Toate forumurile Desprecopii.com: liste de discutii  Cabinetul Psi - consultatii de psihologie

doctor psihiatru

Citeste acest subiect pe forumul nou apasand aici
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 3

daniella4
daniella4


 Romania
Ploiesti

3817 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite daniella4 un Mesaj Privat  Reply with Quote

doctor psihiatru

Ne apropiem de 2 ani jumatate si nu vrem sa vorbim, am mai scris despre acest subiect. Cred ca e timpul pentru inca un control psihiatric, mai ales ca piciul merge si la un centru de recuperare si, la evaluarea psihologica de acolo ni s-a spus ca nu i-ar scrica ceva medicatie.

Am citit cred despre toate subiectele asemanatoare de pe forum, iar parerile sunt destul de impartite: unii o lauda pe d-na Dobrescu, unii din contra, si nu numai despre dansa sunt zvonuri contrarii.

Pentru inceput stiti cumva vreun psihiatru bun in Ploiesti? Va multumesc

Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
      (0 aproba) (0 dezaproba) |
FlorentinaE
FlorentinaE


 Romania, Braila
241 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite FlorentinaE un Mesaj Privat  Reply with Quote
Multa, multa logopedie.
Cu baietelul am mers un an de zile de 4-5 ori pe saptamana,la logoped si nu a scos un cuvant.Nu spun ca nu era logopedul bun,cred ca nu era copilul pregatit.Perseverenta...

FlorentinaE
Mergi la inceput
MissParker
MissParker

Donator pentru SaraDonator pentru diana
 Germany, Hanau
3400 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite MissParker un Mesaj Privat  Reply with Quote
Chiar crezi ca medicatia va fi un impuls sanatos pentru copilul tau ca sa vorbeasca???

Cat de bine comunicati voi, parintii, cu el? Cat de bine comunicati voi, parintii, intre voi in fata lui? Cat de luat in serios si acceptat se simte el in mediul unde traieste si cu oamenii cu care interactioneaza?

Nu vorbeste deloc sau nu vorbeste decat cu voi, cei apropiati?


Felicia
Poze cu noi si vacantele noastre

************************************************
Pentru a-ti cuceri libertatea nu trebuie sa ajungi in America, e suficient sa pleci din Spania.

Editat de - MissParker on 25/04/2007 13:58:11
Mergi la inceput
LindaZ
LindaZ


 Romania, bucurestiBUCURESTI
519 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui LindaZ  Trimite mesaj yahoo luiLindaZ Adauga semn de carte la raspuns Trimite LindaZ un Mesaj Privat  Reply with Quote
Eu nu sunt de acord cu medicatia psihiatrica administrata unui copil de 2 ani jumate pentru ca nu vorbeste. Stiu cazuri care au luat pastile pentru lucruri mult mai grave si .... parintii au regretat si inca mai regreta. Cautati un psiholog mai bun, care are experienta cu copiii si care sa lucreze in particular numai cu el si sa va consilieze in acelasi timp si pe voi ce sa faceti si cum sa-l abordati intre sedinte. Ia timp, dar merita. Din contra, medicatia mai mult strica !Mergi la inceput
Clover
Clover


 Romania
2425 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Clover un Mesaj Privat  Reply with Quote
2 ani jumate? Stiu o groaza de persoane care au inceput sa vorbeasca la 3 ani. Are si alte probleme?

Ideea de medicatie la varsta asta ma sperie. Se duce la gradinita? Cum se comporta acolo? Ce va costa sa mai asteptati o vreme si sa vedeti daca isi da drumul?

Keep the promises you make to yourself.
Mergi la inceput
daniella4
daniella4


 Romania, Ploiesti
3817 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite daniella4 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Florentina, logopedie nu facem pt ca piciul nu e interesat DELOC de vorbire, imitatia sunetelor etc. Nu cred ca un logoped il poate convinge macar sa stea locului darmite sa inceapa exercitii serioase.
Cei de la centrul la care mergem ne-au spus ca ei fac logopedie de la 3 ani, 3 ani si jumatate.
Voi la ce varsta ati inceput logopedia si cat timp ati facut, dupa cat timp au aparut rezultatele?

Felicia, mi-e greu sa dau un raspuns obiectiv in ceea ce priveste comunicarea dintre noi adultii si noi adultii si copil. Nu suntem persoane f comunicativw, e drept, dar de vorbit am vorbit amandoi (si eu si tata-su) destul de devreme.

Linda, si eu sunt destul de sceptica in ceea ce priveste medicatia...sugestia am primit-o de la un psiholog in urma unei evaluari. Pana la urma am ajuns la dr. Toma la care mai fusesem si in septembrie. Ne-a spus ca piciul a facut ceva progrese, dar i-a prescris Rispen, un medicament pt schizofrenie, intr-o doza fff mica ce-i drept. Si cred ca a facut-o pt ca in primul sfert de ora piciul a facut o adevarata criza de isterie, destul de urata, cum nu tin minte sa-l fi vazut vreodata. Circumstante atenuante are suficiente, nu a trecut nici o luna dupa un episod cu laringita, otita si amigdalita si internare in spital si injectii si e destul de circumspect cand ajunge prin cabinete.
Din pacate bb e hiperkinetic si e greu sa stea locului prea mult, banuiesc ca asta-i motivul pt care nu face achizitiile potrivit varstei, inclusiv vorbirea.


Clover, mintea il duce slava Domnului! Dar daca are sau nu probleme asta o poate spune un psihiatru mai bine decat mine. Mie mi se rupe inima cand in parc il aud cum se bucura si scoate doar un "iiiiii" si totusi nu exista interesul pt vorbire. Si intelege cam 90% din ceea ce-i spun, poate si mai mult dar neavand controlul unui raspuns verbal n-am o certitudine.


Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Mergi la inceput
Clover
Clover


 Romania
2425 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Clover un Mesaj Privat  Reply with Quote
Ma gandesc ca ati eliminat probleme fizice care sa il impiredice sa vorbeasca.

Eu zic sa nu ii dai medicamente. Criza aceea a fost probabil provocata de panica, carui copil ii place la doctor? Rabdare si timp si probabil intr-un an jumate o sa te toace cu cat va vorbi.

Keep the promises you make to yourself.
Mergi la inceput
LindaZ
LindaZ


 Romania, bucurestiBUCURESTI
519 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui LindaZ  Trimite mesaj yahoo luiLindaZ Adauga semn de carte la raspuns Trimite LindaZ un Mesaj Privat  Reply with Quote
Si eu sunt psiholog, iar sotul meu e medic psihiatru si mi-a spus la telefon ca nu se da la copii, asa ca am cautat mai multe informatii pe internet si uite ce am gasit despre Rispen si asta pe site-ul firmei producatoare, Zentiva, adica acolo unde au cel mai mare interes sa isi faca reclama !!!
Si mie mi s-a spus in Iasi ca fetita mea de 4 luni trebuie operata pe creier ca are prea mult lichid cefalorahidian si o sa poarte aproape toata viata un furtunas pe sub piele pana in stomac care mai si trebuie lungit din cand in cand pe masura ce creste ... era sa ii cred si sa imi bag copilul in operatie fiindca asa a zis un medic???? Am plecat la cel mai bun specialist de care am auzit si care se afla la Targu Mures si bineinteles ca n-a fost vorba de asa ceva ... acum am o fetita sanatoasa si supersmecheroaica de 2 ani si 10 luni !
Deci, aveti grija si voi !

INDICATII TERAPEUTICE

Rispen este indicat pentru tratamentul unei categorii largi de tipuri de schizofrenie, incluzând un prim episod de psihoze, exacerbarea acuta a schizofreniei, schizofrenia cronica, precum si alte stari psihotice cu predominante simptome pozitive (de exemplu, halucinatii, iluzii, tulburari de gândire, ostilitate, suspiciune) si/sau simptome negative (de exemplu, aplatizare afectiva, esec în plan emotional si în cel al relatiilor sociale, tulburari de vorbire). Rispen atenueaza simptomele corelate cu afectivitatea (de exemplu, depresiile, sentimentul de vinovatie, anxietatea) asociate cu schizofrenia.
De asemenea, Rispen mentine o îmbunatatire eficace în timpul tratamentelor de lunga durata la pacientii care au raspuns initial la tratament.

În plus, Rispen este indicat pentru tratamentul de întretinere al tulburarilor de comportament grave, la pacientii cu dementa la care apar predominant urmatoarele simptome: agresivitate (agresiuni verbale, violenta fizica), tulburari de activitate (agitatie, dromomanie) sau simptome psihotice daca aceste simptome conduc la marginalizarea pacientului, la invaliditate, la pericol potential pentru mediul înconjurator, la autoagresivitate si, în acelasi timp, nu pot fi controlate prin intermediul procedurilor nefarmacologice.
De asemenea, Rispen este indicat ca terapie adjuvanta, atunci când se utilizeaza timostabilizatori pentru tratamentul episoadelor (acceselor) maniacale asociate bolii bipolare. Aceste episoade pot fi caracterizate prin simptome cum sunt dispozitie expansive sau iritabilitate, autoapreciere excesiva nevoie scazuta de somn, vorbire precipitata, fuga de idei, incapacitate de concentrare sau tulburari de rationament, incluzând tulburarile de comportament sau comportament agresiv.
În plus, Rispen este indicat pentru tratamentul tulburarilor de comportament si al altor tulburari de comportament disruptive la copii, adolescenti si persoane adulte cu functii intelectuale sub nivelul mediu sau la cei cu retard mintal atunci când comportamentul distructiv reprezinta un element esential (de exemplu, agresivitate, impulsivitate si autoagresivitate).

Nu exista suficienta experienta privind tratamentul tulburarilor de comportament la copii cu vârsta sub 5 ani si al schizofreniei la copii cu vârsta sub 15 ani, de aceea, medicamentul poate fi folosit la aceasta categorie de pacienti numai dupa evaluarea atenta a raportului beneficiu terapeutic/risc potential.

Copii
Nu se recomanda utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 5 ani cu tulburari de comportament si la copii cu cu vârsta sub 15 ani cu schizofrenie.

Editat de - LindaZ on 26/04/2007 20:05:45
Mergi la inceput
daniella4
daniella4


 Romania, Ploiesti
3817 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite daniella4 un Mesaj Privat  Reply with Quote
Clover, criza a fost provocata de panica sigur. Imediat ce am iesit a redevenit un kupil dulce si simpatic, asa cum e de regula. Dar dupa o distanta de cca 10 m de usa si cand i-a fost clar ca nu ne mai intoarcem...

Linda, am citit si eu prospectul de la Zinten. Doza prescrisa e de 1/4 pastiluta/seara deci cam 1/4mg.

Am scris in primul mesaj ca parerile pe care le-am citit despre anumite "nume" din neuropsihiatria infantila sunt atat de diverse si contratrii ca nu stiu ce sa mai cred. Banuiesc ca au fost scrise in functie de rezultatele pe care parintii respectivi le-au avut cu copiii lor.

Daca esti buna, intreaba-l pe sotul tau unde ne-am putea duce cu piciul, medicii intre ei se cam cunosc si cam stiu fiecare destul de multe unul despre celalalt.


Daniella si Alexis 18 nov 2004

"Da-mi Doamne puterea sa schimb ceea ce poate fi schimbat, taria sa accept ceea ce nu poate fi schimbat si intelepciunea sa fac diferenta"
Mergi la inceput
Elise
Elise


 Romania, Bucuresti
7268 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui Elise  Trimite mesaj yahoo luiElise Adauga semn de carte la raspuns Trimite Elise un Mesaj Privat  Reply with Quote
daniella4,

nu stiu in ce masura te ajuta informatia asta, dar barbatu-meu a vorbit la 3 ani si un pic - atunci a scos primele cuvinte, pina atunci nici "mama" sau "papa", nimic. Nici nu-i stiau vocea.
Si in decurs de citeva luni a inceput sa vb. BINE. Fara absolut nici o interventie.
Familia lui facea haz de necaz: "probabil pina atunci n-a avut nimic de spus!"

Dci... tu hotarasti cum e mai bine, e copilul tau, dar eu daca as fi in situatia asta nu cred ca mi-as indopa puiul cu medicamente, as mai astepta.

Elise & BBLisa
Mergi la inceput

columbiana

Donator desprecopii.comDonator desprecopii.comDonator Maria Rubi
 Burkina Faso (Upper Volta), lala land
5146 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite columbiana un Mesaj Privat  Reply with Quote

Daniella,

eu tot am spus-o si o repet peste tot pe forum (stii tu, ca patitul nu stie nimeni) : NU MEDICATIE!!!!!!! efectele secundare sunt ireversibile; intirzierile de vorbire se rezolva cu terapii comportamentale, logopedie, ortofonie, etc;
al meu a inceput la patru ani sa vorbeasca, in urma terapiei ABA, dar te rog sa ma crezi ca nici la 5 ani, sa nu fi scos nici un pis din gura n-as fi avut curajul sa incep tratament medicamentos cu el; as mai fi asteptat....


http://www.floriinro.ro/
Mergi la inceput
Pag. din 3 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com