Motive pentru nasterea prin cezariana

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

Vara mea a insistat pentru nastere naturala desi pana si medicii (danezi) au rugat-o sa reconsidere ideea. Nu a cedat, a luat sugestia drept un afront al propriei feminitati...si altele.

rezultatul a fost un travaliu interminabil, copilul blocat sufocandu-se jumate inauntru jumate afara, erau sa-i sfarame claviculele sa-l poata scoate...intr-un final l-au tras de o manuta si i-au afectat un nerv lasand bratul paralizat.

Acum, la 2 ani, s-a recuperat aproape in totalitate.

Si acum partea proasta: eu sunt mult mai ingusta in bazin si in general mai mititica decat ea. Am intrebat de nastere naturala, medicul a raspuns un politicos "sa vedem, mai stii, poate va...umhmmm.....mai modificati pe parcurs" dar am citit in ochii sai un sincer "cand o zbura porcul". Sa speram ca se inseala.

Motivele mele sunt in principal legate de siguranta copilului. Feminitatea mea nu se va simti catusi de putin lezata; din partea mea n-au decat sa mi-l scoata si prin ureche, atat timp cat iese sanatos.

Insa un mare motiv pe care l-am auzit destul de des, uneori recunoscut doar tacit sau cu jumatate de gura, este si teama de umilinta. Nu de durere fizica, ci umilinta.

Vad ca sunt mereu date exemplu diverse tari vestice. Nu cred ca daca la capataiul doamnei Norvegience Model statea Madam Nutzi de la spitalul municipal X si Y, zbierand "impinge, vaco" sau si mai rau "ce te urli, cand l-ai facut nu urlai" - si nu, nu sunt exagerari deloc - mai era si rata alora de nasteri naturale atat de ridicata.

Oricum ai lua-o, miracol ne-miracol, nasterea este un moment traumatizant. Peste grotescul inerent al situatiei se suprapune si imbecilitatea si rautatea pura a multor cadre medicale. Altfel eu nu imi explic ce motiv ar avea sa brutalizeze si sa jigneasca atat de des niste femei care sunt deja in cel mai vulnerabil moment al existentei lor de pana atunci.

Deci, reszumat, astea imi sunt motivele mele: pe de o parte medicul nu paruse fericit, intreaga mea familie are pe latura feminina istoric negativ legat de nasteri (complicatii, deces etc) si nu in ultimul rand...
...mi-e foarte frica de Madam Nutzi. Nu de nastere ci de ajutoarele ei din spital.



22 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_anca_ana spune:

Eu inca nu sunt gravida, dar cand voi ajunge la marele moment din start va trebui sa aleg cezariana (nu ca mi-ar parea rau de data asta) din cauza unor probleme de sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

ina - mare dreptate ai.



Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia92 spune:

Buna dragi mamici si viitoare mamici!eu sunt la prima nastere si am niste probleme cu o fisura anala.Dak am aceasta fisura voi putea naste natural?


Clopotaru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miram spune:

Citat:
citat din mesajul lui Silvia92

Buna dragi mamici si viitoare mamici!eu sunt la prima nastere si am niste probleme cu o fisura anala.Dak am aceasta fisura voi putea naste natural?


Clopotaru



Citat:
citat din mesajul lui Silvia92

Buna dragi mamici si viitoare mamici!eu sunt la prima nastere si am niste probleme cu o fisura anala.Dak am aceasta fisura voi putea naste natural?


Clopotaru


fisura anala nu este un motiv de cezariana- poti naste natural. Dealtfel multe femei au probleme cu hemoroizii in timpul sarcinii, iar cele care au mai nascut natural in proportie de 90%au cicatricea de la epiziotomie- asa ca iti dai seama ca fisura anala nu e o problema. Ai grija in timpul sarcinii , vorbeste cu medicul si chiar nu uita exercitiile pt tonifierea perineului. Chiar daca eviti nasterea normala perineul este solicitat de sarcina oricum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

A nascut Silvia, acum asteptam vesti de la ea. Bebei sanatosi va doresc.










27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia92 spune:

Ms pt raspuns,chiar daca a fost prea tarziu acel raspuns!am nascut pana la urma natural.

Alessia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lally75 spune:

Buna!Eu am doi copii nascuti prin cezariana astfel:primul prin nastere indusa(aveam deja 42 de saptamani de sarcina),travaliu 13 ore cu dureri ingrozitoare( pana am lesinat si nu am mai stiut nimic pana a doua zi).Apoi am aflat ca mi-au facut cezariana de urgenta si copilul a fost intubat pentru ca nu respira(a primit nota 2).L-am nascut la cel mai bun spital din Roma.Al doilea copil l-am nascut tot la Roma dar la un spital de maicute cu cezariana programata la 38 de saptamani tot cu cateva probleme:uterul era aproape rupt si am avut dureri mari pe masa de operatie(s-au chinuit 40 de minute numai sa-l scoata pentru ca era mare si situat in partea superioara a abdomenului;am crezut ca-mi scot si inima ,nu mai puteam nici respira din cauza durerii).Dupa prima cezariana m-am refacut destul de repede deja dupa 3 zile mergeam normal,dar dupa cea de-a doua mai greu cam dupa o saptamana poate pentru ca am si o varsta mai inaintata(36 de ani),si deci organismul se reface mai greu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalala13 spune:

mie mi se pare iresponsabilitate sa scoti copilul dupa 42 de saptamani cu nota 2 si dupa un travaliu chinuitor atat pt mama cat si pt copil. de multe ori asa se pierd copii dezvoltati perfect dar care sunt lasati prea mult in burtica mamei.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miram spune:

iata un link cu un film care pentru mine a fost o revelatie

http://www.youtube.com/watch?v=NdOUUHN8ipw

Eu am trait doua nasteri normale- prima foarte medicalizata( doar anestezie nu am avut )adica ruparea membranelor artificial, pytocin( oxiton), vid extractor etc tot ce "poate oferi un spital romanesc si nu numai romanesc... din pacate " ca proceduri de " ajutor" al nasterii naturale. Totusi am avut un medic bun care a stat cu mine in timpul travaliului si a lasat ca acesta - travaliu- sa porneasca natural- asa ca am inteles cumva ca nasterea nedisturbata de medicina ar putea fi frumoasa. Si cel mai important- bebe este bine chiar daca a avut scorul 7( nu este nota)- este un copil viguros - poate mai viguros decat multi care au avut scor maxim a supt la san cu energie din momentul in care mi-a fost dat (nu are infectii respiratorii dese, are un stomac sanatos) A doua oara am nascut natural 99%, spun asta pentru ca mi-a rupt in expulzie membranele- si pot spune ca e mare diferenta- am nascut frumos- m-am simtit implinita si puternica. Natura stie bine cum ne-a facut- nasterea este frumoasa.
Din pacate sistemul medical( si nu vorbesc doar de ce se intampla la noi in Ro) trateaza nasterea ca pe o situatie de mare risc- motiv din care culmea a si devenit. Asa ca inteleg de ce multe femei au ajuns atat de speriate incat isi doresc o cezariana programata .
Iata un interviu foarte interesant cu o moasa despre motivele nasterii prin cezariana si miturile false care circula despre nastere
http://www.rfi.ro/articol/emisiunile-rfi-ro/miturile-nasterii-
adevarat-fals?nocache=1#comment-17475
Este adevarat ca exista si situatii cand cezariana se impune din motive cat se poate de intemeiate si medicale- nu contest asta.

Mergi la inceput