Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV

Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt IV | Autor: Lala_D

Link direct la acest mesaj



O varianta de listuta a micilor nostri bobocei



Ana (biluta28)-- Scoala gen. nr 22 .Bucuresti

Ana (madishor) - Scoala Eugene Coste (Calgary)

Ana (amai) - Scoala generala nr 97

(april)
Andreea ( amcris ) - Liceul Stefan Odoblejea Bucuresti

Andreea ( taedi) - Brasov

Antonia (oanagabriela) - College Marie de France (Montreal)

Alexandra (mitzisor)

BIANCA - Elena (helbi) - Martin- Buber Schule, Frankfurt, Germania

Bianca (Laura T) - Scoala "Elena Doamna" Ploiesti

Georgiana(camelia72)- Craiova

Ioana (catusha) - Scoala Europeana din Bucuresti

Laura (liliana csaki)- Scoala gen. nr. 11.

Lia (ocu )- - Scoala gen. nr 79 Bucuresti

Melisa (alina71) - Bucuresti

Miruna (zana) - Romania

Oana (CristinaT) - Bucuresti

Sanziana (Cristina)







Andrei (simonasirbu)- - Scoala gen nr 59 Bucuresti

Andrei Roberto (annitha_cl)-- Scoala Gen. Nr. 32-Bucuresti

Andrei (Andruska )- scoala generala nr 197 in clasa IA, Bucuresti

Adrian (cortez)-Scoala Generala nr. 193

Bogdan (Lala_D)- - Scoala gen nr 88 " Mihai Viteazul" Bucuresti (stangaci)

Bogdan (fannna2003)

Cristian ( mercedes) - Scoala gen. 16 Oradea

Darian Valeriu (alba)- Amerikanische Schule in Bremerhaven (stangaci )

David (mimitete)- clasa I , Academie Michele-Provost , Montreal.

Gabi (squrriel) - clasa I C, Scoala generala nr. 51 , Bucuresti

Matei (wesel) - clasa 1A la Scoala Europeana.

Mihai (Rodica ) - cl I B scoala gen nr 114, Principesa Margareta

Mihnea (veras) - Scoala Generala nr. 193, clasa I B,

Radu (mamimo)- - Scoala gen nr 79 Bucuresti

Raul ( Kitty) - Scoala nr. 10 , Tirgu Mures

Sebi (Alma2006)- - Scoala gen. nr 88 " Mihai Viteazul" Bucuresti

Victor (cge)- Scoala Gen. nr. 49 Bucuresti










Mult succes la scoala boboceilor nostrii, sa fie sanatosi si sa invete cu placere



Iata-ne ajunsi si la partea a patra a subiectului nostru

Dragi parinti asteptam aici cu nerabdare impresiile voastre despre viata de scolari de clasa I a piticilor vostrii.
Mult succes la scoala si spor la scris


