Regulament! | Concursuri active | Intrebari frecvente | Ajutor    




Album concurs!

Clasament final

Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  La bucatarie

De ce nu-mi iese blatul de tort?

    Subiect nou  Subiect inchis  Versiune imprimanta
Pagina urmatoare

Vezi toate retetele
Adauga si tu o reteta!
Biscuiti dulci umpluti cu ciocolata si alune * Biscuti dulci cu fructul pasiunii * Prajiturele cu cardamom * Tiramisu Cheesecake * Gogosi coapte * Tort negresa * Rulada cu mango si fructul pasiunii * Negresa simpla cu nuci *
Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator Pagina: din 3


Tdi
Alfa


Membru din:30/09/2005

 Italy

2106 Mesaje
5 Prieten(i)

Trimis la - 03/05/2007 :  19:36:21 Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj

De ce nu-mi iese blatul de tort?

ajutoooor...
- am batut 7 galbenusuri + 7 linguri de zahar + 1 lingura de apa apoi am amestecat treptat cu 7 linguri de faina si un varf de praf de copt
- albusurile batute spuma tare separat si incorporate treptat la compozitia de mai sus

in cuptor creste bine, se coace fara sa se arda dar cand il scot se dezumfla asa de tare ca se reduce cam la jumatate si arata urat.... asa patesc de fiecare data...
(cuptor ventilat, incalzit dinainte la 180įC, timp de coacere cam 15-18 minute).

unde gresesc???
aveti o alta reteta simpla la indemana? pleaseeee! trebuie sa fac mega-tortul pentru ziua fetitei.

multumesc anticipat.


Teddy si Alyssa (05.05.05)
Album Alyssa
      (0 aproba) (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator
Danelutza
Danelutza
sfioasa dar... sanatoasa

Donator desprecopii.comDonator pentru diana
Membru din:21/05/2004
 Switzerland, Iasi / Melide
7991 Mesaje
16 Prieten(i)
Trimis la: - 03/05/2007 :  19:46:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui Danelutza  Trimite mesaj yahoo luiDanelutza Adauga semn de carte la raspuns Trimite Danelutza un Mesaj Privat
Teddy, cica ar trebui sa lasi aragazul deschis, sa lasi tava cu blatul pe usa aragazului, sa-l bata caldura pina se raceste. Trecerea brusca de la cald la frig il face sa se lase.
Uite aici o reteta http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=7217
iar aici multe retete de torturi la litera t http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=10017 vezi poate gasesti ceva bun si frumos sa poata papa si Alyssa.




Daniela si micuta Isabella
Nasterea printesei noastre
, poze in casuta galbena de sus , filmuletze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Fabya
Fabya
Fata cu ochii vezi;-))


Membru din:14/11/2003
 Germany, WŁrzburg
583 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 03/05/2007 :  20:28:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Fabya un Mesaj Privat
Tdi cauta pe culinar sunt multe retete de torturi ,mie i-mi place mai multe altfel de compoziti decit ceea clasica de la ,,Pandispan,, care e si dificila pe deasupra,eu optez pt.retete care au ceva ulei,lapte,unt sau margarina sunt mult mai usor de facut si rezultat-ul e mult mai bun.

Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya


      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran mariussimiuc
as vrea sa fiu,dar nu-s

Donator desprecopii.com
Membru din:03/11/2004
 Romania, iasiIASI
15892 Mesaje
21 Prieten(i)
Trimis la: - 03/05/2007 :  20:34:26 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui mariussimiuc  Trimite mesaj yahoo luimariussimiuc Adauga semn de carte la raspuns Trimite mariussimiuc un Mesaj Privat
Eu am o cratita potrivita ca marime in care fac blatul de tort,din 4 sau 5 oua,100g zahar si 4-5 linguri de faina. Albusurile le bat spuma tare,apoi adaug zaharul si bat in continuare pana devin luciose,galbenusurile unul cate unul si la urma faina.
Dupa ce bagi compozitia la cuptor incearca pe cat posibil sa nu faci zgomote puternice in bucatarie.

Miha si Robert



Azi poti fi caine...Maine poti fi copac...

