AJUTAŢI-MĂ SĂ ĪNVING CANCERUL

AJUTAŢI-MĂ SĂ ĪNVING CANCERUL | Autor: Ildiko66

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Emanuel Zaharie si sunt un baietel din Clit, un sat de langa Jibou (judetul Salaj), copil de oameni simpli. La cei doi anisori si jumatate ai mei vorbesc fluent, cu o gramatica perfecta si se spune ca sunt foarte inteligent. Parintii mei, foarte tineri; au lucrat 2-3 ani in Spania dar s-au īntors īn tar#259; ca sa ne intemeieze un trai īn Romania.
In decembrie 2006 medicii de la Cluj-Napoca mi-au gasit la ochiul drept un retinoblastom. Retinoblastomul este un cancer al celulelor nervoase ale ochiului, boala foarte rara, care apare la copii foarte mici. (Detalii despre boal#259;: http://www.romaniancancerleague.org/ www.retinoblastom.home.ro)
Tumora imi dezlipise deja retina, asa c#259; era clar: acest ochi nu mai putea fi salvat. In ianuarie 2007 am ajuns la Oftalmo-Oncologia de la Essen/Germania, una din putinele clinici din Europa specializate direct pe cercetarea si tratarea retinoblastomului. Aici mi-au enucleat ochiul si dupa doua saptamani mi-au pus o proteza, atat de reusita, incat aproape ca nici nu se observa. Toate acestea au costat cam 4000 Euro. Parintii mei au suportat integral din forte proprii aceste cheltuieli, consumand astfel rezervele banesti adunate in Spania, dar nu au ezitat nici o clipa sa faca pentru mine acest sacrificiu.
Au trait cu speranta ca povestea se va incheia aici. Nu a fost insa sa fie asa: biopsia ochiului enucleat a aratat ca si coroida a fost infiltrata cu celule tumorale. Din cauza riscului de diseminare a cancerului in organism medicii au considerat c#259; este obligatoriu sa fac si o chimioterapie, care insa costa 18 000 Euro, o suma imensa, pe care parin#355;ii mei in nici un caz n-o pot aduna singuri.
Desi Clinica obisnuieste sa ceara depunerea integrala a contravalorii preestimate a tratamentului inainte de inceperea interventiei, de data aceasta fost de acord sa inceapa tratamentul fara ca banii sa fie depusi in prealabil in contul clinicii. Daca nu incepeau imediat chimioterapia, riscul meu de a face metastaze ar fi fost mult prea mare, si aceasta la un prognostic de altfel foarte bun: am un ochi perfect sanatos, deocamdata neatins de RB, care va fi si de acum incolo consecvent monitorizat, si acas#259; in tara, si la Essen. Dar desigur, parintii mei vor trebui sa plateasca cat se poate de urgent costul tratamentului.
Va rog sa-i ajuta#355;i sa adune acesti bani. Orice suma mica conteaza. Nu ma voi putea revansa pentru ajutorul vostru decat promitand ca voi ajunge un adult bun si ca ii voi ajuta la randul meu pe aceia care vor avea nevoie de ajutorul meu.
Donatiile Dumneavoastra le puteti trimite pe numele lui tata, Zaharie Mihai-Vasile
la Banca Transilvania S.A.
Cont lei: RO93BTRL03201201E01500XX
Cont Euro: RO68BTRL03204201E01500XX
Va multumesc din suflet pentru fiecare leu.


In numele lui Emanuel semnez eu, Ildiko, fost copil cu RB bilateral, care - ajutata de multi oameni cu suflet mare, operata la Londra in 1968 - am ajuns la varsta de 40 de ani, si mai am un ochi, cam jerpelit, ce-i drept, dar slujitor viteaz si fidel. Din cauza riscurilor genetice am renuntat la copii proprii, dar copiii mei de suflet sunt elevii si studentii mei, si mai ales acei copii cu RB, tot mai multi la numar, care inving retinoblastomul, carora adesea li se poate salva chiar si ochiul afectat de tumora, copii care imi retraiesc viata si care prin cele traite invata sa zareasca dincolo de suferinta corola de minuni a lumii.

