Nu vorbeste sa imi fac griji?

Nu vorbeste sa imi fac griji? | Autor: Apanda

Link direct la acest mesaj

Fetita mea Anda o sa aiba joijoi 1 an si 4 luni, multi mi-au spus ca copii lor la varsta asta vorbeau. Adica spunei multe cuvinte. Andutza nu stie decat mama si tata. Adica spune tata cand plecam undeva, adica face cu mana tai tai. Iar mama spune la cam tot restul, si binenteles mai vorbeste pe limba ei cu sunetele ei. Intelege tot ce ii spun, daca ii cer mingea o aduce, daca ii cer sa imi aduca piinea mi-o aduce. Stie ca face uf la degetel daca umbla la aragaz. Stie sa tina creionul si sa scrie. Ideea este ca ma ocup cu es in fiecare zi sa incercam sa rupem cuvinte dar care sa aba un inteles clar, dar inca nu vrea. Intrebarea mea este sa imi fac probleme? Multumesc ca mi-ati citit mesajul.

Pupici pitici multi si mici, de la A@A@A

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Antoaneta1 spune:

NU! Copiii vorbesc in jurul varstei de doi ani. Restul sunt exceptii. Copilul nostru a inceput sa vorbeasca la 1 an si 8 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Fetitza mea are un an si sapte luni, spune doar vreo cinci cuvinte pe care le intzeleg, in rest vorbeste pasareste pe limba ei.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Eu cred ca nu este cazul sa iti faci probleme... Oamenii spun multe...

Ioana si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns betiana spune:

Nu.Nu este cazul sa iti faci griji,dar...Vorbeste-i mult,spune-i pe silabe cuvintele dificile,arata-i obiectele si denumeste-le

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

ce inseamna "vorbeste" ? faptul ca spune multe cuvinte? sau o propozitie? la ce va referiti?

Alexandru are 1 an si 6 luni si spune numai mama, tata si apa in mod constient, in rest japoneza veche

Am citit mai demult ca puii mici nu se dezvolta simultan motoriu si verbal. Cu alte cuvinte, copiii foarte activi vorbesc mai tarziu, ei fiind axati pe activitati fizice, iar creierul se dezvolta mai mult pentru a face fata acestor nevoi. Invers la cei mai "lenesi" - vorbesc mai repede.. Alexandru este un copil foarte activ, s-a ridicat in picioare la 6 luni, a mers de-a busilea cam tot atunci, primii 2 pasi i-a facut nesustinut la 9 luni si a luat-o la sanatoasa la 11. Dar de vorbit, mai usor

Eu cred ca nu trebuie sa te ingrijorezi, acum e important ca intelege ce-i spui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina Roman spune:

Stai linistita, copilul meu a vorbit mai tarziu decat alti copii de varsta lui, aproape de 2 ani jumate, si eu imi faceam probleme, dar dr m-a linistit. Atata timp cat copilul reactioneaza la comenzi, este normal.
Acum, la 4 ani si jumatate, uneori ma rog de el sa mai taca...

20+ si Tudor(5.07.2002)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihatocae spune:

Si eu zic sa nu-ti faci probleme. Daca spune MAMA si TATA, inseamna ca stie sa vorbesca ..daor ca o va face mai tarziu. Nu ai de ce sa-ti faci griji. Doar daca persista dupa 3 ani trebuie consultat un medic sau logoped.

Mihaela, mama lui Luca


www.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eryteea spune:

Nu se poate sa-ti faci griji ca bebe nu vorbeste la 1 an si 4 luni .In cazul asta esti o mama extrem de grijulie.

Ingrid amore di mama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Povestile astea cu "al meu la 1 an spunea Luceafarul" si "la 2 ani citea Marx" sunt povesti .
Bucura-te de copilas, de cele 2-3 cuvinte pe care le spune si lasa babele sa se laude.

Apropo, Radu are 1 an si aproape 9 luni si zice cam 10 cuvinte iar eu sunt f mandra de el!(e cel ma destept si cel mai frumos)

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

cica aia care sunt mai energici,li se dezvolta partea motorie mai repede,pt ca fiind asa...exploratori au nevoie de aceste abilitati motrice.cu vorbitul raman mai in urma.sunt genul de copii carora nu le poti da drumul din ham/de mana pana spre un an juma, pt ca fug,nu merg.
acesti copii ,desi incep sa spuna primele cuvinte la fel cu ceilalti,in momentul in care descopera mersul pot sa stagneze/regreseze chiar pana la 3 ani si apoi dintr-o data sa recupereze.SUNT GENUL DE COPIL CE PARE MEREU NEATENT,mereu in miscare,desi pana au plecat in picioare ,pareau mult mai atenti

pt ei,eficace este incercarea de a le dezvolta progresiv atentia,prin diversi stimuli(carti cu animale,etc).in momentul in care devin mai potoliti,spre doi, doi jumate,incep sa capete si limbaj expresiv(vorbit)


invers,copilasii cumintei,linistiti(si care par si mult mai atenti la ce se discuta in jurul lor) vorbesc mai repede.chiar daca si ei au energie, nu sunt genul de copii care,in momentul in care sunt scosi afara o tin numai intr-o fuga.par mai maturi, isi focalizeaza mai bine atentia.



pe de alta parte, copilul trece prin mai multe etape

-acumularea de informatie,acompaniata de limbaj receptiv(intelege,dar nu executa)

-limbaj expresiv(incepe sa redea in cuvinte)

unii au o perioada de acumulare mai lunga,apoi isi dau drumul.unii acumuleaza mai putin inainte de a incepe sa redea.redau si acumuleaza in acelasi timp.

o alta idee vehiculata ar fi mediul .copiii ce provin din familii de profesori universitari,etc ,in mod ciudat vorbesc mai greu,asta pt ca la inceput nu se pot adapta la numarul mare de cuvinte folosite uzual in casa(asta nu e o regula, dar poate fi o explicatie)


diferitele talente se dezvolta cu mai multa sau mai putina rapiditate

de exemplu am incercat sa o invat pe fi-mea si pe fata unei cunostiinte(care sub doi ani deja folosea pe EU-O ETAPA IMPORTANTA DE MATURITATE A LIMBAJULUI) sa identifice din trei linii desenate :_mica,mijlocie ,mare. fi-mea a pricipit imediat,, fetita cealalta deloc,desi ,putin sub doi ani avea limbaj fluent. asta nu inseamna ca fi-mea ii mai proasta ori mai desteapta,ci ca se dezvolta diferit!

so,atat timp cat intelege,executa, nici sa nu va treaca prin cap prostii!!!
-

ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

Mergi la inceput