nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el?

nu vorbeste la 3 ani,ce sa fac cu el? | Autor: kiwwy

Link direct la acest mesaj

Credeti-ma ca am ajuns la disperare.
Copilul meu ,va face luna viitoare 3 ani,dar nu vorbeste!.as vrea sa il duc la gradinita de maine,sa il evalueze,daca va putea merge din toamna...dar mi-e frica,poate ca nu il va lua..poate nu se va incadra
Copilul nu sta cu nimeni necunoscut,deci va trebui sa stau acolo cu el pana se va acomoda...voi merge zilnic,timp de cateva saptamani pentru 2-3 ore.
Gradinita este step by step,deci nu va dormi acolo,grupele de copii sunt amestecate.
El intelege tot ce ii spui,si daca vrea la baie te ia de mana si te duce acolo,la olita,dar la gradi cum va face?acolo nu au decat wc. el e ingrozit de wc...mai bine se abtine decat sa faca in wc.
nu cred ca il va lasa pe olita lui sa stea acolo.
Va rog sa imi spuneti,dragi mamici,voi ati avut asemenea experiente cu copiii vostri care nu vorbeau?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Cezara,
fi`mea de 2 ani juma` nu vorbeste decat cand vrea ea. Si nici atunci bine sau cursiv. Dar, cand vede vreo persoana necunoscuta, nu smulgi din ea nici un cuvintel micut, simplu, macar un "aaa". Nimic. Sta si juma` de ora uitandu se fix la cineva fara sa clipesca, fara sa scoata o vorba.
Eu am inscris o la gradi nr 17, program normal, pt la toamna. Ink avem pampers, dar nimeni nu m a chemat la vreo evaluare ... oricum sunt optimista si pt toamna scapam de pampers si vorbim cursiv
Unde e gradi "step-by-step" ? Ca si noi s`tem din Oradea


Daria & www.webshots.com/user/giulia16" target="_blank">GIULIA_(2004_08_16)
Ekipa albastra: Crystina - Mephala - Khristin - Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Cezara, intre copii are mari sanse sa-si dea drumul la vorba si cu atat mai mult nu vad in faptul ca inca nu vorbeste un motiv sa nu ti-l primeasca la gradinita. Daca ti se pare ceva suspect mergi la logoped si gata. Cu WC-ul ai destul timp sa-l inveti pana in toamna, pana atunci mai creste si poate o sa-l accepte. La Robert la gradinita au WC-uri mici, de copii, si el a fost incantat ca a gasit ceva pe masura lui.
Cand a inceput el gradinita romana o vorbea si inca bine, numai ca acolo n-avea ce face cu ea, ii trebuia germana. L-am ajutat si eu s-o invete si in timp nici n-a mai fost nevoie sa-l invat, venea de acolo cu o multime de cuvinte noi, expresii, deci l-a ajutat foarte mult ca s-a vorbit cu el si ca i-a auzit pe alti copii vorbind.
Sa stii ca noi am avut un mic insucces cu gradinita, adica nu ne-a mers din prima. La 3 ani nu l-am putut convinge sa ramana acolo fara mine, desi stateam si eu o jumatate de ora la inceput. A doua incercare a fost la 3 ani si vreo 4 luni si am reusit sa-l las acolo singur, fara sa planga sa ma intorc sa-l iau. Ideal ar fi sa-l lasi cu obiectul de care s-a atasat cel mai mult, o jucarie de plus sau altceva, n-are cum sa piarda lucrul acela in gradinita si ii da si siguranta, confort sufletesc pe durata lipsei tale.
Nu in ultimul rand va trebui sa discuti cu educatoare si sa vezi in ce masura sunt ele dispuse sa-i aca acomodarea cat mai usoara.
Mult succes!

Cristina

BEST OF ROBERT
Cresc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Cezara, a mea abia acum si-a dat drumul la vorbit la aproape 5 ani.
Educatoarele erau deja disperate, de ce nu vorbeste cu ele. Cu copiii mai schimba cate o vorba. In rest abia acum incepe sa-si dea drumul in general la vorbarie, pana acum comunica doar strictul necesar Mai degraba imi recita toate dialogurile dintr-un film vazut de ea decat sa-mi spuna o fraza intreaga doar din proprie initiativa.
La ce gradi o duci?

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Ca sa faca la WC
- poti sa pui dezinfectant albastru (ratusca)in apa din bazin - copii sunt fascinati de asta. O lasi sa traga apa singura.
- unor copii le e frica ca ar putea cadea in toaleta si ar putea fi trasi cu vartejul de apa. Explica-i ca asa ceva nu este posibil, pentru ca prin gaura de la toaleta nu incape nici macar o papusica mica de tot. Repeta povestea asta de mai multe ori, pana cand esti sigura ca a priceput, chiar daca la inceput te ignora.
- cumpara un colacel mic si dragut si un scaunel special pentru picioare. Unii copii este posibil sa nu se simta in siguranta daca stau la toaleta cu picioarele in aer.
- in spatele vasului de WC se pot ascunde carticele cu poze pe care copilul sa nu aiba voie sa se uite decat daca merge la WC.
- spune-i ca trebuie sa dati olita unui bebe mic, pentru ca ea a crescut mare si copiii mari merg la WC.

