Campanie de responsabilizare a autoritatilor (4)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

Voiam sa scriu ceva foarte acid dar am decis sa ma abtin. Probabil o sa mai primim refuzuri, important e sa nu ne demoralizam sau sa renuntam.

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Cris81, mi-au placut mult imaginile, ai muncit ceva la el! Nu se aude nici la mine muzica...
Si eu cred ca trebuie insa scurtat, iar textul sa se incarce mai repede. Parerea mea, acel "click aici" ar trebui sa apara doar la sfarsit.
LucaLuca, poate reusesti tu sa-l faci mai scurt, dar convingator!


poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

Mda, o sa mai primim astfel de raspunsuri...trebuie sa fim pregatite si sa nu ne demoralizam. Va spun sincer ca ma asteptam sa apara la comentarii la petitie..de genul asta sau poate si mai si..dar vad ca nu sunt si cred ca asta e un semn ca lumea incepe sa inteleaga ca este vorba de niste proceduri medicale care pot ajuta un cuplu sa conceapa copii, ca nu e vorba de nimic imoral sau impotriva lui Dumnezeu. Dar sunt si persoane care nu pricep si cred ca nici nu se straduiesc.
Eu i-as da un raspuns persoanei in cauza in care i-as zice ca rugaciunile nu ajuta cu nimic in cazul in care singura sansa este fiv daca de exemplu nu mai ai trompe, nu vei putea ramane natural niciodata, te poti ruga insa ca sa iti reuseasca fiv-ul.
Sau, dupa acelasi principiu (al d-nei respective) poti sa-i spui unui bolnav (de orice) care alta sansa nu are decat medical, sa se roage, fara sa mai faca nici un tratament, ca va fi bine..
Nu mai continui, ca nu are rost..
Revenind la Pps, sunt de acord cu voi, desi imi place f mult prezentarea lui Crisis81, cred ca e cazul sa o mai modificam, asa cum ati zis si voi.
Imi place mult si prezentarea Mariei, cred ca ar putea circula amandoua.
Mai e o prezentare in lucru, o mai aranjeaza Elenada insa va fi gata sapt viitoare, dar si ea are cam multe slide-uri si poate parea lacrimogena, cand va fi gata mai vorbim, insa pana atunci pot incepe sa circule prezentarile acestea doua.
In timp ce voi veniti cu sugestii pt pps, eu ma voi apuca de un text pt presedinte, cand e gata il postez sa va dati cu parerea si sa vedem cine il trimite



Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_p76 spune:

TEXT DE TRIMIS PRESEDINTELUI

Subiectul mesajului : sustinerea reproducerii umane asistate medical

Stimate Domnule Presedinte
Suntem un grup de cupluri de tineri care nu pot concepe in mod natural un copil si dorim sa va facem cunoscuta aceasta problema a tineretului in Romania. Pe aceasta cale solicitam ajutorul dvs. pentru gasirea unor modalitati de implicare a statului roman in rezolvarea ei.
In ultimul deceniu, in toata lumea, inclusiv la nivelul tarii noastre, nr. cuplurilor infertile este in crestere. Majoritatea tarilor europene (Ungaria, Franta, Belgia, Grecia, Italia etc) au constientizat problema, au elaborat legi referitoare la sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata si au inclus in programele de sanatate publica costurile acestor proceduri (pana la 5 incercari de fertilizare in vitro si 6 inseminari artificiale per cuplu)
La noi nu exista in prezent nici macar cadrul legal pentru reglementarea procedurilor de reproducere asistata, nu se constientizeaza faptul ca infertilitatea a devenit totusi o problema nationala, fiind si o cauza a scaderii natalitatii.
Romania a ramas doar la stadiul de propunere legislativa (nr. 217 / 2003 "Propunere legislativa privind sanatatea reproducerii si reproducerea umana asistata medical") si aceea abandonata de circa 3 ani (din anul 2005 este la Senat)
Deja am trimis petitie in acest sens Ministerului Sanatatii si va redam concluzia din raspunsul pe care l-am primit:
"Procedura de fertilizare in vitro nu este inclusa in programele nationale de sanatate deoarece, potrivit Art. 45, Titlul II din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, acestea reprezinta un ansamblu de actiuni organizate în scopul evaluarii, prevenirii, tratamentului si controlului bolilor cu impact major asupra starii de sanatate a populatiei, iar infertilitatea nu reprezinta o afectiune cu o raspandire larga in populatie."

Eronat se considera ca infertilitatea afecteaza o mica parte a populatiei, nu exista interesul pentru efectuarea de statistici, insa numai daca se ia in calcul numarul clinicilor care efectueaza fertilizare in vitro (numai in Bucuresti sunt minim 10) se poate deduce ca numarul persoanelor care au nevoie de aceasta procedura medicala este destul de ridicat si afecteaza populatia tanara, implicit afectand si rata natalitatii la nivel national.

Intrucat Ministerul Sanatatii nu s-a aratat receptiv la zecile de petitii adresate prin care se solicita sustinerea financiara de catre stat a cuplurilor care au nevoie de proceduri de reproducere asistata medical, am initiat o petitie publica.
Acesta este link-ul si va rugam sa il accesati:
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Avem deja peste 1500 semnaturi in doua saptamani de la postarea petitiei, ceea ce arata ca suntem foarte multi tineri care avem nevoie de sustinerea statului.

Apelam la dumneavastra in speranta ca ne puteti sustine si contribui la reglementarea legala a reproducerii umane asistate medical si introducerea procedurilor inseminare artificiala si fertilizare in vitro in programele nationale de sanatate.