"Chiar daca as sti ca maine se va sfarsi lumea, aa mai planta astazi un mar."
Martin Luther

Nota Administratorului
Am primit toate actele cerute de regulamentul forumului umanitar Desprecopii.com
Doamnei Ildiko ii uram succes in coordonarea campaniei si o felicitam pentru dorinta ei de ajuta un suflet nevinovat: pe baietelul Emanuel Zaharie.
Sper din suflet ca Desprecopii.com sa poate da un ajutor acestui copil.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Ildiko, ai un suflet tare bun, felicitari pentru initiativa.
Sanatate puiului mic si parintilor lui pentru a putea lupta mai departe.
Luni ma prezint la banca.

Raluca, leoaica cu Pui Nazdravan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doinabita spune:

Ildiko,ma rog ca Dumnezeu sa ii ajute acestui pui nevinovat sa se faca bine!Ca parintii sa poata sa se bucure de zambetul puiutului lor, sa gaseasca puterea sa lupte pentru el!Nimic pe lumea asta nu este mai presus decat:SANATEATEA COPIILOR NOSTRI!
DOAMNE AJUTA!

Redati-mi viata!

Putin cu putin se aduna marea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ildiko66 spune:

Draga Raluca, draga Doina,

multumesc pentru reactia voastra calda. Imi pare nespus de rau ca inca n-am depistat modalitatea de a posta si poze - daca ati vedea fetisoara inteligenta si simpatica, privirea incredibil de matura a lui Emanuel, m-ati crede: este intr-adevar un copil deosebit. Si curajos. Colaboreaza fara proteste la consultatiile medicale in situatii in care alti copii s-ar apara din rasputeri. Din cate am aflat (mama, cu el la Essen, comunica cu tatal din Romania, tatal comunica cu mine), suporta bine tratamentul - e drept, chimioterapia pt RB in stadiul lui Emanuel este o forma relativ blanda de chimioterapie - si savureaza lumea noua in care se afla. Este un mic cercetas si explorator, si cred ca la socoteala finala toate aceste experiente vor fi benefice pentru el.

Sunt convinsa ca vom reusi sa strangem banii, cu ajutorul vostru si al acelora, pe care ii vom mai trage de maneca. Si mai sper sa reusim sa sensibilizam opinia publica cat de cat pentru aceasta boala rara dar curabila care devine fatala prin nerecunoasterea ei la timpul potrivit. Din pacate cu aceasta boala se mai moare sau se vegeteaza in taina, pur si simplu fiindca drumul pana la primul specialist care isi da seama de natura ei este nepermis de lung (nu numai la noi). Dusmanul principal al acestor copii este timpul.

Cat despre mine - eu nu-mi platesc decat datoriile. Viata mea este o minune, nu fiindca m-am vindecat, ci fiindca s-a croit pentru mine drumul spre vindecare. Cu concursul multor maini ajutatoare. Nu vreu sa-mi fac reclama, dar daca va intereseaza, imi gasiti povestea pe rb.home.ro. Veti intelege ca nu am dreptul sa ma comport altfel. As tara in noroi munca acelora care m-au ajutat neconditionat. Nu-mi ajung cinci vieti ca sa-mi platesc datoria fata de ei.

Va multumesc anticipat pentru bani si pentru gandurile bune. Energia pozitiva, iubirea, vindeca. (Sunt fan declarat al lui Harry Potter, si mai ales al batranului vrajitor intelept Dumbledore, care sustine ca dragostea este forta magica suprema. Iar copiii nostri - innecati in desene animate de doua parale si in videoclipuri golase - stau la coada cu noaptea-n cap sa-i asculte invatamintele...)

Sau - cu cuvintele clasicului - le-am depistat aseara ca semnatura cuiva dintre voi: Daca dragoste nu e, nimic nu e.

Nu cred ca mai pot adauga ceva.

Va salut cu drag

Ildiko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisflo34 spune:

Draga Ildiko,

Sunt mama unei minuni de 2 si o luna, Sabina, care in septembrie 2005 a fost operata la Edinburgh de hepatoblastom.
Sper, din tot sufletul, ca la 40 de ani Sabina sa poate fi la fel de generoasa ca si tine.
Sper ca si in acest caz, micul Emanuel sa fie ajutat ca si in cazul tau si al Sabinei!
MULTA PUTERE, SANATATE SI DOAMNE AJUTA!
Cristina, mama Sabinei

http://sabinac.netfirms.com



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ildiko66 spune:

Draga Cristina(+ Fam.;-)),

Asa va fi. Daca-mi permiti un sfat: foarte important pentru timpurile de "dupa" - sa-i insufli Sabinei starea de normalitate. Si faptul ca este la fel ca toti ceilalti. Ce-a fost, e istorie, voia lui Dumnezeu, care poate nici nu a fost chiar asa de suparat pe noi, cum am crezut in momentele de criza.

O parabola: Doua perechi de urme pe nisipul malului marii. La un moment dat nu ramane decat una singura.
"Chiar atunci, cand mi-a fost mai greu, m-ai parasit, Doamne?"
"Nu. Atunci te purtam in brate."

Nu exista "history", este intotdeauna "his storry", modul in care percepe persoana ceea ce i s-a intamplat. Iar la acest punct stam cam prost. Parintele, nesuportat de o infrastructura sociala cat de cat functionala, se simte lasat singur intr-o lupta titanica. Iar prin atitudinea lui hiperprotectiva ii insufla copilului ideea insuficientei, infirmitatii, si un sentiment teribil de culpa. Copilul este un seismograf sensibil si-ti percepe si preia sentimentele si trairile intocmai. De aceea este important sa te antrenezisa vezi si partile inaltatoare ale celor traite.

S-o citez pe Bianca, prima mea fetita cu care am facut drumul spre Essen (astazi 6 ani) - ea nu este nevazatoare, ea vede cu mintea. Jos cu toate palariile.

Si multumesc pt ajutorul tau implicit: iti voi fura adresa de postare gratuita a siteului in lb. engleza. Culeg la informatii utile mai ceva ca securitatea. ;-)

Sanatate si seninatate pt toti puisorii, asa, cum i-a dat Dumnezeu.

Cu drag
Ildiko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Maine am sa trimit si eu niste banuti pentru baietel. De asemenea am sa scriu un e-mail catre toti cunoscutii si am sa-i rog sa ajute si ei.
Multa sanatate! Si aveti incredere ca cineva acolo Sus va va ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ildiko66 spune:

Multumim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ildiko66 spune:

Apropo: m-am gandit si sa trimit apelul de mai sus ca circulara email. Cine este de acord sa-l trimeata mai departe, i-as trimite documentul cu poza lui Emanuel si cu scrisoarea medicala de la Essen. (Sa nu se creada vreau sa-mi fac vila. ;-)) Dar dupa ce elimin greselile dactilo care vad ca tot s-au strecurat si evtl mai schimb niste formulari.

Multumesc tuturora. Ildiko

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Sper din tot sufletul sa se faca bine Emanuel, pui mic, nevinovat si curajos.

Ildiko, tot respectul pentru ceeea ce faci. Stii cumva daca parintii au un cont in Germania?

Gabitza1977, tu cum trimiti banii?

As vrea sa evit un transfer bancar Belgia- Rom, va rog sa ma sfatuiti daca stiti cum.

O seara buna,
Antoanela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosmina_72 spune:

Ildiko tot respectul si admiratia pt ceea ce esti si ce faci.
Vom incerca sa ajutam cat putem.Vom trimite mail-uri catre toti cunoscutii si vom trimite si o suma de bani.

Ai foarte mare dreptate referitor la cum se simt acesti parinti si cred ca trebuie sa fim langa ei cat de mult putem.

sanatate multa, putere si bafta in campanie.



http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=74009&whichpage=19

Mergi la inceput