Panaritiu - cum scot puroiul?

Panaritiu - cum scot puroiul? | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Tudor (2 ani jumate) a facut un panaritiu la degetel. Pana acum i-am facut bai la picioare, am dezinfectat locul cu betadina si i-am pus Baneocin unguent. Acum a colectat puroi. Intrebarea mea (daca v-ati confruntat cu asa ceva) este: trebuie sa scot puroiul acela, sau daca dau cu Baneocin, sau altceva, se retrage singur? ma puteti ajuta?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Doctor+bisturiu, altfel risti sa se suprainfecteze, iar puroiul se poate extinde.




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Eritroacnol- colecteaza si puroiul se elimina singur. Matei a avut acum vreo luna un fel de furuncul in barba si asta ne-a recomandat pediatra. Bine, el a luat si antibiotic... Dar crema mi-a recomandat-o precizand ca face minuni.

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Trebuie ferit de apa locul. Bandajat cu leucoplast cand faceti baie. Nu trece cu una cu doua. La doctor m-as duce. Eu am probleme si am fost de trei ori la "cutit" si se tot reface.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca s-a strans partea de infectie singura, adica s-a adunat, daca nu pulseaza, respectiv zona nu este fierbinte inseamna ca nu mai lucreaza. In acest caz se evita complet (sau cat se poate) zona de contact cu apa, se curata usor prin stergere cu apa oxigenata fara a apasa, in nici un caz sa nu va apucati sa strangeti pentrua elimina puroiul, si se aplica unguent pe baza de antibiotic prescris de medic specialist dermatolog. Partea infectata se acopera cu tifon, se evita vata medicinala, este Ok si rivanolul, evitati leucoplastul sau daca il aplicati sa o faceti doar pt o fixare usoara a tifonului steril.
O varianta buna daca credeti ca puteti ss o faceti ar fi si incizia chirurgicala a infectiei dar efectuata de personal calificat. Am mai vazut persoane care au incercat sa stranga partea infectata, aceasta nu era "coapta" cum se zice adica inca lucra si in loc sa aiba efect pozitiv au declansat o sprainfectie impingand spre interior infectia. Din pacate tratarea unei astfel de suprainfectii este mai dificila, mai dureroasa si uneori cu urmari grave.
Conteaza extrem de mult tratamentul, tehnica de tratare si mediul steril. Uneori pacientii au sistemul imunitar scazut si tratamentul extern descris mai sus nu da rezultate. In acest caz se recurge la tratare mai agesiva cu antibiotice mai puternice aplicate injectabil si doar ca rezultat al consultarii de specialitate. Nu e complicat, dar nu e nici de joaca.

Mare atentie la maini sa fie curate. Igiena este extrem de importanta.

Succes!

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Dar ce pericol reprezinta apa? Eu stiam ca se recomanda bai de picioare la asemenea probleme...In fine, nu-i mai fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Adela, sa stii ca si la Dani se adunase puroi la degetel, cam asa cat o neghina, nu stiu cat are Tudor, dar, eu ti-am mai raspuns...i-am pus Fucidin direct pe puroi si s-aretras, sau s-o fi spart, habar n-am, ideea e ca a disparut si s-a si dezrosit locul, ca arata ingrijorator chiar degetelul lui. A durat ceva de la faza de roseala, umflare si pana la colectarea puroiului, cand l-am dus la medic, si ni s-a dat unguentul asta, cu rezerva ca daca treburile NU evolueaza spre bine, sa revenim, dar s-a rezolvat cu Fucidinul
C at despre apa...eu nu am evitat-o, important era sa-i dezinfectez riguros cu rivanol dupa baie degetelul, asa ca luam un betigas de ureche si-i stergeam toata zona rosie si umflata, si pe sub unghiuta chiar daca zbiera saracutul, apoi dadeam cu Fucidin si-i inveleam degetelul intr-o compresa sterila, ciorapelul peste si gata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxi2004 spune:

si noi am fost la doctor cu el cand afacut cezar asa ceva. Nu stiu exact ce i-a facut (a fost sotul cu el) dar apoi i-am pus o solutie galbena (echivalentul rivanolului la noi cred ). Dar eu am preferat doctorul si nu mi-a spus ca sunt inchipuita si m-a primit (aici te primesc destul de greu doctorii- de unde eu am tras concluzia ca nu era ceva ce i-as fi putut face si eu acasa).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Panaritiul este o infectie serioasa , nue imic de glumit. Du-l la doctor cat mai repede pt. ca se poate extinde.
Se rezolva doar chirurgical , nu dupa ureche sau cu mai stiu eu ce creme.
Panaritiu e una , abces e alta , furuncul e cu totul altceva , samd.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

vezi sa nu fie un colt intrat in carne si de aia sa fi facut puroi.du l la dermato..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ch spune:


Urgent la medic si fata mea a facut si am fost la dr. de ia curatat rana si apoi am fost zilnic la pansat ce ia pus exact nu mai stiu ca a fost demult,dar imi aduc aminte ca dr a mentionat ca e o problema destul de serioasa si poate sa faca si la celelalte degete.

sanatate multa.

Mergi la inceput