Prima parte cu emotiile parintilor
aici


Partea a II a aici


Partea a III a aici




O zi excelenta tuturor !
Lala.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fetelor, va multumesc pentru raspuns.
April, si eu cred ca invatatoarea voastra are un stil... nepedagogic. Eu cred ca ar trebui sa-i trateze pe copii ca si cum nu stiu sa citeasca - de ce se asteapta sa stie deja de acasa toate astea?
Aici exista si anul pregatitor obligatoriu, deci practic in clasa intii copiii sint in al doilea an de scoala.
Pentru Alexandru e primul an. Anul trecut a fost la gradi in Romania (mare greseala, zic acum) si era complet in urma. Eu nu am stat dupa el sa invete sa citeasca (stia doar cite un cuvint, poate vreo propozitie simpla). Totusi am fost uimita ca odata ce a inceput clasa intii a invatat foarte repede sa citeasca si sa scrie.
E drept ca se pune mare accent pe partea asta si mi se pare mie ca prea putin la mate. Cel putin in clasa intii.
El nu primeste decit rar tema obligatorie. Avem un fel de jurnal in care notam cartile citite. E pe zile, se scrie titlul si timpul (cite minute a citit). Se asteapta ca fiecare copil sa citeasca minim 100 de minute pe saptamina. In fiecar luni duce la scoala acest caiet. Apoi aduce cite doua carticele, pe care le inapoiaza in saptamina urmatoare.
Saptaminal (tot lunea) primeste o lista cu 14-16 cuvinte pe care sa le pregateasca pentru testul de vineri. Noi le repetam zilnic. De la o vreme incoace le da la sfirsitul testului sa scrie si doua propozitii.
Nu toti copiii primesc aceleasi cuvinte. Invatatoarea le da lunea un test cu cuvintele noi. Copiii care nu au greseli primesc o lista cu cuvinte mai grele. Cei care au greseli primesc cuvintele respective pentru saptamina aia.
Aici scriu doar cu litere de tipar. La scolile private ii mai invata caligrafie, dar nu cred ca se pune mare accent pe asta.
La matematica am primit acasa o culegere. Nu trebuie s-o ducem inapoi la scoala, e la latitudinea noastra cit si daca folosim cartea asta. Noi facem zilnic, dar nu mult.
Invata si chestii de igiena, stiinte sociale, stiinta. Au avut chestii diverse: de la cum functioneaza o scoala (fiecare de acolo ce functie indeplineste), apoi un oras, statul, tara. Despre oameni de stiinta, tot felul de inventatori si cu ocazia asta au vorbit despre descoperirile lor si cum functioneaza. Recent a invatat despre magneti si a adus acasa o trusa sa facem experimente. Altadata i-a invatat despre alimentatie, cum sa se spele corect pe dinti (are instructiuni agatate in baie, aduse de la scoala). Imi place ca fac treburile astea pentru ca le da mai multa importanta decit cind ii spun eu. De exemplu calculam zilnic sa vedem daca a mincat cinci portii de legume si fructe - ca asa le-a spus ca e sanatos.
O data pe saptamina au arta, muzica de doua ori pe saptamina (dar numai cite jumatate de ora), de doua ori pe saptamina educatie fizica, o data pe saptamina merg la counselor (acolo discuta despre problemele lor, i-a invatat cum sa reactioneze cind sint suparati etc.) si o data pe saptamina merg la biblioteca scolii. Aici i-a invatat ce sint cartile de fictiune, biografiile etc. Saptaminal alege cite o carte noua si vinerea urmatoare o duce inapoi si ia alta.
Lucreaza si pe computer. Au invatat sa scrie "thank you note" (sau alte scrisorele scurte). Stie unde se pune data, formulele de politete, cum sa incheie scrisoarea. E un computer la doi copii, dar lucreaza pe rind. Nu au intotdeauna toti acelasi program, le da de lucru invatatoarea in functie de ce crede ca trebuie sa faca fiecare. Unul are exercitii de matematica la computer, altul primeste de citit etc.
La matematica face adunari/scaderi pina la 20, au probleme de rezolvat, fac si niste chestii de baza care aduc a geometrie, au invatat timpul, acum invata despre lungime si greutate (inclusiv in sistem european).
In rest au o singura pauza, de 30 de minute. Pauza de masa e tot de 30 de minute.
Programul zilnic este de sapte ore. Aici se schimba invatatoarea in fiecare an. Pentru arta, educatie fizica, muzica si la biblioteca au alti profesori.
Pentru copiii care nu tin pasul se fac meditatii extra.
Copiii care se descurca mai bine sint recomandati pentru un test. Cei care reusesc primesc lectii mai grele, dar ramin in aceeasi clasa. Din cind in cind lucreaza si separat cu ei.
Imi place ca sint incurajati copiii, ii lauda pe cei care muncesc extra. La fiul meu functioneaza foarte bine metoda asta. Isi doreste mult sa fie el cel laudat. Au mai multe variante de recompensa, chestii marunte dar ei sint fericiti.
Cind sint pedepsiti ii trimite citeva minute sa stea deoparte sau le ia din minutele de pauza.
Cam astea imi vin in minte acum. Astept sa mai scrieti cum e, ce gen de exercitii primesc la mate etc.
In ce constau temele, ce lectii fac? La alte materii ce studiaza? Ma gindesc ca s-a mai schimbat de cind mergeam noi la scoala.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cortez spune:

Baietelul meu este la step by step si din cate am citit seamana un pic cu scoala care se face "afara" si ma bucura f. mult asta. Ei isi fac temele la scoala, acasa mai lucram suplimentar la citire si matematica. Note nu primesc..iar pentru incurajare primesc ori bombonele ori cate o bulina zambitoare pe caiet sau o stampiluta cu diverse animalute, semn ca este corect ce au facut.
La citire au ajuns la litera D, iar la matematica fac exercitii pana la 40.
De 1 martie au avut serbare in sala de sport, doar clasele I-IV Step By Step, unde a participat si Tide, care a daruit copiilor baloane, un CD cu cantecele pt. copii si cate o lalea alba pt. mamici cu textul "Mami, tu esti supermama mea!"
Ramona, din pacate nici baiatul meu nu a invatat nimic la gradinita (ma refer la litere)astfel incat la inceputul scolii nici nu stia sa scrie si sa citeasca, norocul nostru e ca am nimerit intr-o clasa unde nici un copil nu stia asta, asa ca i-a luat pe toti de la 0. Mai rau este cand nimeresti intr-o clasa unde majoritatea stiu sa citeasca iar materia este parcursa in graba, asa cum am auzit de la mamica unei fetite de clasa I de la o alta scoala, care spunea ca la sf. primului semestru terminasera toate literele, iar copii faceau intrecere cine citeste mai multe carti. Parerea mea este ca ar trebui sa se stabileasca o regula la gradinita, ori invata toti sa scrie si sa citeasca, ori niciunul, deoarece nu toti parintii au aptitudini didactice si timp sa-si invete copilul sa citeasca inainte de clasa I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ramona, la voi se aseamana mult cu ce e pe la noi. Cu deosebirea poate, ca aici au 5 ore de mate pe sapt si se pune accent pe mate. Au facut ceva figuri geometrice, apoi mettru si banii. Invata adunarea si scaderea sub forma unei piramide (nu stiu exact cum sa vad arat sau sa descriu, poate intra si Alba si se pricepe ea mai bine la explicatii). Cert este ca eu in RO nu am vazut sistemul asta, iar aici, la o emisiune f cunoscuta Stern TV, au fost selectionati 10 copii si 10 parinti, care au primit aceleasi exercitii in acelais timp. Daca copii in proportie de 95% au rezolvat exercitiile, nua celasi lucru s-a putut spune despre parinti, printre care se numarau ingineri, medici, economisti, dar si casnice. Cele care au dat "rezultaate" au fost casnicele, pt ca ele invatasera de la copii, cum se rezolva acest gen de exercitii.

Am uitat sa spun ca au si 3 ore de sport pe sapt, materie facuta cu alta profesoara.

Si ei primesc aceste stampilute cu mutrite zimbitoare, daca tema e corecta.
La germana de ex. primesc f des foi extra cu desene si 3 afirmatii in dreptul fiecarui desen. Ei au dreptul de a-si alege afirmatia care o vor, si pe baza ei sa termine de desenat, desenul alaturat.

Au fost invatati cum sase spele corect pe dinti si au fost dusi la cabinet stomatologic.

Lectiile le face in Hort unde sunt supravegheati. daca au intrebari, nelamuriri asupra temei, intreaba. Acasa controlam si lucram extra. De ex. acum face in paralel si culegerea de mate pt cl.1 recomandata de fetele de aici (de M. si F. Gardin).

Ramona, as avea o intrebare. Cam ce cuvinte primesc copii de invatat intr-o sapt. ? M-ar interesa cu ce au inceput, asta pt ca fetita mea a inceput sa aibe interese in a invata lb engleza. Am luat carti de "incepatori", dar ca idee, as vrea sa stiu cam cum s-a inceput la voi. Pe teme? Noi am inceput cu familia........

Mai fetelor, cele din RO, sunteti niste fericite cu atita vacanta de vara. Am citit acum ca anul scolar 2007-2008 incepe in 17 sept si se termina pe 13 iunie. Noi incepem in 20 august si vom termina prin iulie 2008. Aici au numai 6 sapt vacanta de vara. Anul asta e intre 9 iulie si 17 aug.

Ce actitivati extra mai fac copii vostri? Noi pina la sf. lui martie avem tenis, apoi, dat fiind ca se face frumos afara, in fiecare vinere, dupa ore, pleaca cu Hort-ul in diverse excursii de 3-4 ore.....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Scoala lui Antonia desi este in Canada, apartine de Ministerul francez de invatamint, deci urmeaza oarecum programa si modul de invatare francez.

La 4 ani incep gradinita (dar in cadrul scolii) - grupa mijlocie (MS) si la 5 ani grupa mare (GS). La gardinita au invatat literele de tipar (si sa-si scrie numele), numerele, au facut mult desen si bricolaje, jocuri si diverse activitati (vizite la muzee, etc). Au avut o cel putin ora de sport pe saptamina si una de muzica. O data pe an, au mers de 6-8 ori la piscina (o data pe saptamina). La sfirsitul grupei mari au fost plecati o saptamina in tabara.

