel mai mult rau in organismul nostru pentru ca nu suntem facuti sa papam lapte mai incolo de 4-5 ani, si in nici un caz nu laptele altei specii, nici un alt "animal" nu face asa ceva.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)


Raluk, ca de obicei esti o comoara de informatii la forumul omului. Si eu am citit puzderie de articole despre efectele nocive ale lactatelor, despre felul in care faciliteaza dezvoltarea celulelor canceroase atunci cand apar etc. Dar am citit si articole care sustin ideea ca populatiile europene, in urma a sute (mii) de ani de pastorit s-au adaptat si pastreaza activate de-a lungul vietii enzimele care contribuie a digestia laptelui.
E clar, parerile sunt impartite in domeniu. Eu am avut cam un an de mancat aproape exclusiv vegan si a fost anul in care m-am simtit cel mai bine din viata mea. Si am si slabit cat mi-am dorit.

_
Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si a lui Mosorel (22 sept 2009)



ei, uite tu esti comoara de la forumul omului . Felicitari pentru perioada de veganism! Mie mi s-ar parea minunat sa ajung vegan raw foodist, dar nu dau semne ca as renunta la lapte . Si iti spun ca deja am niste dileme in cap: daca eu stiu ca e asa nociv laptele, o sa-l dau la pui? Daca nu o sa-l dau, cum ii explic eu ca mami papa ceva rau?

Banuiesc ca dileme asemanatoare au si mamicile care papa hamburgeri si cartofi pai si E-uri si dulciuri si nu ar vrea sa pape si puiutii asa ceva.

Dar apropo de lapte, mi-am amintit ca nu i-am raspuns scumpei Maria. Ce ma bucur ca ai gasit laptar!

Ai intrebat de UHT, pasteurizare simpla si fierbere acasa. Erai curioasa daca fiert acasa nu e mai sanatos. Pai e mai sanatos macar pentru faptul ca produsul de la care pornesti este LAPTE . Astea din comert, UHT sau doar pasteurizate foarte putine sunt lapte pur pasteurizat. Marea majoritate sunt reconstituite din lapte praf. Pe langa asta, cand se "strica" chiar se strica, nu devin iaurt. Cand eram studenta la Cluj am facut greseala sa fierb o data o punga de lapte napolact si s-a depus pe fund un praf alb, a ramas la suprafata apa . I-am spus unui prieten de la fabrica de lapte din Satu Mare si mi-a zis sa ma uit pe punga: scrie lapte proaspat de vaca? Nu, scria lapte de consum. Ei, atunci ce pretentii am? Si iaurturile si toate se fac din prafuri . Si cu totii stim ca daca raman mult pe rafturi, le duc inapoi la fabrica si le mai "confectioneaza" o data, ca sa revina inapoi in magazine...

Dar as zice un DA hotarat laptelui crud, in defavoarea celui fiert. Asta daca mergi tu la laptar la ferma si vezi ce si cum, daca are toate hartiile de igiena si calitate. Si important e sa nu aiba vacile TBC. Desi voi sunteti vaccinati, deci nu ai stresul asta, asta doar eu il voi avea . Deci nu mai ai nici un stres. Ideal ar fi sa nu fie vacile tratate cu antibiotice (nu ma refer cand sunt bolnave, dar se dau antibiotice la vaci ca la albine, tot timpul, sa nu se imbolnaveasca cica ). Si si mai ideal (stiu ca e greseala gramaticala ) ar fi sa pape iarba .

Articole interesante despre laptele crud:

www.naturalnews.com/021986_dairy_products_cows_milk.html" target="_blank">ce lapte e mai bun?

www.naturalnews.com/023083.html" target="_blank">beneficiile laptelui crud

www.naturalnews.com/026280.html" target="_blank">tot despre laptele crud

www.naturalnews.com/027325_raw_milk_health_food.html" target="_blank">si iar despre laptele crud

www.naturalnews.com/024259.html" target="_blank">si ultimul

Sper sa nu te plictisesti si sa citesti toate articolele, ca nu sunt lungi si sunt foarte interesante.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

carina- nu-ti face griji pentru bubitele (iritatia) de la gurita daca nu a iesit si in alta parte. Li se intampla frecvent sa pateasca asa, poate s-a jucat cu ceva, sau a tinut mana excesiv in gurita...eu ii dau cu crema de galbenele, si atat cat pot cu pudra (ca e dficil sa nu ii dau in gura) in doua-trei zile trebuie sa treaca...daca nu a trecut deja

asa, si sa ma bag si eu in seama cu aceasta DA. nu am avut la copii pana acum...in schimb la Iris pe la 3 luni i-au aparut nite pete (insulite) uscate pe burtica si pe coapse. am inceput sistematic sa schimb detergentul, crema de galbenele (eu doar cu dintr-asta o dau), i-am pregatit alt ulei de masline cu vitamina A...nimic. m-am gandit cu groaza la DA.
Cand am fost la vaccinul de 4 luni, i-am aratat pediatrei, si mi-a zis sa ii dau cu nidoflor cateva zile in strat foarte subtire. Nu a pus un diagnostic precis.
am cumparat crema, si am vazut ca are 2 antibiotice si un corticoid, si nu am vrut sa ii dau, m-am gandit ca e prea micuta. O hidratam foarte bine, dar pielea era tot uscata. Pana la urma am cedat si ...surpriza dupa doua zile, nu mai avea fata mea nimic, si nici nu au mai reaparut...probabil a fost vreo ciuperca .

croco- ma bucur ca pitica ta evolueaza bine felicitari pentru frumoasa Ama.

mada- ce fata vrednica esti tu! ia spune-mi si mie cum te-a multumit aparatul cu abur. este atat de performant????


anco- hai ma lasa baietii in pace! nici Iris nu zice nimic, iar Matei a inceput sa zica, foarte tarziu dupa un an, dar si cand a inceput nu stiam de unde le scoate.
Poate ca Robert e mai profund, si nu va vorbi decat dupa ce cantareste foarte bine situatia


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Miha sa va fie de bine diversificarea! Ideal, de la 6 luni incetuc ! Felicitari!

Anco eu cred ca au voie puiutii sa fie diferiti, nu te stresa!

Moni_iulia daca pediatrul vostru insista sa incepeti diversificarea la 6 luni, de ce ai inceput-o la 4 luni si un pic? Sa va fie de bine! Am vazut pozicile frumoase, ce fain rade! Si ce bine ii sta intre bilele alea! Sa stapaneasca sanatos jucaricile!

Mada multumim mult de capitol

Iulia felicitari pentru cea mai vorbareata printesa de pe forum, auzi cate spune ea, scumpa de ea

Meli, Delia, Andra, Lili, Bia, Mada sunteti tare dulci, cum va bucurati voi pentru mine ca am iesit! Multu mult! (cred ca am uitat pe cineva... asa ca dau preventiv o floricica )

Croco am vazut poze cu minunatia voastra care arata ca o fetita mare mare! Si in ciuda comentariilor, mie mi se pare ca seamana cu tine . Ce fain te papa pupa

Maria am vazut filmuletele frumoase, curioasa de vocea ta . Ai o voce de televiziune . Si acuma ca tot citesc cu stresul tau cu accentul moldovenesc, ma gandesc daca nu cumva am tras concluzia cu tv-ul datorita faptului ca majoritatea prezentatoarelor tv sunt moldovence frumoase si ambitioase . Asa ca si daca ai accent, deja ni se pare ceva obisnuit, nu mai bag de seama. Ce sa mai zic eu, ca si eu daca ma aud am impresia ca sunt de la tara. Vorbesc mult mai "de la tara", "ardeleneste" decat cei din Baia Mare, si pentru ei am uneori impresia ca par bizara .

Ah, am uitat sa multumesc si eu pentru comentariile frumoase de pe picasa . Le recitesc aproape zilnic, atata imi plac

Delia ce faine recuperari ai facut, ai strans esentialul! Tinem pumnii cu mutatul sa nu fie stresant!

Lili, Bia o sa revin cu date despre uscatorul de fructe/legume/frunze (da, mami s-a bucurat ca isi va putea usca usor patrunjelul ). Deocamdata e tot in cutie, ca sunt cu mainile libere doar cand doarme cupilu si atunci nu pot face zgomot . Dar Bia, m-ai facut sa-mi dau seama ca nu am studiat deloc problema, ca si eu eram curioasa la cate grade le face, ca stiu ca e o limita peste care daca treci se pierd vitaminele. Pana acolo raman intacte. Stiu ca daduse Dana mai demult un link fain despre ele. Eu cum l-am vazut pe raft, eram cu piticu in brate, l-am pus pe Relu sa-l ia, nici nu am citit pe el nimic, consum, cum se face, nimic... Daca tot fac economie ca acuma cu el in brate nici nu am intrat in raionul haine pentru femei .

Carina, Bia cand sunt reduceri sunt si mai bune preturile, dar si asa, la astea uzuale de copii preturile sunt mult mai bune decat la noi. Hainutele frumoase sunt si scumpe, si ieftine. Si da, Carina, i-am facut lui Alex pasaport cand avea o luna, sa mergem in Ungaria, eram siguri ca vom merge si la Budapesta la Ikea. Ca pentru noi e mult mai aproape ca Bucurestiul. Dar ma enerveaza ca nu stiu nici 3 cuvinte in limba asta, ca mult mai bine m-as descurca... Atunci, in noiembrie, mersese Relu la tesco sa-i mai ia pijamale. Si a venit inapoi cu plase de haine frumoase de strada si nici o pijama . Mi-a venit sa i le bat de cap, ca doar si cand ieseam la plimbare, eu pe sub cosmonaut il lasam cu bumbacelul asta calduros de pijama, nu ii dadeam blugi. Asa ca, sa ma imbuneze ca eu nu puteam lipsi de langa consumatorul de lapte , in ziua urmatoare i-a facut la pui pasaport, sa putem merge impreuna...

Techila tu cu dulapul faceai antrenamente sa ii poti cara in viitor pe puiuti . Si sa va fie de bine spanacul si pepenele galben! Minunate idei!


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

raluk- doarme Alex?? ce bine ca puteti merge in Ungaria la cumparaturi...pacat ca nu doarme in masina. Pentru ai mei copii, masina este un bun somnifer. imi amintesc cu Laura, care era plangacioasa, si noi fara experienta, o urcam adesea in masina si plecam la plimbare ca sa doarma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Ralu apropo de pata pe brat, si al meu are pe burta o pata rosie, mai are sub urechi niste pete rosii, si are pe maini niste pete uscate (asa au fost si cele de sub urechi la inceput). Sunt cam stresata sa nu evolueze. Dar cred ca urmatoarea baita i-o voi face cu tarate, sa vedem daca se vede ceva imbunatatire. Si poate pun si bicarbonat, daca zice Miha ca banuieste ciuperci. Am auzit de bicarbonatul pus in apa de la baie pentru asa ceva. Credeti ca poate fi nociv? A, si de azi avem si noi barbia iritata de la balute. Ziceti sa dau cu galbenele?

Iulika m-am distrat tare cu imaginea ta ca si cameraman. Ei, acuma va tremura camera de emotii cand va fi randul serbarilor lui Bruce

Am murit de ras la cum i-a zis Maria Lilianei de filmarea de la Botez

Hepi super simpatica cu para, "fiecare cu gusturile lui". Dar acuma vin si eu cu o intrebare: cat e 150-200 grame de fructe? Ca va tot aud pe toate cu fructe multe, 1-2 mere, pe langa banana, si ma gandesc ca nici eu nu as putea papa atata

Bia vad ca s-a rezolvat cu dilema "urechea"

tre sa fug...


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Anco, eu zic sa nu te stresezi ca puii sunt diferiti.

Miha, multumim de sfat. Bubitele insa insista sa ramana acolo de cateva zile. EU o dau cu dermalibour de la A-derma in zona cu DA si am urcat si pe bubite si dupa crema dispar. Insa cand se joaca cu bibe reapar. Eu numai sper sa nu fie DA si sa fie inceputul extinderii pe fatuca.

Raluk, mersi de info . SI eu vreau sa ii fac pasaport la Maria, dar nu stiam ce si cum si daca se poate asa devreme. Deci sunt multe preturi ok...Hm......

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png


Vine, vine primavara
Se asterne-n toata tara
Floricele pe campii
Hai sa le-adunam copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha74

raluk- doarme Alex?? ce bine ca puteti merge in Ungaria la cumparaturi...pacat ca nu doarme in masina. Pentru ai mei copii, masina este un bun somnifer. imi amintesc cu Laura, care era plangacioasa, si noi fara experienta, o urcam adesea in masina si plecam la plimbare ca sa doarma.

Miha, mami fericita de Iris-Teodora (7.09.2009), Matei-Andrei (16.01.2008) si Laura-Ioana (30.09.1997)

"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)





Da, da, dormea

Si eu am sperat sa fie bine pe masina, dar oricum ma bucur ca am scapat de stresul cu mancatul in alta parte.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

am primit pe mail:

CE VOR FEMEILE DE LA BARBATI?