Am citit cele de mai sus in mai multe locuri (inclusiv pe net) acum 3-4 ani. M-am crucit cate dispozitive comercializeaza mai ales americanii ca sa determini copilul sa mearga la WC (pana si jucarii speciale, de pus in WC, care plutesc si pot fi nimerite de baietei cand urineaza - ceva gen trasul la tinta)...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

draga kiwwi,ai fost cu pustiul la un specialist(ma refer la dc neuropsihiatru infantil)s-ar putea ca pustiul tau sa fie mai puturossau ar putea avea o problema!mergi la postarea mea,tot aici la cbinetul psi,la "a dat cineva risatarun...?"si vei citi mai multe acolo,de fapt baietelul meu avea si inca mai are probleme ca ale baietelului tau...citeste si mai spune-mi ce crezi...pupici tie is pustiului

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela77O spune:

acasa mihaita de exemplu,nu tine pampers,face la wc sau olita,dar la gradi punem pampers...e mai scump,dar asta este....

mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

si noi am fost vreo jumatate de an cu pampers la gradi, si inca un an cu pampers in pat, la somnul de amiaza. A fost o.k. Sunt gradinite in Oradea care nu refuza copiii cu pampersi.

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiwwy spune:

dragele mele,am mers cu copilul la psiholog,mergem de 3 ori pe saptamana ,de un an,m-a asigurat ca fiul meu are doar o intarziere de vorbire,si ca isi va da drumul,logopedul spune ca este vorba de un blocaj la el.Sa aibe legatura cu faptul ca l-am operat ?din cauza asta sa aibe intarzierea de vorbire?(a avut polidactilie,,un deget in plus la ambele manute).

Ma tot gandesc cate probleme are copilasul meu:s-a nascut cu 6 degete,l-am operat la manute,urmeaza sa il operam la picioruse,este suspect de psoriazis sau dermatita atopica(asta am aflat azi de la dermatologul ce il vede periodic),nu vorbeste,raceste foarte des...e asa de greu,incat azi simt ca nu mai rezist

La gradinita step by step m-am gandit sa il dau pentru ca mi se pare mai avantajos,si la scoala tot la step by step va merge acolo unde merge si fratele sau si sunt foarte multumita,e programul pana la ora 12,nu se culca acolo.
Pentru oradence:
Sunt doua gradinite:una pe strada Moscovei(in spatele teatrului) si una la scoala greco-catolica,in spatele ei,langa librarie,unde a fost biblioteca judeteana).
Gabi,tu nu te-ai temut pentru fata ta?care a fost motivul pt. care a vorbit asa tarziu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

Kiwwi draga, poate are alalie verbala. are fi-mea o forma usoara. ma rog, a cam avut. asta se manifesta la copiii cu un intelect normal, care inteleg, sunt atenti, deci se comporta normal dar nu vorbesc.

la noi se manifesta asa. cand era mai mica, spunea cuvantul pe silabe , dar intreg ii iesea altceva. acum, cand vorbeste normal pt varsta ei(adica e pe medie, nici perfect, nici rau) nu poate spune o insiruire de cuvinte, de exemplu o propozitie sau o poezie. caz concret, stie cel putin 10 poezii si absolut orice cantecel de pe minimax, cutiutza muzicala,reclame, insa nu le poate reproduce. stie 8 strofe din luceafarul, in sensul ca daca recit eu si ma opresc brusc oriune, spune urmatoarele doua-trei cuvinte si atat.iar eu cateva, ma opresc,continua.intelegi ce inseamna alalia asta? un fel de disfazie , lipseste continuitatea.

la logoped nu e cazul, e destul de mica, si facem noi exercitii din astea acasa. oricum in doua trei luni, fie spontan, fie ca am mai lucrat cu ea, si-a dat drumul la vorba. adik e in stare sa poarte o conversatie la telefon.simpla evident.

ALEXIA,02.mai.2004
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Kiwwy draga, eu sunt exemplul cel mai bun. Am inceput sa vorbesc la fel la 3 ani, intelegeam absolut tot, ca si copilasul tau.M-a dus mama la un doctor batrin care i-a spus sa stea linistita (si bucuroasa) ca atunci cind imi voi da drumul la vorbire nu o sa ma mai opresc.
Si asa a fost,odata ce am inceput se rugau de mine sa mai tac.

Dana si gemenii

Mergi la inceput