Despre cuptorul cu microunde!

Despre cuptorul cu microunde! | Autor: nadyana

Link direct la acest mesaj

Fetelor, azi ne-am gandit sa achizitionam un cuptor cu microunde.Doar ca, neavand niciodata, nu stiu daca este un bun necesar la casa omului.Voi, fetelor care aveti, va rog sa-mi spuneti daca se merita sau daca doar este o piesa care ocupa spatiu si pe care nu-l folositi mai deloc.Daca da, de care aveti(ma refer la firma).Ce putem face la cuptorul cu microunde?Doar putem incalzi mincarea sau putem si prepara?Am mai auzit si ceva de genul ca ar fi nociv pt. sanatate
Astept parerile voastre si va multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katik spune:

eu am cuptor de vreo 8 ani cel putin. la inceput am avut un no-name Crown, asa ceva care m-a tinut 7 ani, a mers super bine. acum mi-am luat un Whirpool cu grill. eu il folosesc la incalzit, decongelat si gatit.
cit despre faptul ca e nociv pt. sanatate, asta e la moda.telefonul e nociv, microundele la fel, cimpurile electromagnetice etc.etc.
(deci la asta nu ma pronunt ca o sa )

Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Pentru mine a devenit unul dintre obiectele fara de care nu ma descurc.
Eu dezghet alimentele, incalzesc mancarea, fierb apa.
Recunosc ca nu gatesc intens la el si folosesc aragazul, dar cand nu trebuie sa gatesc pentru intreaga familie ci doar pentru mine il prefer aragazului, caci fac o mancare in 10 minute.
Am fost zilele trecute la cineva in vizita care nu avea cuptor cu microunde si am stat ca "vitelul la poarta noua" cam 5 minute cu o friptura in mana gandindu-ma "eu cum incalzesc mancarea la copii?"
Nu m-am descurcat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

katik, cu grill inseamna ca faci pui din acela la rotisor?cam in cat timp iese o astfel de mincare?ce altceva mai putem gati la cuptor cu microunde?daca vrei sa dezgeti ceva, pur si simplu bagi inauntru,pornesti cuptorul si scoti dezgetat dupa cat timp?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Nadyana, noi avem un LG cu toate minunile "pe" el, am dat si-o groaza de bani (ca deh, asa erau preturile atunci), grill, combinat, etc si amd....insa il folosesc cu maaaaare succes la incalzit mancarea (ciorba, fripturica, cozonac, paine), fac popcorn , dezghet in cateva minute ce inainte lasam o juma de zi poate si mai mult(se programeaza dezghetarea in functie de felul produsului de dezghetat si functie de cantitate), fac ficatei la vasul de yena si ies ff buni, fac chiar si prajituri. Mie nu mi-au iesit micii la grill (care nu e rotisor, e un fel de gratar), nici friptura, nici cartofii pai dar astea le fac la aragaz.
In concluzie nici eu nu m-as lipsi de el ptr nimic in lume, doar ca nu mi-as mai lua asa "dotat". Este util.

aime si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Eu il folosesc mai ales vara, cand e prea cald sa mai bagi ceva la cuptor. daca iei unul mai scumput si mai capabil, iti va da el toate informatile de care ai nevoie pt dezghetat, gatiti, copt, in functie de aliment si de cantitate. Eu il gasesc de neinlocuit la pipote si la ... seminte.. mai ales de cand sunt poftesc la seminte..sau pizza ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katik spune:

cu grill inseamna ca si rumenesti mincarea (friptura sa zicem). fara grill nu prinde culoare. inca n-am folosit f. mult grill-ul, doar niste friptura de pui am facut la el dar a iesit super buna. intre timp mi-am luat aragaz cu rotisor.
de gatit, cum spuneau si fetele, se gateste repede, repede. se gasesc carti cu retete pt. microunde unde sunt trecute cantitati si timpii necesari (orientativ, bineinteles). mie imi plac in mod deosebit legumele facute cu el: isi pastreaza culoarea naturala, se fac f repede si sunt sanatoase, pui doar un pic de apa, restul iese din legume.
vara e o mana cereasca


Kati +Krisztina(28.07.2003)+ Robert (19.08.2006)
poze krisztina
poze robi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

multumesc fetelor pt.raspunsurile voastre!am sa merg in magazin sa vad ce au

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ache spune:

bun la casa omului ...si eu stiam ca daca gatitul clasic distuge 40% din calitatea mancarii, microundele cam 80%
dar mai nou am auzit ca au descoperit contrariul, cica e mai sanatos la microunde... oricum nu m-as lipsi de el
aime, cum faci popcornul ma microunde? ca vreau si eu!

anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

bun, bun la casa omului.Eu una incalzesc mai mult la el sau dezghet.Desi mi-am luat si carte cu manaruri la micro cand eram in ro, nu cred ca am facut vreodata.Sau poate odata la inceputurile mele in bucatarie.Prima data am avut un Panasonic, simplut,dar a tb sa-l schimb ca m-a pus achiuta sa fac paine in el si s-a cam facut scrum si din alba devenit crem.Urmatorul a fost un Samsung,nici asta nu avea cine stie ce functii, ca deh v-am spus eu folosesc mai mult la inacalzit,nu mai stau sa murdaresc oale extra ca sa incalzesc mancare, noi fiind doar 2,doar nu inclzesc toata oala cu ciorba.
Acum am unul cu gril,dar am fol grillul doar odata cand am facut bezele.Pe asta desi il am de 2 ani nici pana acum nu l-am studiat in profunzime,chiar maine daca nu uit imi iau carticica si vad ce mai face.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Eu zic ca e indispensabil -eu nu as putea fara. Grilul nu il folosesc, dar microundele toata ziua. La Petra cand ii incalzesc laptele, snitzele, si multe alte mancaruri care nu se pot incalzi....Si nu se murdaresc alte oale, ci pun direct mancarea in farfurii si le incalzesc asa.

Codruta & Petra Alexandra

asa crestem noi

Mergi la inceput