LISTA INITIALA (25 DE ANI)
1. Sa fie frumos
2. Sa aiba succes financiar
3. Sa asculte cu atentie
4. Sa aiba simtul umorului
5. Sa fie in buna forma fizica
6. Sa se imbrace elegant
7. Sa aprecieze lucrurile fine
8. Sa fie plin de surprize placute
9. Sa fie un amant grozav
10. Sa o iubeasca.



LISTA REVIZUITA (35 DE ANI)
1. Sa fie dragut (de preferinta cu par pe cap)
2. Sa deschida usa , sa tina scaunul la masa
3. Sa aiba suficienti bani pentru o cina placuta
4. Sa asculte mai mult decat vorbeste
5. Sa rada la glumele ei
6. Sa aduca cumparaturile din piata
7. Sa aiba cel putin o cravata si o pereche de sosete curate
8. Sa ii placa mancarea gatita acasa, sa-i faca ei ceai
9. Sa isi aminteasca onomasticile si aniversarile
10. Sa fie romantic macar o data pe saptamana
11. Inca sa o mai iubeasca.



LISTA REVIZUITA (45 DE ANI)
1. Sa nu fie prea urat (merge si daca e chel)
2. Sa nu porneasca masina pana nu se urca si ea
3. Sa ii paseze ei de bunavoie telecomanda
4. Sa dea din cap cand vorbeste ea (vertical bineinteles)
5. Sa-si aminteasca replicile la bancuri
6. Sa fie in forma destul de buna incat sa poata muta mobila din cand in cand
7. Sa poarte o camasa care sa-i ascunda burta
8. Sa fie inca de acord sa-i viziteze pe parintii ei
9. Sa lase jos capacul de la toaleta
10. Sa se barbiereasca in majoritatea week-end-urilor.
11. Inca sa o mai iubeasca.


LISTA REVIZUITA (55 DE ANI)
1. Sa/si smulga pilozitatile nazale
2. Sa nu se scarpine si sa nu ragaie in public
3. Sa nu imprumute bani prea des
4. Sa nu adoarma cand vorbeste ea
5. Sa nu repete acelasi banc de prea multe ori
6. Sa fie in forma fizica suficient de buna incat sa se poata da jos de pe canapea macar in week-end
7. Sa poarte in majoritatea timpului sosete ce se potrivesc una cu alta
8. Sa aprecieze o cina in doi, fie chiar si in fata tv-ului
9. Sa rosteasca mai mult de trei vorbe cand raspunde la telefon rudelor ei
10. Sa se barbiereasca macar in unele week-end-uri
11. Inca sa o mai iubeasca.


LISTA REVIZUITA (65 DE ANI)
1. Sa-si aminteasca unde e baia
2. Sa-si aminteasca sa iasa din baie
3. Sa nu necesite prea multi bani pentru medicamente
4. Sa nu sforaie prea tare cand doarme
5. Sa-si aminteasca de ce ride
6. Sa fie intr-o forma destul de buna pentru a sta in picioare nesustinut
7. Sa-si aduca aminte sa se imbrace (cu hainele lui)
8.. Sa-i placa mancarurile usoare
9. Sa-si aminteasca unde si-a lasat dintii
10. Sa-si aminteasca ca e week-end.
11. Inca sa o mai iubeasca.

LISTA REVIZUITA (75 DE ANI)
1. Sa respire
2. Sa nimereasca toaleta in majoritatea cazurilor
3. Inca sa o mai iubeasca




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carinablanca spune:

Miha, ma bucur ca la voi a trecut usor buba. SI eu am dat deja si cu Advanta si cu Locoid. Temporar au efect si apoi reapare dermatita asta.

Raluk, sper sa nu fie cazul si la voi de DA. EU ii fac baie cu tarate de vreo 5 zile si inca nu vad nici un efect.

Carina de scumpete de in Maria (31.08.2009)

http://lb1f.lilypie.com/wr9Bp2.png


Vine, vine primavara
Se asterne-n toata tara
Floricele pe campii
Hai sa le-adunam copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

carina- eu cred ca totusi la gurita e de la joaca cu bibe si manute, si poate ca daca se pregatesc sa iasa dintisori, saliva are alta compozitie. incearca sa usuci inainte de somn cu pudra.

raluk- e ok si bicarbonatul pentru ciuperca...nu m-am gandit pana acum, desi cand Matei a avut pe limba candidoza, asa ii faceam, solutie de apa cu bicarbonat si spalam gurita cu compresa sterila.

Mergi la inceput