Va multumim!
Din partea unui grup de cupluri de tineri care au nevoie de fertilizare in vitro
Nume, prenume, adresa

Astept pareri si daca vi se pare prea lung textul sa mai taiem din el(as fi vrut sa-l fac mai scurt, dar am vrut sa cuprinda totusi si unele informatii esentiale-zic eu, cum ar fi raspunsul la petitiile catre Min.Sanatatii)




Ioana
animalutele mele iubite

CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!
www.petitiononline.com/legemame/petition.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU petitia pentru legea mamelor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

Va multumes mult pentru cuvintele frumoase. Va multumesc si mai mult pentru criticile aduse (sunt foarte receptiva la critici). Butonul cu "click aici" va ramane la sfarsit sau macar incepand cu slide-ul unde se spune concret ce anume vrem.
De asemenea sunt complet de acord cu scurtatul. Eu am avut ideea cu un slide de genul STIATI CA: ..... si expunerea faptelor si a problemelor.
Astept de la voi sugestii concrete pentru ca intr-adevar am muncit muuult la prezentare si sincer, dupa ce am revazut-o de cel putin 200 de ori, nu o mai suport. Vreau sa iau o pauza, sa nu o mai vad macar 24 de ore si intre timp sa veniti si voi cu idei de text schimbat.

Va pup si va multumesc inca o data!



"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

criss mie mi-a placut mult prezentarea, se vede ca ai muncit mult la ea. Abia acum am reusit sa o vad.

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenada spune:

Ce raspuns a putut sa dea.
Mai bine tacea.
Sa ma rog sa ce sa imi dea Dumnezeu bani ca sa pot avea un copil.
Ce tampenie.
Nu mai zic nimic ca asa am niste nervi si cine stie ce imi mai iese pe gura.
Saptamana viitoare revin si eu cu prezentare pt ca azi plec intr-o minivacanta si ma intorc luni.
Pupici

elena***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinici spune:

Nu am vrut sa va suparati , dar si eu ma asteptam la alt raspuns mai ales ca e o tipa desteapta , dar se pare nu destul de destupata.
Asta e, important e sa ne unim fortele si sa mergem mai departe.
va pup cristinici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisis81 spune:

V-am trimis pe mail, celor care va trimisesem si prima varianta, o varianta scurtata si modificata. Astept parerile voastre. De asemenea astept mail de la cine vrea sa o mai vada.





"Cele mai importante lucruri in lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce chiar si cand se parea ca nu mai este nici o speranta." - Dale Carnegie
www.flickr.com/photos/11706357@N04/collections/72157602666536902" target="_blank">Poze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aisha1 spune:

Sunt o mare admiratoare a voastra, insa nu pot spune ca sunt foarte aciva pe forum la capitolul … scris
Am semnat si eu petitia si am trimis-o si prietenelor mele prin mail cu rugamintea de a o semna.
Foarte frumos si pps-ul!
Sunt alaturi de voi in tot ceea ce faceti mai ales ca am doua prietene care au trecut prin calvarul FIV-ului nereusit, si stiu exact prin ce au trecut financiar....

La tot ce se intampla in Romania de azi , parerea mea referitor la reusita acestui demers este putin diferita de a voastra.
Va urmaresc si am citit aproape totul despre ceea ce ati facut si sincera sa fiu ma bucura nespus darzenia voastra, care ar trebui sa dea de gandit politicienilor de azi, insa din pacate ... raspunsul lor poate fi chiar mai crud decat al d-soarei ... Jucan, sau cum o cheama.

Pornind de la ceea ce a facut postul Realitatea acum cateva luni, cand au reusit sa stranga mai mult de 100.000 de semnaturi pentru modificarea legii privind taxa de prima inmatriculare, cu interventii la U.E .... ne putem da seama c-am ce putem face noi/voi ...
Poate ma ve-ti blama, insa - sa dea Dumnezeu sa gresesc - cred ca reusita acestei petitii va fi doar un foc de paie ...

Care cred eu ca e solutia ... (una dintre ele ...)
CRED ca 1.000.000 de semnaturi ... asa cum se fac la alegeri ... nu au puterea pe care ar putea sa o aiba un politician, un deputat sau un senator ...
Pentru ei e simplu, propun un proiect de lege... in 5 minute si daca are si INTERES ...in sustinerea lui ... poate face in 2 saptamani cat noi/voi ne chinuim de ani de zile ....

Cred ca trebuie cautat unul dintre acestia care ... el sau cineva din familia lui are aceeasi probleme - INFERTILITATEA, trebuie constientizati ca anul acesta este an electoral ... se va vota UNINOMINAL... si semnaturile stranse de noi pt aceasta petitie.... oricand se vor intoarce asupra lor, favorabil. Pt ca eu sunt convinsa ca cel care ne v-a sprijini in demersul acesta ... DAR NU DUPA CE V-A FI ALES!!!!!, v-a avea sprijinul tuturor familiilor si cunostintelor acestora in a fi votat!!!
Cred ca - fara sa folosesc alte cuvinte .... - trebuie “speculat ”, acest moment.

In anii electorali, fiecare politician incearca sa ne cumpere voturile cu ... bani, pachete, promisiuni .... anul acesta eu sunt dispusa sa fiu cumparata electoral.... cu propunerea acestei initiative legislative ....

Aceasta este parerea mea ... insa pot fi si altele ....

Va tin pumnii,
Ana S.

Mergi la inceput