Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (13)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Gratiela, da, e tortul ala, tare mult mi-a placut cum arata. Am facut si eu unul de curind, dar fara fructe, si la crema am folosit lapte caramelizat. Nu mi-a iesit asa de frumos ca la Gabi, si culmea a fost sa mi se aplece de el cind l-am terminat de facut, asa ca am mincat destul de putin din el si am avut tort de clatite in frigider citeva zile bune, pina l-au terminat baietii mei.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura72 spune:

ooooo ce de retete,din pacate am vz doar poza cu placinta de piersici a lui Strumfi.netul meu de vreo 3 zile merge f greu si pana afiseaza o pagina faci 2 soliter.cum merge mai iute nu ratez.
Natalia aseara am fost la un botez unde s-a servit un tort de cofetarie si jur ca era Krem.azi ii povesteam mamei si atunci mi-a trecut prin cap ca nu l-am pozat in sectiune sa-l vezi.blatul era f subtire cam 5mm apoi crema de vanilie cam 1,5cm alt strat de blat la fel de subtire si inca unul de crema dar cu ciocolata.glazura mi-a atras atentia inca de cand au adus tortul ca era cam moale si se scursese inegal pe suprafata lui.dar cand l-au taiat si am gustat am fost sigura ca e krem.ce zici de asta pana si cofetariile fac reteta ta.o sa aflu exact unde au facut tortul si o sa merg sa vad ce zic ca contine.
si apropo de praji de cofetarie de valentine`s day am primit un pachet de praji f frumoase dar aveau gust de carton,deci sigut nu erau prea bune cele pe care ti le-ai cumparat.

Poze:http://new.photos.yahoo.com/grgsc_laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Laura, ce chestie cu prajitura krem. Ai vazut ca la cit e de buna, o fac si cofetariile.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Daca tot m-am laudat ca fac eclere, indraznesc sa va pun si eu o poza cu eclerele pe care le-am facut, plus tentativa de eclere lebada.
Saptamana viitoare o sa testez si eu krem a la krem.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, ce eclere frumoase! Iar lebedele chiar seamana a lebede, mai sfioase. Cum ti-au iesit eclerele, tot umede inauntru? Le-ai umplut doar cu frisca sau mai au vreo crema in interior?

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Natalia m-ai facut sa .
Au iesit tot umede inauntru din pacate, insa am scos afara surplusul (care n-a fost mult, parca au iesit mai bine decat pana acum) si a fost ok. Am incercat si varianta cu taiat capacul si pus inapoi in cuptor, dar nu mi s-a parut ok, asa ca am facut doar una de proba si am renuntat. De umplut le-am umplut cu budinca de ness si ciocolata si am pus frisca deasupra.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, ce anume nu a fost ok? Ma intereseaza si pe mine, pentru viitor. N-am facut niciodata eclere adevarate, singurele mele experiente cu aluatul de eclere au fost Lady's fingers si niste gogosele de tip profiterol, atit.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Pai capacelul s-a uscat prea tare (bine aici am o parte de vina, ca probabil trebuia sa-l las putin de tot. Iar corpul ala mai grasutz nu era gol 100% si cred ca trebuia sa inlatur surplusul si abia apoi sa-l dau putin la cuptor. Dar au fost ok si asa, insa le-am lasat cam o ora la copt, 20-25 min cu foc destul de iute si fara sa deschid cuptorul (cam la mediu) si restul pana la o ora la foc mic. Oricum, sper sa am ocazia sa discut cat de curand cu o specialista (cofetareasa) sa ma lamureasca exact cum sta treaba cu eclerele si va impartasesc secretul.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucx spune:

Natalia, multumesc pentru incurajari! AZi am facut Krem a la krem! Cred ca este delicioasa! Va dau si eu o reteta de briose cu ciocolata (reteta este cu ciocolata Milka, dar eu am facut cu fel de fel de ciocolate si ies bune!)

Briose cu ciocolata
Ingrediente:
1 ½ tableta ciocolata milka cu lapte, 115 g unt, 100 g zahar, 2 oua, 225 g faina, 1 lingurita praf de copt, 5 linguri lapte, 10 forme de muffins

Preparare:
Se rupe ciocolata in bucatele mici. Se incinge cuptorul la 190 grade. Se ung formele de muffins sau se pun formele din hartie in tava. Se bate untul cu mixerul, se adauga apoi zaharul, ouale, faina amestecata cu praf de copt. Daca aluatul e prea dens se adauga laptele sau apa. Se adauga la sfarsit ¾ din cantitatea de ciocolata si se amesteca bine. Se toarna aluatul in forme si se pune pe deasupra restul de ciocolata. Se da la cuptor cca 25 min.
Sper sa va placa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Alina, astept si eu sa afli secretul de la cofetareasa.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput