GRADINITA?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

De la 1 mergem la o alta gradinita.
Speram sa-i mearga la fel de bine cum i-a mers la acesta din urma.



Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Paula, ce gradi ai gasit? Pe Daria am inscris-o tot la 218...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Pe Valea Oltului (s-au deschis 2)este una celebra(la capatul lui 168). Acum pe 1 se deschide cea din Dr Taberi, dar este un lant care au si scoala.....si sunt cateva in tot buc. Are un pachet foarte bogat, sunt mai organizati......acum avem pretentii mai mari si stim si noi ce sa cerem, cat.
Cel mai greu are sa-mi fie cu cel mic. Peste o saptamana incepe gradinita si el. I-am dat pe ambii in aceeasi gradi dar la grupe diferite, adica pt. varsta lor. Ii numar zilele ramase pana la "serviciul" lui. Sper sa se adapteze repede si sa pot merge si eu la munca linistita.
Iti spun pe mess cum se numesc.


Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Poze din prima zi de gradi pt. Paul.

http://www.flickr.com/photos/paula_tinta

Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doralina spune:

Dragi mamici, ia uitati aici....

Exista oameni adevarati...in Oradea...

Ar trebui sa le dam directoarelor de gradinite, educatoarelor sa citeasca




Copii pierduti, copii salvati

La Gradinita cu program prelungit nr. 20 s-au format doua grupe pentru copiii cu dizabilitati si exista conditii pentru formarea inca unei grupe.

Copiii beneficiaza in mod gratuit de transport, mancare si terapii specifice. Nu putine sunt cazurile in care aici s-au produs adevarate minuni. Parinti care nici nu puteau comunica cu propriii copii au avut, de la un moment dat, posibilitatea sa-i inscrie, in scoli speciale si chiar in invatamantul de masa.


La gradinita de pe strada Posada, nr. 3, vin peste 170 de copii si 11 dintre acestia prezinta diverse grade de handicap.

Cativa parinti au reusit sa-si depaseasca retinerile si i-au adus aici. "Un copil pentru care nu poti face nimic este cea mai mare povara pe care ti-o poate da Dumnezeu, dar ar fi o crima sa-l tii izolat, ca sa nu te faca de rusine. La gradinita noastra exista oameni specializati, care ii pot sprijini pe acesti copii sa ajunga la un anumit grad de autonomie personala", a spus directoarea Rodica Toda.

Institutia se mandreste cu recuperarea a peste o suta de copii cu retard grav, o parte dintre acestia fiind inscrisi in scoli speciale, iar sapte dintre ei ajungand chiar in invatamantul de masa.

Microbuzul din dotare ii poate aduce pe copii din oricare colt al orasului, rezolvand problema delicata a amplasarii periferice a gradinitei. Parinti obligati sa renunte la serviciu si la orice alta activitate sociala pot acum sa se reintegreze profesional, pentru ca microbuzul ii aduce pe copii acasa abia dupa ora 16:00.


Cristi e un copil de cinci ani, care a fost abandonat de mama inainte de a implini un an. Cand a ajuns aici nu putea sa umble si nu stia sa vorbeasca. Profesorii au pus mana de la mana si i-au cumparat haine. Un control medical a relevat faptul ca era perfect sanatos si, supus unor terapii specifice, a fost recuperat integral.


Flavius este o alta "reusita" a colectivului profesoral. Prezenta elemente de autism si o doza crescuta de agresivitate. In decurs de numai o luna a renuntat sa imparta palme si sa-si stranga colegii de gat. A fost cooptat pentru serbarea de Craciun si a impresionat pe toata lumea. In prezent este recuperat in proportie de 90% si invata intr-o clasa de copii normali la Liceul "Lucian Blaga".


Nu in toate cazurile este usor. Uneori lucrurile dau impresia ca patineaza si nu vor avea nicio finalizare.

Rodica Toda isi mobilizeza subalternii spunand: "Daca reusim sa invatam o fetita sa stea in fund in patru luni, e o performanta similara cu cea a unui profesor care pregateste un copil olimpic. In 25 de ani petrecuti in invatamantul de masa nu am avut atatea satisfactii ca in acesti cativa ani petrecuti alaturi de copiii cu dizabilitati. E o adevarata minune sa-i poti inapoia familiilor in doi-trei ani si ei sa nu mai constituie povara".

Patrick Belling, fondatorul Fundatiei "WZW Belgia", s-a implicat activ in destinele acestor copii, oferind un sprijin material si logistic deosebit.

Gradinita are in momentul de fata cabinete noi de logopedie si kinetoterapie, o sala de gimnastica si un loc pentru relaxare prin meloterapie.

Prin Programul "Cato", se aprofundeaza comunicarea intr-un limbaj apropiat de cel al surdomutilor. Copiii se fac intelesi mult mai usor in fata cadrelor didactice si a parintilor, care la randul lor stapanesc acest limbaj.
Tot de la partea belgiana a fost adoptata si terapia Sherborn, care reda increderea copilului in adult, printr-un ritual care presupune contactul "piele pe piele", pe fondul unei muzici linistitoare.
Grupa Fluturasilor este alcatuita din cinci copii cu handicap sever si cam tot atatia profesori se ocupa de ei. Educatoarele Gabriela Chirilov si Ioana Giurca, kinetoterapeutul Anca Ticarat si psihopedagogul Herman Szabolcs incearca sa-i smulga pe acesti copii din bezna la care par a fi condamnati.

In afara celor opt ore petrecute in echipa, inca opt ore pe saptamana sunt rezervate terapiei individuale, care urmeaza programe personalizate.

Directoarea gradinitei atrage atentia asupra faptului ca mutarea copiilor in grija asistentilor maternali nu este cea mai buna solutie, mai ales daca locuintele se afla la mare distanta de centrele specializate. "Recuperarea copiilor este conditionata de interventia timpurie a specialistilor, iar daca terapia inceteaza, exista posibilitatea sa se piarda tot ce s-a realizat. Daca parintii ar fi constienti de beneficiile pe care le pot obtine aducandu-si copiii aici, cu siguranta n-am avea locuri suficiente", a spus ea.

Marti 06.02.2007 (Realitatea Bihoreana)
http://realitateabihoreana.ro/content.php?c=articole&id_categorie=6&articol_id=1606&p=70

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Mereu provincia este cu un pas inaintea noastra.
Felicictari si ma bucur pt. acei copii.
Alexa merge bine unde este si nu mai vreau sa ma umilesc pe la direcoare de gradi de stat. Se cred ....si te trateaza....
Nu mai vreau sa-mi amintec cum te trateaza si cat de umil trebuie sa le ceri sa-ti accepte copilul.
Sunt foarte fericita unde sunt copii mei. Ma costa cam mult, simtim si vom simti si mai mult dar avem si rezultate pe masura.





Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zetapompilia spune:

buna,
si eu vreau sa va anunt ca suntem pe ultima suta de metri in ceea ce priveste grupa de autisti, dar bineinteles ca aici nu suntem noi pionii principali, ci reninco si uniceful.
Noi avem doar grupul tinta. Sunt bucuroasa ca in sfirsit inca 6 copii vor fi integrati. Si cea de a doua bucurie este legata de noul cabinet de pshihopedagogie pe care il vom termina in citeva zile (renovat, mobilat si dotat cu materiale didactice).
www.noiorizonturi.cabanova.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna!

Caut o gradinita in Iasi care sa primeasca un baietel de aproape 4 ani cu autism. Este vorba de nepotelul meu, Rares. Face terapie de ceva vreme, dar inca nu vorbeste. Asa, in urma terapiei, si-a mai dat drumul, comunica intr-o oarecare masura, dar numai cand vrea si cu cine vrea. Ar vrea parintii lui sa-l inscrie la gradinita dar sunt cam dezorientati, nu stiu ce gradinita sa aleaga, ar trebui sa i se acorde o atentie deosebita lui, fiind cu dizabilitati. Poate mai este cineva din Iasi care a trecut prin asta.
Multumesc!

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

http://www.shutterfly.com/view/pictures.jsp
http://community.webshots.com/user/ellinia_c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Am eu o prietena care a dat baiatul la o gradi privata.
Daca vrei mai multe te pun in contact cu ea si vorbiti pe e-mail. Ea sta in Copou.
Vorbim pe privat!




Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Nu vreau sa fac reclama unei institutii dar vreau sa va spun si voua cat de mult imi ofera aceasta gradi fata de cea veche.
Are zilnic 4 ore optionale cu 4 profesori. Ce ma surprinde deja le-a bagat a 2 limba straina dar numai de 2 ori pe sapt. Face modelaj in lut, desen, balet, dans modern, aerobic, pictura, muzica, carate, ......nu-mi vine a crede ca in aceiasi bani cealalta nu-mi oferea nimic inafara de programul unei gradi de stat. De fapt, nici ofera toate... Se gandesc doar la profitul lor....si la copii doar unele se mai gandesc sa si ofere ceva.
Sa deschideti bine ochii, sa intrebati tot ce va trece prin cap si sa renunati daca vedeti ca nu este cum ati vrea voi.






Paula & Alexa(13.12.2003) & Paul(03.01.2006)

Mergi la inceput