      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

marumiha
membru junior


Membru din:14/04/2007
 Tonga
806 Mesaje
2 Prieten(i)
Trimis la: - 03/05/2007 :  21:39:21 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui marumiha Adauga semn de carte la raspuns Trimite marumiha un Mesaj Privat
Poate ai pus prea putina faina,pt.8 ouo se pune o lingura žn plus de faina adica 9 linguri destul de pline si se žncorporeaza cu delicatete,žn ceea ce priveste coptul se lasa pt 3,4min temp. ridicata adica180grade si dupa aceea se da mai žncet.Cžnd s-a racit blatul o sa se lase putin dar e normal.
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Tdi
Alfa


Membru din:30/09/2005
 Italy,
2106 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 03/05/2007 :  23:26:07 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns
va pup si va multumesc pentru raspunsuri!
sunt cu moralul la pamant...un "blat" l-am ars, unul e crud in mijloc si unul mi l-a furat pitika de pe masa si l-a facut bucatele, nu stiu daca sa rad sau sa plang.
am repetat reteta cu atentie si am batut mai bine ouale cu zaharul, (banuiam ca aici am gresit ca n-au iesit foarte pufoase), apoi am stat cu nasul in geamul cuptorului si am observat ca pandispanul se dezumfla cand e spre copt, deci inainte sa inchid focul sau sa-l scot din cuptor.
ma duc sa incerc reteta data de Mariussimiuc si va anunt ce a iesit...
daca tot ghinion am atunci culinar...pazea ca vin!


Teddy si Alyssa (05.05.05)
Album Alyssa
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alynutza
Micutza caracatitza


Membru din:05/02/2006
 Romania, cluj-napocaCLUJ
3380 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 04/05/2007 :  08:50:04 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Eu fac pandispanul in felul urmator: bat bine albusele de ou cu putina sare, pana devin o spuma tare, apoi adaug tot pe rand cate o lingura de zahar cu varf pentru un albus (adica daca faci din 3 oua pui 3 linguri de zahar) si un plic de zahar vanilat, asta pastrand mixerul la viteza maxima. Mai bat albusele cu zaharul, reduc viteza mixerului (la maxim e 5, o reduc la 2) si adaug pe rand galbenusele. Dupa ce s-au incorporat galbenusele, opresc mixerul si adaug faina, cate o lingura de faina de ou (deci, tot asa, pentru 3 oua, 3 linguri de faina) si amestec usor, prin rasturnare. Pun in forma si coc in cuptorul incins. Eu dau focul mai mare pentru a incinge cuptorul (n-am din ala gradat), si cand bag blatul reduc focul la minim (numai ca focul meu la minim nu-i foarte foarte mic). Cand blatul e rumenit deasupra il testez cu o scobitoare. Daca iese scobitoarea curata inseamana ca e copt. Il scot din cuptor, il las sa se raceasca putin, apoi il rastorn. Se lasa putin, dar putin, nu am patit sa arate rau, si nici sa se super pleosteasca. E o reteta usoara si usor de adaptat, ca poti face din cate oua ai nevoie, fara sa trebuiasca sa tot calculezi cantitatile.
Ce trebuie sa incerci: sa folosesti hartie de copt, cica grasimea de pe marginile vasului de copt impiedica blatul sa creasca frumos. Succes!



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
adi69
adi69
membru senior


Membru din:15/04/2003
 Romania, iasiIASI
3524 Mesaje
5 Prieten(i)
Trimis la: - 04/05/2007 :  09:40:31 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui adi69 Adauga semn de carte la raspuns Trimite adi69 un Mesaj Privat
quote:
Originally posted by Alynutza

Eu fac pandispanul in felul urmator: bat bine albusele de ou cu putina sare, pana devin o spuma tare, apoi adaug tot pe rand cate o lingura de zahar cu varf pentru un albus (adica daca faci din 3 oua pui 3 linguri de zahar) si un plic de zahar vanilat, asta pastrand mixerul la viteza maxima. Mai bat albusele cu zaharul, reduc viteza mixerului (la maxim e 5, o reduc la 2) si adaug pe rand galbenusele. Dupa ce s-au incorporat galbenusele, opresc mixerul si adaug faina, cate o lingura de faina de ou (deci, tot asa, pentru 3 oua, 3 linguri de faina) si amestec usor, prin rasturnare. Pun in forma si coc in cuptorul incins. Eu dau focul mai mare pentru a incinge cuptorul (n-am din ala gradat), si cand bag blatul reduc focul la minim (numai ca focul meu la minim nu-i foarte foarte mic). Cand blatul e rumenit deasupra il testez cu o scobitoare. Daca iese scobitoarea curata inseamana ca e copt. Il scot din cuptor, il las sa se raceasca putin, apoi il rastorn. Se lasa putin, dar putin, nu am patit sa arate rau, si nici sa se super pleosteasca. E o reteta usoara si usor de adaptat, ca poti face din cate oua ai nevoie, fara sa trebuiasca sa tot calculezi cantitatile.
Ce trebuie sa incerci: sa folosesti hartie de copt, cica grasimea de pe marginile vasului de copt impiedica blatul sa creasca frumos. Succes!



Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect





Eu tot ca Alynutza fac,e ok,iese de fiecare data.
Folosesc tava rotunda de tort care se desface,si nu ung nik doar pun hartie de copt pe fundul tavii(un cerc).
E copt cand revine fara a lasa urma la apasarea usoara cu degetele.Se coace la foc mediu in cuptor incalzit.
Spor la treaba si vrem sa vedem rezultatul..!!

Adriana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

membru veteran roxanaz
Rainbow in the dark


Membru din:24/07/2003
 Romania, constantaCONSTANTA
18695 Mesaje
12 Prieten(i)
Trimis la: - 04/05/2007 :  09:48:48 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite roxanaz un Mesaj Privat
peste ce au zis fetele mai vin cu o precizare Tdi: 180 ventilat la cuptorul electric inseamna 200 la cuptoarele normale deci e cam mult. incearca la 160-170 ventilat. nu se fac zgomote in bucatarie, fara gluma acum, se lasa blatul. oricum are tendinta sa se lase dupa copt deci nu il scoate brusc afara si mai ales nu in camera rece.
reteta ta e ok, asa il fac si eu de fiecare data si nu prea da gres.
dar il las cam 20 de minute, chiar 25, la 160 grade. nu se mai lasa cand il scot din cuptor.
succes!!

Roxana
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput

Alynutza
Micutza caracatitza


Membru din:05/02/2006
 Romania, cluj-napocaCLUJ
3380 Mesaje
1 Prieten(i)
Trimis la: - 04/05/2007 :  12:19:49 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alynutza un Mesaj Privat
Eu cred ca faza cu zgomotul in bucatarie e un mit. Acuma n-o sa umblu in varful picioarelor pentru un blat. Oricum, cum mie nu-mi place sa tai blatul, pentru un tort coc 3 blaturi separate. Si cu siguranta am facut zgomot in bucatarie, pentru ca in timp ce se cocea unul din blaturi, eu bateam cu mixerul ouale pentru urmatorul blat. Si pentru aia a crescut frumos si nu s-a lasat.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Balbina
Balbina
purring cat

Donator Teodora
Membru din:21/10/2004
 Romania
5491 Mesaje
0 Prieten(i)
Trimis la: - 04/05/2007 :  12:31:06 Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Balbina un Mesaj Privat
Eu cred ca linistea in bucatarie e mai mult valabila pentru pandispanul in care nu se pune praf de copt, pentru ca el se ridica anume datorita spumei de la ouale batute, care poate scadea de la zgomot, vibratii. Iar daca pui praf de copt, poti sta linistit ca blatul va creste oricum.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze
      De acord (0 aproba) Dezaprob (0 dezaproba) | Raspunde la subiect | Raporteaza la Moderator Mergi la inceput
Pagina: din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect nou  Subiect inchis
 Versiune pentru imprimanta
Mergi la:
Forumul desprecopii.com © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)



Da un Like!


horoscopcopii
Horoscopul copiilor

... Alte horoscoape ...






DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com