La 6 ani incep clasa pregatitoare (CP) si la 7 ani prima clasa elementara (CE1). Antonia este acum in CP si invata sa citeasca, sa scrie cu litere de mina, sa socoteasca (pina acum au facut adunari si scaderi cu numere pina la 50). Are 2 ore de sport si una de muzica (cu profesori diferiti). Merg o data pe saptamina la biblioteca.
Lectii primeste in general de luni pina joi, vineri este "liber", ca si simbata si duminica. Lectiile sint f.simple: de citit cite o pagina din carte, sau citeva exercitii de matematica si le facem in 30 - 45 de minute (mai ales cind este ceva nou). Din cind in cind au de invatat o poezie pe de rost. Majoritatea excercitiilor se fac la scoala, si vinerea aduc acasa cele 2 caiete de exercitii (la scris si la matematica), corectate de profesoara, pentru ca parintii sa vada ce au lucrat. Mai fac si dictari, putina caligrafie pe caiete speciale, desen, forme geomatrice.
Aici nu exista notiunea de culegeri de excercitii si nici nu se incurajeaza lectiile suplimentare.
In timpul scolii nu exista note nici calificative, doar stelute si alte corective pentru lucrarile din clasa. La sfirstul fiecarui trimestru primim o evaluare a 50 de aptitudini(scris, citit, raspuns la ore, respectul regulamentului, comportament, etc) cu 4 niveluri: aptitudine perfect invatata, invatata, in curs de invatare, lipsa.
Ideea de baza este ca la fiecare aptitudine sa inregistreze un progres pe parcursul anului, si in mod ideal la sfirsit sa aiba la toate punctele nivelul 1 sau 2.
Pina acum Antonia urmeaza ritmul clasei si nu fac cu ea nimic suplimentar. Singura perioada cind am lucrat mai mult acasa a fost prin octobrie - noiembrie cind invata sa citeasca si avea dificultati.
Daca fac o comparatie cu ceea ce sriu celelate mamici, scoala noastra este o adevarata "belfereala". Este f.interesant ce diferit este sistemul de invatamint in fiecare tara, dar la sfirsitul liceului ajung toti cam la aceleasi rezultate.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Helbi, o sa caut sa vad daca am pastrat unele liste. Copiii lucreaza pe foi, nu au caiet. Avem in schimb caietele pe care repeta cuvintele acasa.
Dar pot sa iti spun ca sint tematice (chief, thief sau chase, face etc.) Insa nu toate cuvintele dintr-o saptamina sint din aceeasi familie.
Sint uimita ca le invata cu atita usurinta. Stiu ca le repeta si la scoala, dar totusi... Deja au cuvinte grele. Cel mai mult m-a uimit faptul ca a invatat atit de repede sa citeasca. Nu stiu ce sistem folosesc, ca asta micul povesteste greu de pe la scoala. Dar practic a inceput sa citeasca imediat cuvinte mai usurele. Si doar anul trecut am stat mai mult in RO, deci isi pierduse din bagajul de cuvinte in engleza.
Acum, dupa sase luni citeste destul de cursiv. Deja citeste zeci de pagini o data (ma rog, sint carticele pentru copii - cu litere mai mari).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ok Ramona, daca iti gasesti timp, chiar m-ar interesa acele listute. Daca mai e si altcineva interesat, le poti pune aici, daca nu, putem vorbi pe PM, ca sa nu monopolizam subiectul cu tema asta.

O zi frumoasa (la noi e in sfirsit, SOARE!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Ba puneti-le aici , in felul acesta vedem si noi cum si in ce fel se invata in alte parti

Foarte interesante variantele voastre de invatamant !!!

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Noi am profitat de vremea superba si am lasat lectiile suplimentare pe alt weekend iesind afara cu rolele sau cu bicicleta

O zi excelenta tuturor !
Lala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

OK - promit sa le caut si le postez aici, cite le-oi mai gasi. Le pun tot aici pe cele noi, saptaminal.
Deocamdata e vacanta, o saptamina. Sintem pe afara toata ziua ca avem 20-22 de grade Celsius.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Am gasit. Prima lista avea urmatoarele cuvinte:
tin
win
pin
kick
pig
dig
wig
big
sick
pick
look
her

Asta nu inseamna ca in saptamina respectiva au facut doar cuvintele astea. Dar astea au fost cuvintele pentru test.
Inca o lista:
can
pan
man
fan
ran
hat
mat
cat
bat
sat
one
likes
give
this

Inca una:
back
pack
quack
rack
sack
tack
jack
lack
black
stack
on
they
what
your

Ultima pe care o scriu aici:
pig
dig
wig
big
sick
pick
kick
pin
win
tin
does
her
there
look

Asta e prima luna de scoala. Cred ca imi lipseste un set de cuvinte. Daca va intereseaza in continuare, spuneti-mi si caut si celelalte liste.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput