Prajituri si torturi (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabrielle74 spune:

veronica mi se par greu de facut .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Hilde, ma uit la pozele tale si ma minunez cit de repede progresezi in ale ornatului. Bravo, se vede ca ai talent si nu in ultimul rind, rabdare. Sincer, admir persoanele capabile de asa ceva, pentru ca trebuie sa ai o pasiune adevarata, ca sa poti crea asa frumuseti. Bravo!

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Balbina, multumesc frumos. Ma bucur sincer ca mi-ai scris. Si as vrea sa ne scrie indiferent de topic ...sa invatam, sa experimenta si uite asa progresam.
Toate avem de invatat si daca ne place asta e si mai bine. Retetele trebuie incercate si uite eu am descoperit ca-mi place...si ma linistesc cand fac flori sau prajituri. Incontinuare am de invatat.

Gabi, . Incearca ...si mie mi s-a parut greu si primele ture de pasta m-am enervat de am crezut ca mor...dar n-am abandonat si am reusit pana la urma.

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:


Prajitura care se separa(un fel de cremsnit)- reteta de pe culinar

Ingrediente:

8 oua
1 litru lapte dulce rece
250 g unt sau margarina
300 g zahar tos
10 linguri faina
50 g zahar vanilat

Mod de preparare:

Untul impreuna cu zaharul si 5 linguri de lapte se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce compozitia s-a racit, adaugi galbenusele frecate, faina si laptele, amestecand continuu.
La compozitie se mai adauga albusele batute spuma cu un praf de sare. Cand se incorporeaza albusele batute spuma, tot cu lingura de lemn e bine sa se amestece si numa ' de sus in jos, ca sa fie ca "o spuma".
Toata compozitia se pune in tava tapetata (cu ulei si faina). Se coace la foc potrivit cam 45 minute. Aprox. cu 5 minute inainte de finish se da focul tare (ptr. rumenire). Imediat ce se scoate din cuptor se pudreaza cu zahar. Se serveste numai dupa racire.


POZA AICI

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Sambata am avut musafiri sa am facut urmatoarele:
Cornulete cu rahat, cu gem
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415269424/5

Un tort cu capsuni si frisca
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415261137/4

Si cornulete cu bakon si cascaval
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415278890/2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Si luni seara, pentru ca am avut niste urda, am facut asa ceva.:
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415261427/0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Criss, m-ai inebubit cu bunatatile care le-ai facut. Sa pui si sectiune la tort ca atunci cand o sa pun toate retetele tale cu poza sa fie si sectiune la tortul ala apetisant, ca stiu ca ai, sau ma insel?(am vazut pe culinar). Arata foarte bine. Felicitari! Cred ca familia ta a savurat din plin si se bucura cu au asa o gospodina desavarsita.

Sa pui si retetele la toate pozele

de-ale gurii


Stefan Peter(1 an si 7 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:
Originally posted by Hildegard

Criss, m-ai inebubit cu bunatatile care le-ai facut. Sa pui si sectiune la tort ca atunci cand o sa pun toate retetele tale cu poza sa fie si sectiune la tortul ala apetisant, ca stiu ca ai, sau ma insel?(am vazut pe culinar). Arata foarte bine. Felicitari! Cred ca familia ta a savurat din plin si se bucura cu au asa o gospodina desavarsita.

Sa pui si retetele la toate pozele

de-ale gurii

Stefan Peter(1 an si 7 luni)





Merci Hildegard, am sa pun si reteta si sectiunea de la tort. De fapt e mai mult un fel de tarta, nu are crema.
Deci se face un blat, eu l-am facut din 6 oua, 6 linguri apa rece, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt Dr.Oetker, 1 plic zahar vanilat.
Se coace blatul,cand s-a racit se taie deasupra un capac destul de subtire, cam 1 cm. Se scoare miezul, lasand doar marginile tot de 1 cm. 1 kg capsuni se curata, se pune zahara deasupra si se lasa sa stea cel putin o jumatate de ora, pana lasa si zeama.Eu am pus si niste cirese pentru ca nu le mancase nimeni si n-am vrut sa le las sa se strice. Apoi se amesteca cu miezul blatului si se umple blatul. De pune deasupra capacul si se acopera cu frisca. Eu am folosit o cutie de frisca de 175 ml, dar mergeau doua, data viitoare asa am sa fac.
Sectiunea
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804416705758/1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Cornuletele cu rahat sau cu gem

Pentru aluat: 500 g faina, o margarina(250g), 1 ou, 4-5 linguri zahar, 25 g drojdie, 100ml lapte, 2 linguri ulei, vanilie.
Se face aluatul la fel ca cel de mai sus, se taie triunghiuri, se umplu cu gem cava mai tare care sa nu curga, eu am pus de prune, sau rahat pt. ca ii place copilului.
Se pudreaza cu zahar vanilat. Cam atat ar fi.

http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415269424/5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Cornulete cu bakon si cascaval.

Reteta aceasta am mai postat-o undeva dar nu mai stiu unde, asa ca o mai pun odata.
Pentru aluat: 600g faina, 1 margarina Unirea (se poate si altceva, dar eu pe asta o folosesc), 1 ou intreg si 1 galbenus, 1 lingurita sare, 1 1/2 cub drojdie, 150ml lapte.
Drojdia se pune in lapte cald si se lasa sa se umfle, apoi se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, si se lasa sa creasca aproximatim o jumatate de ora.

Umplutura: 250g bacon sau kaizer taiat marunt amestecat cu cascaval ras.
Se intinde aluatul, se taie triunghiuri sau patratele, cum va este mai usor, se pune pe mijloc umplutura se lipesc capetele astfel incat sa nu iasa compozitia, se ung deasupra cu ou batut si se presara cascaval. Se coc la foc mic aproximativ 25 min. (cuptorul trebuie incins in prealabil).
http://new.photos.yahoo.com/br_cristina30/photo/294928804415278890/4

Mergi la inceput