Hernie disc L5-S1

Hernie disc L5-S1 | Autor: crisbog98

Link direct la acest mesaj

In urma IRM coloana lombara, sotul meu a fost diagnosticat cu protruzie disc L4-L5 si hernie disc L5-S1 cu conflict radicular bilateral. Dr. de aici de la Galati a zis ca trebuie operat dar ca nu e urgent, pt ca inca nu i-a amortit piciorul si oricum durerile au scazut in intensitate in urma tratamentului (i-a dat medical 3 sapt.)Am facut o programare si la Bucuresti, la Bagdasar, la prof Exergian, pt a avea si o alta parere. Ce ma sfatuiti? Ati trecut prin asa ceva? Mi-e o frica de mor, cand ma gandesc la operatie...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Pana la urma tot la operatie se va ajunge, dar cum bine ti-a spus medicul nu e urgenta. Interventia chirurgicala nu e mare, riscurile sunt mici, anestezia care se face e de scurta durata sau chiar rahi, deci nu are de ce sa-ti fie frica. alegeti momentul potrivit pt operatie, vb cu un neurochirurg si...multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Acest gen de operatie nu e foarte complicata, nu trebuie sa te sperii. Am fost in Clinica de Neurochirurgie din Tg. Mures si am vazut mai multe persoana tinere, de aprox. 30 de ani, operate ptr hernie de disc, si totul era OK. Aveti grija ca medicul la care mergeti sa aiba referinte bune si nu fiti speriati :-) e ceva minor pe langa celelalte cazuri de la neurochirurgie !

Mult succes.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbog98 spune:

Multumesc mult pentru incurajari si informatii...m-am mai obisnuit cu ideea si sper sa ajungem cu bine la Bucuresti pe 2 mai. Ceea ce ma ingrijoreaza e faptul ca , de ieri a inceput sa aiba dureri, nu foarte mari, suportabile, insa ma rog sa nu ii creasca in intensitate si sa fim nevoiti sa ajungem la spital, aici in Galati, ca astia il opereaza daca e in criza, si nu prea am incredere in serviciile medicale de aici...
Va multumesc si va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisbog98 spune:

Mai am o rugaminte...imi puteti recomanda un neurochirurg bun in Iasi? Am inteles ca si acolo sunt specialisti buni si sincer eu as prefera Iasiul pt ca am si unde sa stau si pe cine sa ma bazez acolo, pe cand la Bucuresti as fi singura-singurica...astept cu nerabdare sa imi recomandati pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axxa spune:

Intamplator, mama mea a fost diagnosticata exact cu aceeasi problema: hernie de disc L5-S1, protruzie, scolioza, avea dureri foarte mari de picior si spate, de cativa ani, doctorii (nenumarati) ii spusesera tot asa, ca nu e urgenta..insa durerile, amortelile au determinat-o sa decida sa se opereze. Am internat-o la Iasi, la Sf. Treime, e drept, nu oricum, ci cu buzunarul bine pregatit, si i s-au facut absolut toate investigatiile, de unde a rezultat ca e ok daca se opereaza, si ca numai in urma operatiei se va simti mai bine. A fost operata de prof. dr. Hortensiu Aldea, seful clinicii de neurochirurgie, si operatia a decurs excelent, s-a ridicat din pat chiar de a doua zi, a fost externata dupa 5 zile, iar acum, la o luna dupa interventie se simte deja mai bine. Ceea ce vroiam sa spun insa e ca personalul de acolo s-a ocupat de ea extraordinar de bine, inclusiv asistentele, care au fost foarte atente, dr. Aldea la fel, asistentul lui, doctorul Eva, etc...deci daca vrei un sfat, parerea mea e ca Iasiul este o optiune buna, dr. este extraordinar, si conditiile sunt bune...pentru mai multe amanunte, daca te intereseaza investigatiile facute, costuri, tehnica operatiei, eventual persoane de contact, da-mi un pm. Ii doresc sotului tau multa, multa sanatate!
aaa, uitasem..dr. Aldea i-a zis ca a fost o mare greseaza amanarea operatie pe motiv ca nu era urgenta, pentru ca totul s-a complicat..deci sfatul meu e sa nu amanati..

Mergi la inceput